– For meg er målet å gå hele veien

Ole Gunnar Solskjær møtte mandag ettermiddag pressen før tirsdagens kamp mot Young Boys.

Det er ikke akkurat hverdagskost med pressekonferanser som ikke foregår via Zoom nå, og gode prestasjoner i Champions League har heller ikke vært hverdagskost de siste ti årene.

Første spørsmål til Solskjær handlet rett og slett om to kvartfinaler i Champions League på ti sesonger, og om målet er å forbedre den statistikken.

– Selvsagt. Vi har hatt noen veldig, veldig gode og minneverdige, historiske [Champions League-]kvelder i denne klubben. Dette er de største kveldene for klubben. Så for meg er målet når vi går inn i denne turneringen å gå hele veien. Vi vet at det kommer til å være vanskelig, det er det alltid, men vi har fått inn litt erfaring, kvalitet og noe ungdommelighet i troppen, og forhåpentligvis er vi bedre forberedt i år på det som kommer.

Manchester United Travel to Bern for the UEFA Champions League
ØNSKER Å GÅ HELE VEIEN: Ole Gunnar Solskjær.

Før neste spørsmål var ferdigstilt begynte en telefon å ringe i lokalet, og Solskjær fikk frem litt latter ved å peke og fastslå at innehaveren av telefonen ville få en bot.

Spørsmålet som ble avbrutt handlet om hvor viktig erfaringen til Cristiano Ronaldo og Raphaël Varane kommer til å være for United nå.

– Noen gang kan en komme langt med et ungt lag også. I noen kamper vil selvsagt erfaringen spille en rolle. I morgen kommer det til å være god stemning, atmosfæren kommer til å være elektrisk, og da trenger vi selvsagt spillere som kan ha den erfaringen til å roe det hele ned, og styre kampen skikkelig.

LES OGSÅ: Ble spurt om Pogbas fremtid: – Å være en del av et vinnende United er den mest magiske følelsen i hele verden

En av journalistene snakket videre om hvordan det gjerne snakkes om at spillere trenger å samle både erfaringer og nedturer før de tar det neste steget, og spørsmålet hans til Solskjær var om Uniteds nåværende tropp allerede har dette i seg.

– Vi har hatt nok skuffelser, det er helt sikkert. Vi har hatt noen store øyeblikk, men dette laget har nå vokst og modnet i løpet av de siste sesongene. Det var hele tiden planen da jeg kom inn, at vi om tre år ville ha en tropp hvor en kunne ha den erfaringen og kvaliteten som kunne gjøre at vi kan utfordre.

– Med spillere som David som sitter ved siden av meg her [David de Gea var med på pressekonferansen, journ.anm.], Harry har hatt noen år her nå… vi begynner å få på plass ryggraden i laget, og med Raphaël og Cristiano som kommer inn, så bidrar de med den siste… vel, ikke den siste biten, men de gir oss noe som en må kjøpe, om en ikke har vunnet fire ganger selv.

Manchester United v Newcastle United - Premier League
HAR MED VINNERKULTUR: Nysigneringer som Cristiano Ronaldo og Raphaël Varane.

Solskjær ble også spurt om kommentarene til Lee Grant fra talkSPORT-studioet der han snakket om hvordan ingen spillerne på fredag våget å spise dessert på spillerhotellet.

United-manageren humret av spørsmålet.

– Det var åpenbart en spøk av «Granty» i en setting med kompiser eller eks-spillere. Det er ikke akkurat som at vi har levd med søppelmat før Cristiano kom inn, og at han forandret alt!

– Men han har bevist over mange år hvordan en passer på seg selv, og jeg tror han kommer til å være et eksempel for mange av spillerne med hvordan en passer på egen kropp, og hvordan en forlenger karrieren.

SPØKEFUGL: Lee Grant.

Kan lettere takle mange kamper etter hverandre

Solskjær ble spurt om han nå føler at han har et lag som vil gjøre det enklere å spille kamper i både midtuke og helg uten at den ene kampen blir skadelidende av det, på grunn av en større og mer robust tropp.

– Ja. Jeg kan ikke se på troppen nå og si «vi spilte en kamp i midtuka, og vi er slitne». Spillerne er i bedre form nå, sa Solskjær, som mente at laget har forbedret seg med hvordan de håndterte pandemisituasjonen med kamp etter kamp på rekke og rad.

– Med de vi har signert også så må jeg si at det er enklere å rotere på laget, definitivt. Jeg har fortalt laget det også, at jeg stoler på spillerne i troppen.

Etter at tolken hadde sagt sitt, la Solskjær til:

– Det er ingenting som er bedre enn å komme inn i rytmen med å spille, rehabilitere, spille, rehabilitere. Det er trolig da vi får den beste fotballen også, når en får den rytmen i spillet.

Manchester United Training Session
MENER UNITED LETTERE KAN TAKLE HØY KAMPBELASTNING: Ole Gunnar Solskjær.

– Løper rundt 15 kilometer i hver kamp

Solskjær kom ellers (etter å ha blitt spurt av en journalist, trolig fra Sveits) med ros til det sveitsiske landslaget og til sveitsisk fotball, og snakket blant annet om opphentningen mot Frankrike i EM.

Fra Young Boys valgte Solskjær å trekke frem tomålsscoreren fra smadringen av serielederen denne helga.

– Jeg er sikker på at Young Boys-midtbanespilleren, Michel Aebischer, løper rundt 15 kilometer i hver eneste kamp.