Våre vurderinger om laget mot Brighton

Vi tror det kun er to plasser på laget som er litt usikre til møtet med Brighton.

Publisert Sist oppdatert

Landslagspausen er over og Premier League ruller igjen. United fikk en gavepakke fra West Bromwich som smadret Chelsea på Stamford Bridge.

Selv om den siste biten av et syltynt gullhåp også forsvant med Manchester Citys seier over Leicester, gir det Solskjærs menn muligheten til å koble et enda sterkere grep om en Champions League-plass.

Nå er det rett og slett opp til United å gjøre jobben selv mot Brighton.

Manchester United Training Session
TILBAKE: Bruno Fernandes, Daniel James og Luke Shaw var alle på landslagsoppdrag, men kom skadefrie hjem til Carrington.

Det har vært mange kamper for Uniteds nøkkelspillere denne sesongen, men vi merker oss at et par av dem fikk et litt roligere kampprogram enn fryktet under landslagspausen.

Vi blir overrasket om ikke Solskjær stiller med sitt beste tilgjengelige mannskap fra start.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

På fredagens pressekonferanse fortalte Ole Gunnar Solskjær at både Marcus Rashford og Mason Greenwood var tvilsomme etter at angrepsduoen stod over landskampene, men begge var i aksjon på fredagens trening og skulle testes igjen lørdag.

Vi tror begge rekker søndagens kamp, men det er mer tvilsomt om Anthony Martial og Victor Lindelöf gjør det.

Sjekk også: Slik er skadesituasjonen nå

Martial fikk en smell i kneet på oppdrag for Frankrike, mens Lindelöf stod over privatlandskampen mot Estland onsdag på grunn av ryggen.

Det er ventet at Juan Mata og Phil Jones er ute, men det har ikke kommet noen fersk skadeoppdatering om de to på en stund.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Brighton-kampen er 12.00 søndag


David de Gea – Dean Henderson har stort sett vært solid i spanjolens fravær, men vi tror De Gea er tilbake mellom stengene mot Brighton. Solskjær vil uansett sende et sterkt signal med sitt valg av keeper, for det meste tyder på at den som står mot Brighton også blir den foretrukne keeperen resten av PL-sesongen. Vi tror det løses ved at De Gea står i ligaen og Henderson i Europa League.

Aaron Wan-Bissaka – Selvskreven så lenge han er skadefri. Har liten konkurranse om høyrebacken.

Victor Lindelöf – Her er det en liten usikkerhet med tanke på svenskens rygg. Lindelöf har vært god i det siste, og dersom han ikke spiller mot Brighton er det ryggsmertene som blir for store. Vi gambler på at Lindelöf rekker kampen, om ikke kommer Eric Bailly inn.

USIKKER: Victor Lindelöfs rygg har vært trøblete den siste tiden. Svensken er et usikkert kort til møtet med Brighton, mens Harry Maguire garantert spiller.

Harry Maguire – Solskjærs kaptein og evighetsmaskin. Tar med seg en veldig positiv opplevelse fra landslaget som matchvinner mot Polen.

Luke Shaw – Har gitt Englands landslagssjef Gareth Southgate noe å tenke på før sommerens EM. Kandidat til årets spiller i United og kommer til å spille så mye som mulig i innspurten, inkludert kampen mot Brighton.

Fred – Har kunnet trene godt på Carrington under landslagspausen og fått nødvendig restitusjon. Mot Leicester i FA-cupen så han sliten ut både fysisk og mentalt, men nå er Fred klar.

Scott McTominay – Har blitt en nyttig mann også for Skottland og hver gang det er landslagspause blir det mye spilletid på McTominay. Likevel kommer han til å starte mot Brighton og muligens spares mot Granada.

Bruno Fernandes – Heldigvis spilte ikke portugiseren den siste landskampen ettersom han sonet karantene og det hjelper i dette tilfellet United. Kan stille utvilt til møte med klubben der han ble matchvinner på straffespark, på overtid av overtiden tidligere denne sesongen.

Paul Pogba – Imponerte tidvis for Frankrike og virker å være på vei tilbake mot formen. Dersom Solskjær tenker at Pogba kan holde i minst 60 minutter tror vi nordmannen ønsker seg kreativiteten til Pogba fra start. Blir i så fall å finne i en litt fri kantrolle.

Manchester United Training Session
INN FRA START: Vi tror Ole Gunnar Solskjær finner plass til Paul Pogba fra start mot Brighton. Her er de to avbildet på fredagens trening på Carrington.

Marcus Rashford – Igjen en spiller som Solskjær beskrev som usikker, men Rashford trente fredag og vi tror pausen nå har gjort ankelen hans godt. Spiller om han blir klar, og det tror vi han blir.

Edinson Cavani – Bør være både klar og sulten på å vise seg frem. Med Anthony Martial høyst usikker er det vanskelig å se noen annen løsning enn at Cavani tar rollen som spydspiss mot Brighton.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Leicster-kampen er 12.00 søndag


Alternativene

Dean Henderson – Har ikke spilt seg ut, men vi har en klar følelse for at Solskjær vil velge De Gea i ligaen. Nordmannen holdt kortene tett til brystet på fredagens pressekonferanse og keeperduellen er ganske åpen.

Donny van de Beek – Scoret i målorgien mot Gibraltar og kan fort få noen minutter her om Solskjærs lag får kampen inn i ønsket spor. Vi tviler imidlertid på at nederlenderen starter.

Eric Bailly – Spiller om ikke Lindelöfs rygg er samarbeidsvillig.

Nemanja Matic – Kan være en joker om kampprogrammet har vært i tøffeste laget for McTominay, men en midtbane med Matic og Fred fungerte dårlig mot Leicester i cupen.

Daniel James – Neppe en kamp som vil passe waliseren fra start, men han er i bra slag om dagen. Scoret det viktige vinnermålet mot Tsjekkia og har fått en solid dose selvtillit.

Mason Greenwood – Trente fredag og skal testes lørdag. Det er absolutt en mulighet for å se Greenwood fra start, men vi tror han spares til torsdagens Europa League-kamp mot Granada.

Brighton

Graham Potters Brighton har fått dårlig betalt etter spill og sjanser å dømme denne sesongen. Brighton kjemper fremdeles for å overleve i Premier League, men det ville nesten vært synd om laget, som spiller artig og attraktiv fotball, skulle ta turen ned i Championship.

Danny Welbeck er aktuell til møtet med gamleklubben, mens Tariq Lamptey og Solly March er ute. Adam Webster, Florin Andone og Aaron Connolly er alle usikre med skader. 

KAN VISE SEG FREM: Brightons Ben White har blitt koblet til United. Stopperen får en sjanse til å vise seg frem søndag mot United.

Troppen som Potter kan velge fra minner mye om den han hadde tilgjengelig i 3-0-seieren over Newcastle.

Da startet disse elleve: Sanchez, Moder, White, Dunk, Veltman, Gross, Bissouma, Lallana, Trossard, Welbeck, Maupay

Powered by Labrador CMS