Satser på rekord

Sir Alex presenterer sine ligaledere for stadig nye mål.

Publisert Sist oppdatert

Med bare ni runder igjen å spille, og med et tilsynelatende uinntakelig 15 poengs forsprang på nærmeste Premier League-konkurrent, er det få – om noen – som tror at United kommer til å rote bort sjansen til å vinne sitt 20. ligatrofé denne våren. Lilkevel, helt trygge kan ingen være. Så lenge det finnes matematiske muligheter vil konkurrentene øyne håp om en totalkollaps på toppen à la det som skjedde for bare et år siden.

Derfor, i håp om at spillerne ikke skal tro at kampen om mesterskapet allerede er avgjort, gir Sir Alex dem grei beskjed om å glemme konkurrentene. Isteden ber han dem om å konsentrere seg om å satse på ny poengrekord i Premier League. Den rekorden tilhører i øyeblikket Chelsea, som i 2004/05-sesongen oppnådde hele 95. Den gang sto londonerne med 74 poeng etter 29 ligarunder, nøyaktig like mange som United har sanket sammen etter tilsvarende antall kamper i år.

– Kommer til å tape poeng

Den 71 år gamle manageren forventer likevel ikke at elevene hans skal gå feilfrie gjennom sesongens ni siste kamper. I så fall vil laget hans stå med 101 poeng når det hele er over. Ferguson er imidlertid realistisk nok til å innse at det neppe lar seg gjøre.

– Nei, det er en tøff liga, så vi kommer nok til å miste noen poeng på veien. Men det samme vil de andre gjøre, sier han til Daily Mail.

– Men det ville glede meg stort dersom vi klarer å oppnå 95 poeng. Det ville gjort dette til en fantastisk sesong for oss.

Ferguson innrømmer videre at han er overrasket over at konkurrentene ligger så langt bak som de gjør.

– Jeg hadde forventet at det ville bli mye jevnere. Vårt første mål etter forrige sesong var å unngå å bli slått på målforskjellen. Den har da også blitt markant forbedret. Men jeg trodde aldri at vi ville lede med 15 poeng på dette stadiet.

P.S.: Uniteds høyeste poengtotal etter at Premier League ble redusert fra 22 til 20 klubber fra 1995/96-sesongen, er 91. Det skjedde i 1999/2000.

Selv om avstanden mellom de to Manchester-klubbene er hele syv poeng større enn den var på det meste i fjor, skal det ikke mye erfaring til for å skjønne at et par feilskjær de nærmeste ukene kan føre til betydelig nervepress i Sir Matt Busby Way. Mens United har alt å tape, har City alt å vinne. men kan bli betydelig det i år snakk om en atskillig mer betryggende større ledelse atskillig større nå i forhold til hva den var i fjor, Hvem vet hva som kan komme til å skje dersom Wayne Rooney & co. for eksempel skulle gå på en uventet smell i lørdagens bortekamp mot Sunderland? Neste helg får så ligalederne besøk av byrival og nærmeste tittelutfordrer til et Manc-derby som i utgangspunktet er helt åpent. Vi husker med gru hva som skjedde i det tilsvarende møtet forrige sesong.

Powered by Labrador CMS