Interneres på DW

Nervene er i helspenn foran Champions League-møtet mellom United og Rangers på Old Trafford den 14. september.

Publisert Sist oppdatert

Årsaken til den nervøse stemningen er naturligvis de stygge scenene som utspilte seg i Manchester sentrum for vel to år siden. Den gang gikk deler av Rangers-fansen amok under og etter UEFA-cupfinalen mellom den skotske storklubben og russiske Zenit St. Petersburg.

Nå ønsker man å være før var, for i størst mulig grad å gardere seg mot en gjentakelse.

Greater Manchester Police og deres skotske kolleger i Strathclyde, har derfor, i samarbeid med representanter for de to involverte klubbene, bestemt at tilreisende Rangers-fans først må møte på Wigans DW Stadium. Der vil skottene bli tvunget til å oppholde seg i timene frem til de blir fraktet med busser direkte til Old Trafford. Inntak av alkohol vil ikke bli tolerert.

Billetter kun til klubbmedlemmer

I en erklæring fra Rangers til klubbens fans, heter det blant annet :

«All reise skal foregå i regi av klubben. Det vil bli benyttet busser som vil kjøre til DW Stadium i Wigan, hvor det er sørget for muligheter til å kjøpe mat.

«Under bussturen videre, fra Wigan til Old Trafford, vil en klubbrepresentant utstede de reisende med forhåndsbestilte kampbilletter . Personer som måtte være under påvirkning av alkohol, vil derimot ikke få tildelt kampbillett.

I den samme erklæringen blir alle som ikke har skaffet seg billetter direkte fra klubben, frarådet å dra til Manchester.

Rolig i 2003

Da de to klubbene møttes til tilsvarende oppgjør for syv år siden, forløp alt stille og rolig. Både lokale myndigheter og klubbene selv, har da også stor tro på at det samme vil skje denne gang.

Powered by Labrador CMS