– Marcus er et forbilde for resten av oss

MANCHESTER: Axel Tuanzebe spiller fra start mot Astana og er fast bestemt på å vise Ole Gunnar Solskjær hva han kan tilføre United-laget nå som han får sjansen.

Tuanzebe, som var på lån til Aston Villa i Championship sist sesong, får sin første kamp fra start for sesongen når Astana venter på Old Trafford torsdag kveld.

Det bekreftet Ole Gunnar Solskjær på onsdagens pressekonferanse.

Den lovende stopperen er fast bestemt på å spille seg inn i førstelagsdiskusjonen og bruker Marcus Rashford som det beste eksemplet på hvor viktig det er at unge spillere som får muligheten tar vare på den.

Scoret to i debuten

Det har allerede gått tre og et halvt år siden Marcus Rashford fikk sin pangdebut i United-trøyen i Europa League mot Midtjylland i 2016.

Etter to scoringer mot danskene i 5-1-seieren under Louis van Gaal, fulgte Rashford opp med to nye fulltreffere i ligakampen mot Arsenal den påfølgende helgen.

FÅR SJANSEN: Axel Tuanzebe får muligheten mot Astana i torsdagens Europa League-kamp på Old Trafford. Det blir ungguttens første kamp fra start for førstelaget på Old Trafford siden mai 2017.

Siden har landslagsspissen aldri sett seg tilbake.

Det er et bevis på hvor viktig det er for United som klubb å slippe til ungdommen, men også hvor viktig det er for de unge spillerne å gripe muligheten når den byr seg, mener Tuanzebe.

– Dere så det alle sammen da han fikk sitt store gjennombrudd i Europa League.  Marcus viste alle at han kunne slå gjennom og at det var muligheter for resten av oss unge som var i klubben. Det er fantastisk å se hva han har gjort og han vokser fremdeles. Det er opp til resten av oss som unge spillere å prøve å følge i Marcus sine fotspor, sier Tuanzebe.

– Ble enige om at United var rett

Etter låneoppholdet i Aston Villa, som endte med opprykk for Birmingham-klubben, vendte Tuanzebe tilbake til United i mai.

FORSVARSKOLLEGER: Axel Tuanzebe og Aaron Wan-Bissaka imponerte under treningskampene i sommer. Nykommeren fra Crystal Palace har gått rett inn på laget, mens Tuanzebe får sin første kamp fra start mot Astana torsdag kveld.

Da satt han seg ned sammen med Ole Gunnar Solskjær for å diskutere fremtiden.

– Jeg snakket med manageren om hva som var det beste for min videre utvikling og vi ble enige om at den beste løsningen var at jeg ble her i United. Kampen mot Astana på torsdag blir et nytt steg mot nye mål i karrieren min, sier Tuanzebe.

Den robuste midtstopperen starter sin første United-kamp på Old Trafford siden serieavslutningen mot Crystal Palace 21.mai 2017. 

United-manager Ole Gunnar Solskjær røpet på onsdagens pressekonferanse at også Sergio Romero og Mason Greenwood starter torsdagens kamp.

– Ser meg selv som midtstopper

– Jeg tenker ikke så mye på hvor lenge siden jeg startet sist. Det hele er en læringsprosess. Jeg kom inn på A-laget for første gang da jeg var 19 år gammel, nå er jeg 21. Jeg skal jobbe hardt, gå i samme retning som laget og gjøre det jeg kan for å finne min karrierevei inn på laget, sier Tuanzebe.

BLE TØFFERE: – Sesongen i Championship gjorde meg til en tøffere spiller, sier Axel Tuanzebe.

Mot Leicester kom Tuanzebe inn som defensiv midtbanespiller da Solskjær valgte å trygge inn 1-0-ledelsen.

Likevel er det som midtstopper at Tuanzebe ser for seg fremtiden i United-trøyen.

– Jeg er definitivt midtstopper, men om manageren trenger meg til å gjøre en jobb på midtbanen for å hjelpe laget, så gjør jeg selvsagt det, sier den unge stopperen.