– Vil styrke de fleste

Vi har intervjuet lederen for nettsiden PlanetBenfica.co.uk om styrkene og svakhetene til United-aktuelle Victor Lindelöf.

Publisert Sist oppdatert

Den svenske forsvareren Victor Lindelöf kobles sterkt til United for øyeblikket. 22-åringen er først og fremst midtstopper, men kan også gjøre en jobb på høyreback.

Den tidligere Vesterås-spilleren dro til Benfica allerede som 17-åring, og har lenge vært å finne på klubbens B-lag. På tampen av forrige sesong slo han seg imidlertid inn på førstelaget, og etterpå har han ikke sett seg tilbake.

Nå står han med 29 kamper og ett mål for portugiserne, og han har allerede også rukket et tosifret antall A-landskamper for Sverige.

Overgangssummen er likevel høy – over 40 millioner euro hvis man skal tro avisene.

Men hvor god er han egentlig? United.no har intervjuet lederen for planetbenfica.co.uk, David Pritchett.

Vil du lese mer om Benfica? Følg gjerne Pritchett på twitter via @dpritchett_SLB eller nettsiden via @planetbenfica. Alternativt gå rett til planetbenfica.co.uk.

Tror du på ryktene?

– Det er alltid vanskelig å vite hvilke rykter man skal tro på og hvem man bare kan glemme, men her er både portugisisk og engelsk presse med på leken. Derfor tror jeg ganske sikkert at forhandlingene er underveis.

– Benfica pleier også ofte å avvise rykter via offisielle pressemeldinger hvis de ikke stemmer, og så langt har klubben også vært tause denne gangen.

– Det mest spesielle er egentlig at Lindelöfs utkjøpsklausul skal være på 30 millioner euro, mens Uniteds bud skal være på 45 millioner euro. Det hevdes riktignok at klausulen på 30 millioner ikke slår inn før til sommeren, og at det må en betydelig høyere sum for å få kloa i ham nå. Likevel, hvis det stemmer, er virkelig Mourinhos behov for en ny stopper så stort at han vil betale 50 prosent mer nå i stedet for å vente til sommeren?

vicl2

Hva er styrkene hans?

– Han er egentlig et ganske så unikt tilfelle, da jeg vil si at han er en stopper som er glad i en god fysisk kamp, men som også er god med ballen. Han er god til å takle, bra i lufta og gir alt. Det ser kanskje ikke slik ut, men han er også meget rask.

– Jeg synes også han virker komfortabel med ballen i beina, og han liker å ta med ballen fremover på banen. Løpene hans fremover på banen blir et stadig mer normalt syn her i Portugal.

– Angående det med taklinger, han gjør det på en smart måte. Han er overhodet ikke vill. Han er faktisk så rolig at lagkameratene har gitt ham kallenavnet «Ice Man», et kallenavn som er blitt populært både blant fans og presse.

– Utenfor banen skal han være en fyr med svært godt humør, mens han altså er en kriger på banen. Derfor har han også blitt en stor favoritt på Estádio da Luz.

– Jeg kan legge til at Benfica tok 2,65 poeng per kamp med Lindelöf på banen forrige sesong. Det var et høyere poengsnitt enn noen annen spiller fikk. Du nevnte selv det med høyreback, men jeg kan legge til at han også kan bekle en rolle som defensiv midtbanespiller. Jeg er likevel sikker på at det er stopper-plassen han er tiltenkt av Mourinho, og han kan gjøre en jobb både som venstre stopper og høyre stopper.

victor3

Svakheter, da?

– Det eneste måtte være mangelen på erfaring. Lindelöf er en viktig del av dette Benfica-laget, men har fortsatt bare spilt 29 kamper for klubben. Forsvarsspill handler såpass mye om evnen til å ta rette avgjørelser til rett tid, og unge forsvarsspillere vil derfor gjøre tabber med jevne mellomrom.

– Jeg vil faktisk påstå at han har gjort noen grove posisjonerings-tabber de siste ukene, og noen av supporterne føler at alt snakket om en Manchester United-overgang har distrahert ham. Det må imidlertid sies at det er vanskelig å vite hva som foregår inne i hodet til en så ung spiller som han fortsatt er.

Kan han sammenliknes med noen?

– Jesper Blomqvist sammenliknet ham med Rio Ferdinand, men jeg klarer ikke å se det selv. Ferdinand var mye mer elegant med ball enn Lindelöf, og forsvarsspillet hans handlet mer om det å plassere seg rett enn ren og skjær råskap. Svensken handler mer om aggresjon – om enn kontrollert aggresjon.

Tror du han vil styrke United?

– Han vil forsterke de aller fleste lagene i verden. Han har den perfekte miksen av temperament, teknikk og styrke, og har potensial til å bli verdensklasse.

Vil du lese mer om Benfica? Følg gjerne Pritchett på twitter via @dpritchett_SLB eller nettsiden via @planetbenfica. Alternativt gå rett til planetbenfica.co.uk.

Powered by Labrador CMS