Våre vurderinger om laget mot Astana

Vi tror bare to spillere fra seieren mot Leicester starter mot Astana.

Publisert Sist oppdatert

Mot Leicester traff united.no for tredje gang med ti av elleve spillere, da Aaron Wan-Bissaka ble kvitt ryggproblemene i tide til avspark.

Torsdag er sannsynligvis høyrebacken en av flere førstelagsspillere Ole Gunnar Solskjær vil hvile før søndagens Premier League-oppgjør mot West Ham.

Vi forventer dermed store endringer på laget mot Astana. Tre av dem er allerede bekreftet.

FLERE FORHÅNDSSAKER:

GJØR ENDRINGER: Ole Gunnar Solskjær røpet at Sergio Romero, Axel Tuanzebe og Mason Greenwood starter mot Astana.

Manchester United

Vårt utgangspunkt er at de som er aktuelle for en plass på laget er de spillerne som var til stede på onsdagens treningsøkt.

Det utelukker Paul Pogba, Anthony Martial, Luke Shaw, Eric Bailly og Timothy Fosu-Mensah som alle er ute med skader.


Sergio Romero – Bekreftet. Blir sannsynligvis Solskjærs Europa League-keeper. Ikke vært i aksjon for United siden tapet for Wolverhampton i FA-cupen, men var solid i sommeroppkjøringen.

Diogo Dalot – Skadet seg før landslagspausen og kan få sesongens første kamp på dagen ett år etter at han debuterte mot Young Boys.

Axel Tuanzebe – Bekreftet. Halvannet år etter at han startet sin forrige kamp for Manchester United under José Mourinho får Tuanzebe sjansen igjen. Virker mer klar denne gangen.

Phil Jones – Med sine 216 kamper har Jones rutinen, men 27-åringens forrige kamp var 0-2-tapet for Cardiff, da han ble byttet ut i pausen. Det er ingen overdrivelse å si at det vil være et sjokk om Jones tilriver seg en fast plass i Manchester United igjen, men Europa League er hans mulighet til å holde seg inne i varmen.

Marcos Rojo – Tredjevalget benyttes på venstreback da Shaw er skadet og 34-årige Young kan trenge en hvil før kampen mot West Ham.

Fred – Fikk sitt første innhopp mot Leicester og bør være høyaktuell i en kamp mot et lag som Astana, i alle fall når Pogba er ute med skade. Nødt til å vise hva han kan hvis han skal ha en fremtid i klubben.

Nemanja Matic – Startet mot Leicester, og selv om serberen ikke overbeviste spesielt, kan han bli viktig mot Astana når United sannsynligvis vil ha ballen i store deler av kampen.

Tahith Chong – Fikk sesongens første innhopp mot Leicester, og det er en følelse av at 19-åringen står foran Angel Gomes i køen.

Juan Mata – Med Fred og Matic på midtbanen trenger United en kreativ ballfordeler fremover på banen. Matas rutine er en trygghet. Spørsmålet er om Solskjær også vil bruke spanjolen mot West Ham. I så fall kan Andreas Pereira være mer aktuell mot Astana.

Jesse Lingard – Sto over kampen mot Leicester på grunn av sykdom, men var tilbake på trening onsdag. Spilte bare 23 minutter mot Southampton helgen før, og kan derfor trenge en kamp for å finne tilbake til rytmen. Med en god prestasjon mot Astana kan han spille seg inn på laget mot West Ham.

Mason Greenwood – Bekreftet. Spørsmålet er om supertalentet «alle» snakker om før avspark gjør som Marcus Rashford og åpner scoringskontoen i Europa League.


Av de som ikke er nevnt er Angel Gomes en åpenbar utfordrer på de offensive plassene. Også verdt å merke seg at James Garner var med på onsdagens førstelagstrening. 18-åringen scoret på sommerturneen, en trend han har tatt med seg på U23-laget i sesonginnledningen. 16-årige Charlie Wellens var også på treningen, men er neppe aktuell mot Astana.

I tillegg er det naturligvis verdt å nevne at ingen vet hvor mange endringer Solskjær gjør på laget, selv om nordmannen har meldt flere spillere vil få sjansen. Kanskje beholder Scott McTominay plassen på midtbanen, eller kanskje kaptein Ashley Young skal spille for å styre ungguttene?

Laget ovenfor er uansett det vi tror kommer til å starte kampen mot Astana.

NY KONTRAKT: Men ikke med mot Astana? Victor Lindelöf kan få en hvil torsdag.

Astana

Astana ligger på tredjeplass på tabellen i den kasakhstanske ligaen, men har spilt to kamper (24) færre enn de andre lagene i toppen. Generalprøven vant de 2-1 mot Shakhter Karagandy.

Etter det united.no blir fortalt av representanter fra den kasakhstanske klubben vil Roman Hryhorchuk gjøre én endring på laget:

Nenad Erić, Luka Simunovic, Antonio Rukavina, Dmitri Shomko, Yevgeny Postnikov, Dorin Rotariu, Ivan Maevskiy, Yuriy Logvinenko, Rúnar Már Sigurjónsson, Marin Tomasov, Roman Murtazayev.

Powered by Labrador CMS