Han er en av to som Giggs savner på listen over de største

Ryan Giggs avslører hvilke to navn han ville inkludert på sin liste over de ti største United-spillerne.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg tenker på de store og fantastiske spillerne som har spilt for Manchester United gjennom årene. Derfor blir jeg glad, men også svært ydmyk, sa Ryan Giggs til united.no etter at både redaksjonen og leserne hadde kåret ham til tidenes største United-spiller.

– Han vant kamper for oss

United.no fikk Giggs til å kommentere de andre ni spillerne på listen, og samtidig fortelle oss om det er noen spillere han mener burde vært med.

– Det er noen virkelig store navn på listen som det er vanskelig å argumentere mot, men Wayne Rooney og Peter Schmeichel er vel de to navnene jeg kanskje skulle likt å ha sett på Topp 10, sier Giggs.

– Folk snakker om at Eric Cantona vant mange kamper for oss, og det er sant nok, men det gjorde virkelig Schmeichel også. Jeg var heldig som spilte sammen med Edwin van der Sar og David de Gea også, men for meg var Schmeichel den beste av disse og det sier ganske mye, påpeker Giggs. 

Giggs overtok selv rekorden til Sir Bobby Charlton for flest kamper for United, og spilte en rekke sesonger med spilleren som tok målrekorden til Charlton både i United og på landslaget.

– Waynes rekord som mestscorende i Uniteds historie vil kanskje stå for alltid, sier Giggs til united.no.

– Wayne og Big Pete var kanskje litt uheldige som ikke nådde Topp 10, selv om det er noen store navn der det er vanskelig å argumentere imot, legger han til.

Her gir Ryan Giggs, eksklusivt til united.no, sin vurdering av de andre legendene på topp 10-listen.

2. Bobby Charlton

«Bobby Charlton var en fantastisk spiller og en stor ambassadør for klubben gjennom mange år.

En ting som kanskje ikke er så kjent, er at da jeg var fersk på A-laget ble Bobby av og til med på treningen. Han kunne slenge seg med, ofte på treningsøkten vi hadde kvelden før Europacupkamper. Han må da ha vært i midten av 50-årene, men selv i så voksen alder hadde han denne deilige touchen, og kunne fyre av et rakettskudd både med høyre og venstrefot.

Det var herlig å se ham i aksjon på trening. For meg personlig har han betydd mye. Jeg har kjent ham siden jeg var ung tenåring. Han kom ofte for å se meg spille, og ga meg gode råd og tips.

Jeg har alltid hatt et veldig godt forhold til Sir Bobby».

LES OGSÅ: united.nos vurdering av Bobby Charlton

3. George Best

«Jeg var heldig nok til å bli kjent med George også. Alle elsket George, både spilleren og mennesket.

Jeg tror veldig mange United-fans, som har fulgt med en stund, har George Best som sin favorittspiller, mye på grunn av måten han spilte fotball på. Han var som skapt for Manchester United med sin hurtighet, sin briljante teknikk, sine finesser, hvordan han utfordret motstanderne og selvsagte noen absolutte perlemål.

Han var sentral i dette briljante laget som dominerte engelsk fotball på 60-tallet, og ble da også kåret til Europas beste spiller etter å ha hjulpet United til å vinne Europacupen».

LES OGSÅ: united.nos vurdering av George Best

4. Duncan Edwards

«Tenk på alle de fantastiske spillerne Bobby Charlton i løpet av sin lange karriere spilte sammen med, og også mot. Når han da sier at Duncan Edwards er den beste fotballspiller han noen gang har sett, sier i grunnen det alt.

Det er bare tragisk at verden aldri fikk se og følge hele Edwards’ fotballkarriere på grunn av det grusomme som skjedde i München 1958. Han var bare 21 år da han døde, men hadde allerede vist hvilken unik spiller han var. Jeg har lest og hørt at han med enkelhet kunne fylle samtlige posisjoner på banen.

Han kunne være briljant som spiss den ene dagen og like god som stopper den neste.

Duncan Edwards’ navn vil aldri bli glemt og hans navn vil for alltid bli assosiert med United».

LES OGSÅ: united.nos vurdering av Duncan Edwards

5. Eric Cantona

«Eric Cantona er litt i samme kategori som George Best. Et ikon som fansen elsket. Det er blitt sagt før, men Eric var virkelig den siste biten i puslespillet mot ligagull, suksess og dominans.

Han var en fantastisk spiller, virkelig fantastisk. Eric hadde et sånt blikk for spillet som var meget sjeldent, han kunne se to eller tre trekk frem. Det var millimeterpasninger og noen briljante mål. Jeg rett og slett elsket å spille sammen med Eric fordi han klarte alltid å finne deg med en pasning uansett hvor kort eller langt vi befant oss fra hverandre.

