vvol

Våre vurderinger om laget mot Young Boys

Vi tror det blir flere endringer når Ole Gunnar Solskjær retter oppmerksomheten mot Champions League.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kveld må United-fansen rive seg ut av Ronaldo-modus og rette fokus mot Bern, der Champions League-gruppespillet skal sparkes i gang.

Eller blir det et nytt Ronaldo-show mot Young Boys?

36-åringen var i alle fall med i troppen som satte seg på flyet til Sveits på mandag.

Etter 4-1-seieren mot Newcastle snakket Ole Gunnar Solskjær om Cristiano Ronaldos evne til å restituere raskt, men vil den norske United-manageren spare portugiserens krutt til den vanskelige bortekampen mot West Ham på søndag?

– For meg er målet når vi går inn i denne turneringen å gå hele veien. Vi vet at det kommer til å være vanskelig, det er det alltid, men vi har fått inn litt erfaring, kvalitet og noe ungdommelighet i troppen, og forhåpentligvis er vi bedre forberedt i år på det som kommer, sa Solskjær på sin pressekonferanse mandag.

Det er verdt å merke seg at oppgjøret mot Young Boys har avspark allerede klokken 18.45 norsk tid. To timer senere møtes Villarreal og Atalanta i Spania.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United Training and Press Conference
MANGE VALG: Ole Gunnar Solskjær har mange å velge mellom når han skal ta ut laget mot Young Boys. Her under lagets treningsøkt i Bern mandag kveld.

Manchester United

Dean Henderson, Scott McTominay og Edinson Cavani er ikke med til Sveits.

Henderson spilte sesongens første kamp for U23-laget på lørdag, mens McTominay og Cavani er ute med skader.

Det samme gjelder Alex Telles, Marcus Rashford og Amad Diallo.

Den eneste overraskelsen i troppen er svensk og heter Anthony Elanga. 19-åringen var en av oppkjøringens beste spillere, men har trøblet med en skade i sesonginnledningen.

Vår hypotese er at Solskjær vil stille et sterkt lag med noen få endringer mot Young Boys, og at «andrerekka» er tiltenkt mer spilletid i ligacupen mot West Ham i neste uke.


David de Gea – Har startet sesongen på overbevisende vis, selv om det ikke ble «clean sheet» mot Newcastle. Dette er nok ikke en kamp som er tiltenkt Tom Heaton.

Aaron Wan-Bissaka – Diogo Dalot lurer i kulissene og debuterte faktisk for United på Stade de Suisse i 2018. Det spørs imidlertid om ikke han må vente til ligacup-kampen denne gangen. Wan-Bissaka viste forrige sesong at han tåler høy kampbelastning.

Victor Lindelöf – Svensken hadde to gode kamper mot Leeds og Southampton før Raphaël Varane gikk inn på laget. All den tid ryggen tåler kunstgresset i Bern, tror vi Lindelöf får tillit i denne og Varane hviles.

Harry Maguire – Kapteinen spiller det meste og skal nok bytte vimpel med Young Boys-kapteinen før avspark.

Luke Shaw – Dette hadde vært en kamp for Alex Telles, men brasilianeren er fortsatt noen uker unna en plass i kamptroppen. Shaw med sesongens første målgivende mot Newcastle. Får nok flere muligheter fra hjørneflagget tirsdag kveld.

Fred – Brasilianeren fikk grønt lys mot Newcastle, men ble likevel ikke brukt av Solskjær. Da er det et enkelt valg å plassere 28-åringen på midtbanen i denne.

Paul Pogba – For oss står det mellom Pogba og Donny van de Beek på midten. Kanskje kan franskmannen trenge en pust i bakken etter tre kamper for Frankrike og 90 minutter mot Newcastle, men er det rom for det med tanke på alternativene? Van de Beek spilte sesongens fem første minutter mot Newcastle, mens kunstgresset neppe taler til fordel for Nemanja Matic. Dessuten scoret Pogba to av målene i 3-0-seieren i 2018.

Jesse Lingard – Fikk ikke mange overskriftene med sin scoring mot Newcastle, men den smakte nok ekstremt godt for Warrington-gutten. Var også god for England, og har fått ros av Solskjær ved flere anledninger.

Bruno Fernandes – Hviles så godt som aldri, og vi tror ikke Solskjær vil ta noen unødvendige sjanser i den første Champions League-runden. Til det er minnene fra Istanbul i fjor for ferske.

Anthony Martial – På venstrevingen står det mellom Martial og Sancho. Nå har sistnevnte fått to kamper fra start uten å gripe sjansen skikkelig mot verken Wolverhampton eller Newcastle. Da er det kanskje Martial sin tur nå? Franskmannen scoret i Sveits i 2018.

Cristiano Ronaldo – Hadde det vært opp til Ronaldo, hadde han nok startet hver eneste kamp denne sesongen. Solskjær har imidlertid sagt at 36-åringens spilletid må reguleres. Men med drømmestarten mot Newcastle er det bare å gi gass. Så får Ronaldo hvile når det skal spilles ligacup i neste uke. Tangerer Andy Cole på klubbens scoringsliste med mål.

Manchester United Travel to Bern for the UEFA Champions League
KLARE FOR AVGANG: Paul Pogba og Victor Lindelöf på vei til Sveits. Starter begge mot Young Boys?

Young Boys

Akkurat som Manchester United, har også Young Boys skiftet manager siden sist.

Gerardo Seoane tok over Bayer Leverkusen i sommer og ble erstattet av David Wagner, som ledet Huddersfield til Premier League og også har vært i Bundesliga.

I generalprøven mot serieleder Zürich i helgen ble det 4-0-seier på hjemmebane. I august ble det 1-1 borte mot Basel.

BSC Young Boys v CFR Cluj - UEFA Champions League: Third Qualifying Round Leg Two
KJENT FJES: David Wagner er hovedtrener for Young Boys.

Laget består ikke av veldig mange kjente spillere. Noen kjenner kanskje igjen Alex Jankewitz som ble utvist for Southampton i forrige sesongs 9-0-kamp, mens Miralem Sulejmani har en fortid i Ajax og Benfica.

I Champions League-kvalifiseringen slo de ut Slovan Bratislava, Cluj og Ferencvaros.

Flere spillere er ute mot United: Kaptein Fabian Lustenberger, Jean-Pierre Nsame, Joel MonteiroEsteban Petignat og Nico Maier.

Mulig lag: Von Ballmoos, Hefti, Camara, Zesiger, Garcia, Fassnacht, Sierro, Aebischer, Ngamaleu, Siebatcheu, Elia.

Powered by Labrador CMS