Trening VVOL

Våre vurderinger om laget mot Leicester

Publisert Sist oppdatert

Etter fyrverkeriet i Barcelona er United tilbake i hverdagen, om man kan bruke et slikt uttrykk om Premier League.

Kampen mot Leicester vil være umåtelig viktig for United.

TIPP LAGET: Fristen er søndag kl 12.00

United trenger seier for å ha heng på Arsenal og Manchester City, som avga poeng mot Nottingham Forest, men også for å holde konkurrentene om en Champions League-plass på en armlengdes avstand.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Erik ten Hag har antydet at han kan få spillere, som har slitt med skader, tilbake til dette oppgjøret. Både Antony, Anthony Martial og Scott McTominay er på bedringens vei, men det spørs om Ten Hag velger å kaste dem inn fra start til dette oppgjøret.

Christian Eriksen og Donny van de Beek er langtidsskadet.

Lisandro Martinez og Marcel Sabitzer sonet karantene mot Barcelona i Europa League, men er klare til oppgjøret mot Leicester.

Det er dessverre ikke Casemiro som soner karantene etter det røde kortet mot Crystal Palace. Dette er den siste kampen brassen må stå over.


David de Gea – Selvskreven så lenge han er skadefri. Blant Premier League beste målvakter denne sesongen og det er ingen som kan true spanjolens posisjon i United. 

Diogo Dalot – Aaron Wan-Bissaka fikk spille mot Barcelona og vi tror Ten Hag vil vurdere den samme løsningen hjemme mot Xavis menn. Derfor får Dalot muligheten her med et så tett kampprogram.

Victor Lindelöf – Kanskje en liten overraskelse, men vi tror Varane spares til Barcelona-kampen. Det er nesten 50/50 mellom Harry Maguire og svensken, men Lindelöf har spilt bra i tospann med Lisandro Martínez før, og vi tror Ten Hag vil benytte denne muligheten til å rotere en smule i midtforsvaret.

lindelof
NY SJANSE?: Victor Lindelöf kan få sjansen mot Leicester.

Lisandro Martínez – Måtte se Barcelona-kampen fra sidenlinjen på grunn av suspensjon, men er tilbake til Leicester-kampen. Noe annet vil overraske stort.

Luke Shaw – Nok en bra kamp som midtstopper sist, men med Martínez tilbake i midtforsvaret, flyttes Shaw ut på backen igjen.

Marcel Sabitzer – Kommer inn med friske bein etter at han måtte sone karantene mot Barcelona. Med Casemiro ute, er det dessuten få andre alternativer for Ten Hag.

sabitzer
TILBAKE: Marcel Sabitzer danner Uniteds midtbaneduo sentralt sammen med Fred.

Fred – Må belage seg på en ny kraftanstrengelse. Har spilt mye i det siste, men det er få andre muligheter med landsmannen Casemiro på tribunen.

Marcus Rashford – Vi tror Jadon Sancho spares til Barcelona-kampen og vi tror heller ikke Antony vil være klar til å gå rett inn på laget. Derfor tror vi Ten Hag lar seg friste av å dytte Rashford ut på høyre selv om vi egentlig ikke liker den løsningen.

Bruno Fernandes – Kan være et alternativ på høyrekanten om Rashford skal spille sentralt eller på venstre, men vi har mer tro på at han brukes i sin vante posisjon.

Alejandro Garnacho – Stort sett innbytter, men vi tror han får muligheten fra start mot Leicester.

garnachorashford120223
FRUKTBART SAMARBEID: Alejandro Garnacho og Marcus Rashford kan begge bekle posisjonen på venstrekanten. Vi tror det blir den unge argentineren som får jobben denne gangen.

Wout Weghorst – Har spilt langt mer enn det som var planen, men United har ikke mange andre alternativer enn Marcus Rashford på topp så lenge Martial er ute med skade.


Aaron Wan-Bissaka er selvsagt en mulighet på høyrebacken og det samme er Tyrell Malacia på venstresiden av forsvaret dersom Erik ten Hag ser at Luke Shaw trenger en pause. Det vil heller ikke være en bombe om Harry Maguire får sjansen i midtforsvaret.

Usikkerheten rundt spillerne som muligens returnerer fra skade gjør kantposisjonene usikre. Men det ligner ikke Ten Hag å kaste spillere rett inn på laget etter at de har vært ute med skader. Derfor blir vi meget overrasket om Antony, Anthony Martial eller Scott McTominay blir å finne blant de elleve som starter.

Jadon Sancho spares trolig til returkampen mot Barcelona.

Leicester

Det har vært en berg- og dalbane sesong for Brendan Rodgers menn, men akkurat nå er revene inne i en brukbar periode.

Rodgers kan også glede seg over at Youri Tielemans trolig blir klar til søndagens kamp men det er mer usikkert om han starter. James Maddison er også klar til søndag. 

Boubakary Soumare er også tilgjengelig etter strekkskade. 

Leicester har unngått tap i sine to siste besøk på Old Trafford, men bør likevel se opp for United som er Premier League store formlag på eget gress.

Manchester United har vunnet ti av de elleve siste Premier League-kampene på eget gress.

Mulig Leicester-lag: Ward, Castagne, Souttar, Faes, Kristiansen, Mendy, Dewsbury-Hall, Maddison; Tete, Iheanacho, Barnes

Powered by Labrador CMS