GettyImages-1440949493

U18 med Haaland-stikk i Manchester-derbyet

U18-laget trakk det lengste strået i et høydramatisk byderby.

U18-laget vant byderbyet mot Manchester City lørdag formiddag. City startet best og tok ledelsen 1-0 etter drøye halvtimen spilt, noe som også var stillingen til pause, til tross for at United skapte flere gode sjanser.

United fortsatte å skape sjanser i andre omgang noe som resulterte i to kjappe scoringer, først var det Ethan Williams som i det 62. minutt utlignet, før Manni Norkett bare fem minutter senere sendte United i en fullt fortjent ledelse. Unggutten utnyttet muligheten med å sende et lite stikk til City-leiren med å feire med Haaland sin kjente «meditasjons feiring».

United dominerte hele andre omgang og City skapte svært lite, litt dramatikk ble det mot slutten uansett da Jack Kingdon fikk rødt kort bare noen minutter før slutt, men Victor Musa skaffet United straffe som James Nolan eksporterte sikkert i mål.

GettyImages-1440949406
RONALDO-INSPIRERT: James Nolan feiret som en Ronaldo etter straffesparket.

City klarte også å karre til seg et trøste mål fem minutter på overtid, men United dro i land en meget sterk borteseier i et meget underholdene byderby.

Dermed er United tre poeng bak City, med en kamp mindre spilt og ligger foreløpig på en syvende plass i U18 Premier League.

Merk: United har spilt en del færre kamper enn flere av lagene foran seg på tabellen og har gode muligheter til å klatre på tabellen med gode resultater de neste kampene.

Se hele tabellen her.

Manchester City 2-3 (1-0) Manchester United

English U18 Premier League
Academy Stadium

ii  Sam Murray (28), Sonny Aljofree (48), ii Jack Kingdon (88)

Mål: Nico O´Reilly (33), Ethan Williams (62), Manni Norkett (67), James Nolan (89), Matthew Whittingham (90+3).

Manchester United: Elyh Harrison – Jack Kingdon, Sonny Aljofree, Louis Jackson, Sam Murray – James Nolan, Maxi Oyedele, Tyler Fredricson, Ethan Williams – Manni Norkett, (Viktor Musa, 89)  Daniel Gore (Adam Berry, 57)

Uben. Innbyttere: Eric Hanbury, Jayce Fitzgerald, Zach Baumann

LIVE:

SLUTT

90+5: Corner til city.

90+3: MÅL!! City reduserer 2-3.

90: MÅL!! James Nolan setter straffen sikkert i mål. Sender keeper feil vei og unggutten utnytter anledningen til å kjøre Ronaldo sin «sovefeiring». Spikeren i kisten og tre poeng blir med til andre siden av Manchester.

89: Straffe til United!

88: Rødt kort – Direkte rødt kort til Jack Kindon. Kommer sent inn i takling bakfra, men så litt i overkant strengt ut. Dermed må United spille de siste minuttene med en mann mindre.

83: Prøver å produsere en sluttspurt nå City og lykkes med spille United litt lavere uten å skape det helt store.

76: City har omtrent ikke skapt noen som helst i denne andre omgangen og United har vært svært gode i å kapre ballen, før City får i gang spillet sitt. Har all mulig grunn til å være fornøyd med denne andre omgangen.

71: Oydele prøver lykke fra 20 meter. Knallhardt skudd, desverre litt for dårlig adresse på avslutningen. Fortsette å styre spillet United-gutta.

67: MÅL!! Manni Norkett header ballen i mål for bortelaget. Unggutten sender et lite stikk til City i samme slengen og kjører like så gjerne Haaland sin meditasjonsfeiring etter scoringen.

67: United har vært det klart beste laget og fortsetter å styre spillet i andre omgang.

64: Gult kort til Ezra Carrington. Frispark til United nede med hjørneflagget.

62: MÅL!! DER sitter den for United. Det er Ethan Williams som gjør alt selv, først vinner han ballen høyt i banen, deretter tar han med seg ballen inn i banen og hamrer ballen tilbake der han kom fra. Dermed er vi like langt i byderbyet og det er helt fortjent.

60: City bearbeider på Uniteds banehalvdel, men klarer ikke å bryte gjennom.

57: Spillerbytte – Daniel Gore går ut, inn kommer Adam Berry for United. Har vært frisk i dag Gore, men manglet det lille ekstra for å komme seg på scoringstavlen.

53: United fortsetter å komme til sjanser, dette kan vel kategoriseres som en halvsjanse, det er Gore som får ballen på høyresiden og slår den langs bakken inn i feltet, der er Norkett akkuratt litt for sent ute til å sette ballen i mål.

47: Isaac Smith pådrar seg det gule kortet for hjemmelaget.

46: Andre omgang er i gang i Manchester

45: PAUSE

45: Nytt skuddforsøk for United. Keeper avverger også denne gang.

44: Der skal det stå 1-1, United ruller fint opp og ballen ender til slutt hos Ethan Williams, som på sitt andre touch blåser ballen over mål. Har produsert nok sjanser til å score i denne først omgangen, United.

41: United gir vekk ballen i livsfarlig posisjon, City kontrer og det er bare tilfeldigheter som gjør at ledelsen ikke dobles.

40: City prøver seg igjen. Spiller seg fint rundt på venstresiden, men United får klarert.

33: MÅL!! Istedenfor så smeller det i andre enden og det er kapteinen Nico O´Reilly som mottar ballen på 16-meter og setter ballen via Harrison i United-buret og i mål. Kunne vel holdt den ute Elyh Harrison.

32: Der skal jo Manni Norkett sende United i ledelsen. Han blir sendt alene med keeper og prøver å løfte ballen over keeper og i lengste hjørnet, men ballen stryker utenfor lengste stolpe.

28: Gult kort til Uniteds Sam Murray

27: Litt mer stillingskrig utpå her nå.

18: United med nok et frispark, denne gang på kanten av 16-meteren. Ballen svinges inn mot bakerste, der står United-spillerne i kø, men ingen av de får hodet på ballen.

14: Murray prøver seg, keeper redder, men etter litt klabb og babb går ballen i mål. Dessverre for United, så har dommeren blåst frispark til City

14: Frispark i farlig posisjon for United, Sam Murray gjør seg klar.

12: Gore får enda en skudd mulighet, men skuddet går rett på keeper. United spiser seg mer og mer inn i kampen.

10: Og der kommer United sin første sjanse for kampen og det er absolutt en brukbar mulighet. Nolan fosser fremover på høyresiden til United, legger ut til Gore som prøver skuddet fra 15 meter, skuddet blir blokkert og United får en corner. Fin kontring av United-gutta.

7: Det er de lyseblå som har startet best, kontrollerer spillet og har mye ball på Uniteds banehalvdel. United sliter med å beholde ballen, når de først får tak i den.

4: Første sjanse kommer til hjemmelaget, spiller seg rundt på kanten og legger et innlegg langs bakken, heldigvis for United går avslutningen i nettveggen.