Han visste eksakt hvor du var til enhver tid. Helt unik!»

LES OGSÅ: united.nos vurdering av Eric Cantona

6. Denis Law

«I likhet med Bobby og George, ble også Denis Law kåret til Europas beste fotballspiller. Hans målrekord var utrolig, blant annet toppscorer i sine tre første sesonger i United.

Jeg skulle ønske at det hadde eksistert flere filmklipp fra Denis’ karriere fordi jeg tror mange i dag ikke forstår hvor god han var. Inne i boksen var han som oljet lyn. Hvis du studerer de filmklippene som finnes av målene hans, så ser du at bemerkelsesverdig mange er med hodet. Folk snakker om Cristiano Ronaldo og hans imponerende evne til å henge i luften når han header. Det er sant, men Cristiano er faktisk ganske høy, noe Denis ikke er. Likevel klarte Denis å stange inn alle disse målene med hodet i duell med svære, tøffe midtstoppere.

Han ble jo kalt «The King» av fansen, og det sier i grunnen nok. Det finnes flere statuer av ham, og hans navn vil heller aldri bli glemt».

LES OGSÅ: united.nos vurdering av Denis Law

7. Bryan Robson

«Bryan Robson var min store helt da jeg vokste opp. I min bok hadde Robson absolutt alt.

Kaptein, leder og måten han bar laget på sine skuldre, var noe helt spesielt, i tillegg til at han selvsagt var en meget god fotballspiller. Jeg var heldig nok til å få noen sesonger sammen med ham. Det finnes sikkert statistikk på dette, men min følelse var at United veldig sjelden tapte med han på laget. Jeg tror dette spesielt stemte da vi tapte ligagullet til Leeds i -92. Hver gang Bryan spilte, så hadde jeg følelsen av at det ikke ville bli tap, mens vi dessverre tapte noen kamper med Robbo ute.

Han pisket laget fram og han hadde så mange modige mål. I tillegg var han selvsagt knallhard, noe mange motstandere fikk merke».

LES OGSÅ: united.nos vurdering av Bryan Robson

8. Paul Scholes

«Paul Scholes var antakelig den beste spiller jeg spilte sammen med på grunn av en helt spesiell evne til å behandle og kontrollere ballen, hans blikk for spillet og hans fotballhjerne. Han var ett steg foran alle andre».

Husk at jeg så ham i aksjon hver eneste dag på trening også. Wow, du skulle sett ham i trening! Hans ballkontroll, og ikke minst skudd var bare utrolig. Pasningene til Scholesy går nesten ikke an å beskrive. Han trengte ikke å kikke opp, han visste hvor du var og leverte ballen nøyaktig der du ville ha den.

Det fantes ingen som Scholesy.

LES OGSÅ: united.nos vurdering av Paul Scholes

9. Cristiano Ronaldo

«Når jeg sier at Scholes antakelig var den beste jeg har spilt med i United, så er Cristiano Ronaldo totalt sett den beste spiller jeg har spilt med når jeg tar med hva han også har oppnådd med Portugal, Real Madrid og Juventus.

Han var i United i bare seks år, var stor i United, men klarte å fortsette stigningen med Real Madrid og Juventus. Et fantastisk talent som i tillegg hadde pågangsmotet til å pushe grenser for å utvikles enda mer. Jeg så dette unge, råe talentet komme til oss fra et annet land, som sikkert ikke var lett, men som utviklet seg til å bli den beste fotballspilleren på kloden.

Hvilken utrolig reise, men Cristiano fortjener absolutt alt han har vunnet fordi han var så utrolig profesjonell i alt han foretok seg.

Få kjenner til det knallharde arbeidet han la ned for å nå dette målet, men han klarte det og det står det kun respekt av».

LES OGSÅ: united.nos vurdering av Cristiano Ronaldo

10. Roy Keane

«Det er snodig det der. Jeg mener Scholesy er den beste spiller jeg har spilt sammen med i United. Cristiano er den beste spiller jeg har spilt med tanke på at han ble verdens beste, men likevel er Roy Keane det første navnet jeg hadde satt opp i min startellever.

Ikke bare på grunn av hans egenskaper som leder og fantastisk kaptein som så ofte blir trukket frem, men folk skal ikke glemme spilleren Roy Keane.

Han var en briljant spiller som nesten aldri mistet ballen. I starten av karrieren var han «box-to-box spiller» og kunne slå innlegg fra sidene, men han var så fotballklok at med årene forstod han at han ville gjøre en bedre jobb som anker. Han fylte denne posisjonen på en like fantastisk måte, og klarte der å bryte opp spillet til motstander.

En briljant fotballspiller, en briljant leder og en briljant kaptein».

LES OGSÅ: united.nos vurdering av Roy Keane

 

Powered by Labrador CMS