Reservekamp mot Port Vale i kveld

Manchester Uniteds reservelag spiller i kveld treningskamp borte mot Port Vale. Giuseppe Rossi & co bør prestere vesentlig bedre enn mot Fleetwood Town sist.

Publisert Sist oppdatert

Port Vale har valgt å holde lave priser til kveldens kamp fordi Uniteds største stjerner jo er i Asia. Port Vale-manager Martin Foyle:

– Det blir spennende å se hvilket lag de stiller med, men det vi jo alle vet er at United ikke lar «søppel» slippe gjennom nåløyet. Vi vil få oppleve kvalitet og det vil bli en svært tøff kamp foran et forhåpentligvis stort publikum.

Uniteds motstander i kveld kaller ikke dette et oppgjør mot Manchester Uniteds reserver, men Manchester United karakteriserer denne kampen, i likhet med kampen mot Fleetwood Town lørdag, som en reservelagskamp. Mot Fleetwood Town ble det bare 1-1, og United stilte da med følgende lag fra start:

Zieler; R.Eckersley, Chester, Shawcross, M.Lea; K.Lee, R.Jones, Hewson, S.Evans; Brandy, Rossi

Adam Eckersley kom inn for Sean Evans og Fraizer Campbell for Ritchie Jones ved pause og Craig Cathcart erstattet Febian Brandy 20 minutt før slutt. Giuseppe Rossi scoret Uniteds eneste mål i det 89.minutt i en kamp som ble sett av rundt 2.500 tilskuere.

Lokalavisen The Staffordshire Sentinel antar at omtrent samme tropp vil møte opp til kveldens kamp, og trekker fram Rossi, Shawcross, Brandy og Kieran Lee som de mest interessante spillerne hos bortelaget. I samme avis intervjues i dag den tidligere United-skolegutten Dan Whitaker som forrige sesong var fast på Port Vales midtbane etter å ha flyttet fra Macclesfield i fjor sommer. Whitaker – som tilhørte samme kull som blant andre Luke Chadwick, Lee Roche og John O’Shea – ble i motsetning til disse tre ikke tilbudt lærling- eller proffkontrakt og forlot klubben som 17-åring i 1997.

– Da jeg ble fortalt at jeg ikke kom til å bli tilbudt kontrakt var jeg helt knust. Men når jeg ser tilbake på det i dag var nok det å heller skrive under for Macclesfield det beste som kunne skje. Jeg anbefaler alle å gå ned noen divisjoner fordi man da har mye større sjanse til å slå gjennom.

Whitaker er Unitedsupporter den dag i dag og har ingen ting negativt å si om sin tidligere klubb.

– Det er enhver gutt sin drøm å få lov til å trene med Manchester United, og jeg lærte en hel del der selv om jeg jo ikke endte opp med å slå igjennom. Jeg brukte å gå og se førstelaget trene – det var akkurat på de tider da Paul Scholes slo igjennom og alle visste at han kom til å bli god.

Godord tildeles også Sir Alex Ferguson – manageren som naturligvis også ledet klubben de tre årene Whitaker var i systemet.

– Han var glimrende for oss. Han brukte å komme ned for å se oss trene og kunne navnene til alle spillerne helt ned på U12-nivå.

Kilder: manutd.com, thisisthesentinel.co.uk

Powered by Labrador CMS