Solskjær om supertalentet: – En av de bedre jeg har sett

MANCHESTER: Mot Astana skal Ole Gunnar Solskjær igjen vise fram Mason Greenwood (17) til en nysgjerrig fotballverden. Nordmannen mener spissstudenten allerede har ferdigheter i verdensklasse.

Foran united.no og øvrige norske og engelske medier fikk Solskjær ikke uventet spørsmål om Champions League-debuten til sin tidligere elev, Erling Braut Haaland, som ble den første tenåringen til å score hat-trick i sin første kamp siden Wayne Rooney gjorde det i 2004.

Men mest tid brukte Solskjær på å snakke om sine egne talenter.

Nok en gang brukte den norske United-manageren store ord om Mason Greenwood.

– Mason er en av de bedre avslutterne jeg har sett, og jeg har spilt med en del gode avsluttere. Men du må bare jobbe hardt, uansett om du er 17, 18 eller 19 år, svarte Solskjær på spørsmål fra united.no om hva som er hans viktigste råd til sine spisstalenter.

– Som spiss handler det om at du aldri må miste sulten etter å score mål, og du må være klar til å gripe sjansene du får.

FÅR SJANSEN: Mason Greenwood starter mot Astana torsdag kveld.

– Vet han kommer til å score

Til tross for sin unge alder har Greenwood fått mye oppmerksomhet etter at Solskjær ble United-manager, men 17-åringen venter fortsatt på sitt første mål for førstelaget.

Det er ventet at Greenwood og flere andre talenter vil få sjanser i Europa League, og på pressekonferansen bekreftet Solskjær at Greenwood starter mot Astana sammen med blant andre Sergio Romero og Axel Tuanzebe.

Paul Pogba, Anthony Martial, Daniel James og Luke Shaw er alle ute med skader, mens Jesse Lingard og Diogo Dalot er tilbake i trening.

– Mason er fortsatt veldig ung, men han har utviklet seg mye de siste seks månedene. Da jeg kom hit var han bare en unggutt som spilte med kameratene sine på U18-laget. Nå banker han på døra til førstelaget. Han har stor appetitt, men jeg vil ikke legge for mye press på ham. Han må bare jobbe hardt, for jeg vet at han kommer til å score når han får ballen i de riktige posisjonene, sa Solskjær.

– Avslutningsegenskaper virker naturlig, men det er aldri det. Det handler om repetisjon og vite hvordan du skal treffe ballen i alle situasjonene du er i. Det er ikke noe du har, det er noe du trener deg til. 

– Er Mason bedre enn det du var?

– Han er i alle fall bedre enn det jeg er for øyeblikket! 

KLARE FOR EUROPA: Ole Gunnar Solskjær og Axel Tuanzebe på onsdagens pressekonferanse.

Vil gi talentene sjansen

I tillegg til Greenwood er spillere som Tahith Chong, Angel Gomes og James Garner aktuelle for en plass i troppen mot Astana. 16-årige Charlie Wellens trente også med førstelaget på onsdag.

– Innebærer det ikke en risiko å gi så mange unge spillere sjansen?

– Vi stoler på dem, og de må utvikle seg som mennesker og som fotballspillere slik at de blir robuste nok gå ut på Old Trafford å skaffe resultater. Hvis du ikke kaster dem ut på dypt vann, vet du ikke hva du har. Jeg har alltid gjort det på denne måten. Det er det jeg tror på som trener Du må gi dem muligheter, spesielt angrepsspillere, som gjerne kan vinne kamper for deg.

Greenwood fyller 18 år 1. oktober og blir uansett ikke Manchester Uniteds yngste målscorer gjennom tidene. Den rekorden tilhører Norman Whiteside, som var 17 år og 8 dager gammel da han scoret mot Stoke i 1982.