williams051122jjj

«En spiller vi fort kan ende opp med å høre mye om i årene som kommer»

Her er vår akademioppsummering for november.

Publisert Sist oppdatert

November måned var ikke en måned med mange kamper for United, men det ble likevel en del mål og spenning.

Her er vår akademioppsummering for den ellevte måneden av kalenderåret 2022.

U21-kamper i november

U21-laget kunne vel knapt hatt en verre åpning på november enn en hjemmekamp mot Manchester City, og undertegnede var forberedt på at det kunne bli stygt.

Da Rhys Bennett headet United i ledelsen etter bare noen minutter så var det en overraskelse, men samtidig hadde jo Citys U21-lag slitt tungt defensivt i oktober, så noe sjokk var det kanskje ikke.

Dessverre skulle det bli seg at det ble det eneste spillemålet til U21-laget i hele november. City snudde og vant til slutt hele 6-1 på Leigh Sports Village etter at United kollapset fullstendig mot slutten av kampen, og United scoret ikke mot Monaco eller Wolves heller.

I sistnevnte kamp vant heldigvis United den påfølgende straffekonkurransen, slik at United i det minste fikk en opptur ved å gå videre i EFL Trophy, foreløpig som eneste U21-lag sammen med Chelsea (Evertons U21-lag kan også gå videre om de slår Mansfield onsdag kveld).

Når det gjelder U21-ligatabellen, så ligger United fortsatt over streken (de to nederste rykker ned), men veien ned er ikke lang, så vi får krysse fingrene for bedre resultater i 2023 (ingen av U21-lagets desemberkamper er i ligaen).

Manchester United U21 v Manchester City U21: Premier League 2
STANGET UNITED I LEDELSEN MOT MANCHESTER CITY: Rhys Bennett.

U18-kamper i november

En veldig kampfattig måned, men definitivt en interessant måned likevel, med kamper mot to topplag.

Først var Arsenal motstander i U18 Premier League Cup, og etter en førsteomgang hvor begge lag scoret på straffespark, så ble det to mål til hvert av lagene i den andre omgangen, og alle fire målene ble scoret av spillere ved navn Ethan. Etter at Ethan Williams sendte United i ledelsen, så snudde Ethan Nwaneri for Arsenal, men Williams utlignet igjen noen minutter før slutt.

United var ute av turneringen allerede før kampen, mens Williams’ utligning sørget for at Arsenal definitivt var ute også.

Etter den delvise oppturen mot Arsenal, så ble det definitivt en opptur med en 3-2-seier mot byrival Manchester City, der United snudde kampen, og likevel scoret et tredje mål etter å ha fått en spiller utvist.

United ligger litt under midten av U18-tabellen, men har spilt færre kamper enn de andre lagene, og kan i teorien klatre opp til andreplass med seier i alle hengekampene.

Manchester City U18 v Manchester United U18 - U18's Premier League
FEIRET SOM HAALAND: Uniteds Manni Norkett feirer på Haaland-vis etter å ha sendt United opp i ledelsen borte mot Manchester City.

En god måned for:

Ethan Williams: Det mest åpenbare navnet her etter at han scoret to mål mot Arsenal og ett mot City. Han var fortsatt ikke fylt 17 år da han scoret de tre nevnte målene, men han ble 17 år i løpet av måneden. Det er også verdt å nevne at

Dette er en spiller vi fort kan ende opp med å høre mye om i årene som kommer hvis denne utviklingen fortsetter – men som samtidig definitivt ikke er en like «selvsagt superstjerne» (ingen er selvsagt det) som det enkelte andre vi har sett i akademiet de siste årene har vært, for Williams er fortsatt en ganske uferdig spiller. Han leverer uansett gode avslutninger med begge føtter (det har blitt snakket om at han foretrekker venstre, men alle målene i november var faktisk med høyre), og han har vært god både på venstre- og høyresiden denne sesongen. Fikk trene med A-laget i forkant av Fulham-kampen, noen dager før 17-årsdagen. Ekstra gledelig: Williams er en lokal unggutt.

Kobbie Mainoo: Ingen av U21-kampene i november ble vist på TV, noe som gjør denne delen av akademioppsummeringen litt vanskelig. Ut fra hva vi har sett og hørt fra kampene i etterkant så virker det uansett som om Mainoo har vært ganske bra igjen, og så scoret han jo også på det avgjørende straffesparket mot Wolves.

Nathan Bishop: U21-laget stilte med tre forskjellige keepere denne måneden: Radek Vitek mot City, Ondrej Mastny mot Monaco og Nathan Bishop mot Wolves i EFL Trophy. Bishop holdt nullen mot Wolves (etter flere gode redninger), før han reddet to straffespark i straffekonkurransen.

williams051122
BESTEMANN I NOVEMBER: Ethan Williams, her med ballen mot Arsenal i kampen hvor han scoret to mål.

Målscorere:

U21:

1: Rhys Bennett

(Scoret på straffespark i straffekonkurranse: Marc Jurado, Charlie McNeill, Manni Norkett, Kobbie Mainoo.)

U18:

3: Ethan Williams
2: Manni Norkett
1: James Nolan

norkettmurray051122
NORKETT SCORET FOR BÅDE U18-LAGET OG U21-LAGET: Men for U21-laget var det riktignok bare i straffekonkurranse.

Målgivende pasninger:

U21:

1: Björn Hardley

U18: 

1: Maxi Oyedele
1: Sam Murray
1: Tyler Fredricson

I tillegg har både James Nolan og Victor Musa skaffet straffespark for U18-laget.

Manchester United v Everton: Premier League 2
HAR PRØVD SEG PÅ MIDTBANEN I DET SISTE: Midtstopper Tyler Fredricson, som leverte et glimrende innlegg til Manni Norketts 2-1-mål mot Manchester City.

Månedens akademimål:

Ikke så veldig mye å velge i her, egentlig, men vi går Ethan Williams‘ første mål mot Arsenal, hvor han først viser vilje ved å ta kontroll over ballen i den situasjonen, før han så avslutter kontant.

Se målet her:

Ellers:

  • At United trakk Wolves-unggutta i EFL Trophy var egentlig ganske irriterende, siden fordelen med turneringen for U21-lagenes del er muligheten til å spille fotball som betyr noe mot seniormotstand (om enn ikke toppet lag, vanligvis). Heldigvis gikk United videre, og i neste runde blir Bolton motstander – seniorlaget, ikke U21-laget.
  • Apropos trekninger: Trekningen for FA Youth Cup (den første runden hvor United er med) er gjennomført, og United skal møte Crystal Palace på bortebane. Palace har et godt akademi, så selv om United er regjerende mestere, så blir ikke undertegnede overrasket om United forsvinner tidlig ut av turneringen denne gangen. Dette kan fort være tøffere motstand enn United møtte gjennom hele FA Youth Cup-turneringen i 2021/22. Kampen spilles i desember, men endelig dato er i skrivende stund ikke bekreftet.
  • Midt i november skal det ha vært et sammenstøt på A-lagstrening mellom Dan Gore og Anthony Martial. Martial skal ha vært misfornøyd med en Gore-takling, og skal ha tatt igjen, og de måtte angivelig bli dratt fra hverandre. Martial skal ha beklaget reaksjonen sin, mens Ten Hag skal ha gitt beskjed om at taklinger av den typen Gore kom med ikke var ønsket på treningene. Gore pleier å gi alt, men her ble det trolig rett og slett litt overtenning.

Powered by Labrador CMS