Manchester United v Sevilla FC: Quarterfinal First Leg - UEFA Europa League

Manchester United har ikke et enkelt utgangspunkt før returkampen mot Sevilla, etter at det gikk galt mot slutten av hjemmekampen.

Med seier i Sevilla vil i alle fall uansett United gå videre.

Om det høres enkelt ut for de verste optimistene blant dere, så er det kanskje verdt å minne om at United ikke har levert spesielt godt mot Sevilla tidligere.

Sevilla er nemlig et av lagene United aldri har slått i en tellende kamp, og av lag United har møtt flere ganger, så er det ikke så mange.

Vi har sett gjennom kamphistorikken til klubben hos mufcinfo.com, og fant åtte klubber United har møtt én gang uten å vinne den ene kampen (to av de kampene var på 1800-tallet), mens United har møtt fem klubber to ganger uten å vinne noen av de kampene.

Men hva med lag som United har møtt flere enn to ganger? Der er det bare to lag United ikke har klart å vinne mot: Sevilla og Atlético Madrid.

United har møtt begge klubbene fire ganger, så alt annet enn seier i torsdagens kamp, vil føre Sevilla opp alene på toppen av den lista, som det eneste laget som har møtt United fem eller flere ganger uten å gå tapende ut av noen av kampene.

La Liga-kollega Villarreal var på toppen av denne lista etter å ha unngått tap i klubbens fem første kamper mot United, men United vant som kjent begge kampene mot Villarreal i Champions League-gruppespillet forrige sesong.

Klubber United aldri har slått (og antall ganger United har møtt de klubbene):

4: Atlético Madrid, Sevilla
3:
2: Estudiantes, Monaco, Rotor Volgograd, Torpedo Moskva, Widzew Lodz
1: Bootle Reserves, Fleetwood Rangers, Lazio, Milton Keynes Dons, Nexaca, Southend United, Vasco da Gama, Zenit

Uniteds kamper mot Sevilla:

1. Sevilla 0-0 Manchester United (2017/18)

José Mourinhos United trakk Sevilla i Champions League-åttendedelsfinalen, og med portugiseren ved roret hadde mange tro på at United kunne komme seg langt i turneringen.

Det forandret seg ikke etter 0-0 i Sevilla, selv om United ikke hadde med seg noe bortemål tilbake til Manchester.

Uansett: selv om resultatet ikke var direkte negativt, så var uansett første oppgjør mot Sevilla gjennomført uten at det ble seier.

2. Manchester United 1-2 Sevilla (2017/18)

I returkampen på Old Trafford stod det lenge 0-0, men så scoret plutselig Wissam Ben Yedder i både det 74. og det 78. minutt, og Sevilla var i ferd med å sende United ut av Champions League.

Plutselig måtte United nemlig ha tre scoringer i sluttminuttene, og det kom én – fra Romelu Lukaku i det 84. minutt. Det målet ga litt håp om en snuoperasjon av beste United-klasse, men slik gikk det ikke.

Mourinho og United var ute, og Uniteds andre kamp mot Sevilla endte altså også uten United-seier.

SENDTE UNITED UT AV CHAMPIONS LEAGUE: Wissam Ben Yedder og Sevilla.

3. Sevilla 2-1 Manchester United (2019/20)

United møtte Sevilla i Europa League-semifinalen, en kamp som på grunn av pandemien ble spilt tidlig i august i Köln i Tyskland, og fikk dermed muligheten til å hevne det som skjedde i 2017/18.

Det stod om en finaleplass mot enten Inter eller Shakhtar Donetsk (Inter, viste det seg), og det startet bra for United da Bruno Fernandes ga United en tidlig ledelse på et straffespark skaffet av Marcus Rashford.

Dessverre var ikke det kampens eneste mål. Suso utlignet for Sevilla etter litt over halvspilt førsteomgang, og i det 78. minutt scoret Luuk de Jong målet som sendte Sevilla til finalen (en finale hvor et uheldig Romelu Lukaku-selvmål skulle vise seg å gi spanjolene tittelen).

United klarte altså ikke å ta hevn, og hadde for tredje gang gått av banen mot Sevilla uten å vinne.

SLO UNITED UT AV EUROPA LEAGUE: Sevilla, her fra etter Susos utligning.

4. Manchester United 2-2 Sevilla (2022/23)

Marcel Sabitzer scoret to, United spilte godt, og alt så så bra ut i hjemmemøtet.

Det kunne fort vært mer enn to også, om United hadde hatt marginene på sin side, men det hadde de definitivt ikke i denne kampen.

To selvmål på slutten sørget for 2-2, i en kamp hvor United avsluttet med ti mann etter at Lisandro Martínez ble skadet etter at alle byttene var gjennomført, og på toppen av det hele fikk Bruno Fernandes et særdeles billig gult kort som reduserer sjansene for at United får slutt på Sevilla-problemet i returkampen.

Kan vi endelig ta knekken på Sevilla…?

masaa
DET SÅ SÅ BRA UT: Marcel Sabitzer og United ledet med to mål, men klarte likevel ikke å vinne.