Bilde fra Twitter

– Som Vieira, uten problemene

United.no har intervjuet en Portugal-ekspert om United-aktuelle William Carvalho.

Publisert Sist oppdatert

Flere av Europas største klubber er interessert i å sikre seg Sporting Lisboas defensive midtbanespiller, 21 år gamle William Carvalho. Stortalentet kom tilbake fra et utlån til Cercle Brugge i sommer, og har nærmest sjokkert fotball-verdenen med en helt vanvittig utvikling det siste året.

Han ble ifølge ligaens Wikipedia-side kåret til den beste unge spilleren i Portugal i august, september, oktober og november, og den beste spilleren i hele ligaen i oktober, november og desember.

Tidligere denne uka meldte både Daily Mail og The Sun at United hadde innledet samtalene om en mulig overgang for spilleren som har en utkjøpsklausul på 45 millioner euro (37,6 millioner pund).

United.no tok derfor en prat med Tom Kundert, Sporting Lisboa-fan og sjef for nettsiden Portugoal.net – en side om portugisisk fotball på engelsk.

Hvis United får Carvalho – blir det et bra kjøp?

– Uansett hvem som kjøper William Carvalho, så kommer de til å bli fornøyde med det de får. Han er en strålende spiller som tross ung alder allerede har nådd et uhyre høyt nivå – samtidig som han fortsetter å blir bedre hver eneste uke.

Du kan følge Kundert på twitter ved å trykke her eller besøke nettsiden portugoal.net her.

Hvor store sjanser tror du det er for at han ender i United?

– Jeg aner ikke. Han er blitt koblet til mange av Europas største klubber, og har selv ikke gitt noen indikasjon på hvilket lag eller hvilken liga han kunne tenke seg å dra til. For Sporting handler det naturligvis om å få mest mulig for ham, men kanskje kan det hjelpe noe at Sporting og United har forhandlet de siste årene (Nani og Cristiano Ronaldo). Det skal imidlertid sies at det har vært flere endringer på styrenivå i begge klubber siden de forhandlet sist.

Hva har spilleren selv sagt om all interessen?

– Som sagt så har han ikke gitt noen indikasjoner på hva han vil. Han har kun fastslått at han er stolt over å bli koblet til alle disse storklubbene.

Hva er Carvalhos største styrker?

19990822_arsenal_keane_vieira
VIEIRA: Lik Carvalho.

– Han er fysisk sterk, er flink til å lese spillet og posisjonere seg. Han tenker også raskt. Han har det som er veldig vanskelig å lære – fotballintelligens. Han ser alltid ut til å være på rett plass og ta rett avgjørelse med ballen. Han er også raskere enn han ser ut til å være.

Kan du sammenlikne ham med noen spillere? Matic? Yaya Toure?

– Den beste sammenlikningen er den som ofte gjøres med Patrick Vieira. De er like i stilen – selv om Carvalho ikke har disiplinærproblemene Vieira hadde.

Du kan følge Kundert på twitter ved å trykke her eller besøke nettsiden portugoal.net her.

– Noe negativt å si om ham?

– Han kan være litt rufsete i pasningsspillet, og han er heller ikke veldig ambisiøs i pasningsspillet sitt. Det skal imidlertid sies at han har utviklet denne delen av spillet sitt i løpet av sesongen, og at pasningsspillet nok fort kan utvikle seg fra å være en svakhet til å bli en styrke ettersom han blir enda mer moden.

– Det har gått veldig fort oppover med ham. Ser du en verdensstjerne i ham i løpet av et par år?

– Absolutt. Portugal har fått frem mye verdensklasse-spillere det siste tiåret – som Paulo Sosa, Rui Costa, Luis Figo og Cristiano Ronaldo. Carvalho kan bli den neste.

Hva tror DU skjer i sommer, da?

– Det blir i alle fall bortimot umulig for Sporting å holde på ham, men til hvem han går? Aner ikke. Det eneste jeg føler meg sikker på er at han ender i en av verdens aller beste klubber.

Du kan følge Kundert på twitter ved å trykke her eller besøke nettsiden portugoal.net her.

Powered by Labrador CMS