Speidertokt: Paulo Dybala

United.no tok en titt på Serie A-kometen.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United kobles stadig til nye spillere. Det er mange meninger om hvilke spillere som bør hentes til Old Trafford. I denne spalten skal vi fra tid til annen forsøke å se nærmere på ulike spillere som kobles til United, vurdere ferdighetene deres og gi en konklusjon.

Vi har tidligere sett på Raphaël Varane og Kevin de Bruyne, og denne gangen var turen kommet til Palermo-angrepsspiller Paulo Dybala. Vi så han i aksjon i lørdagens hjemmekamp mot selveste Juventus.

Paulo Dybala er en av flere spennende argentinske unggutter for tiden, og i likhet med f.eks. Mauro Icardi (som også blir linket til United fra tid til annen) spiller han spiss i italienske Serie A.

Han ble hentet dit fra argentinske Instituto, der han hadde imponert stort på nivå to ved å sette flere rekorder. Palermo var klubben som fikk tilslaget, og den entusiastiske eieren Zamparini erklærte straks at de hadde hentet den nye Agüero til klubben. Det er en sammenligning som har fulgt ham siden, og Zamparini er ikke den siste som har sagt det, og han var sannsynligvis heller ikke den første.

I debutsesongen, da Palermo rykket ned, scoret Dybala tre mål. Det så ut til å ta litt tid for ham, for i Serie B ble det «bare» fem scoringer på 28 kamper. Dette var i fjor. Denne sesongen er han plutselig et av de heteste salgsobjektene i verden, etter at han har begynt å vise hvorfor han har blitt sammenlignet med Agüero. Han har 12 mål, og har med det scoret i rundt halvparten av kampene han har spilt for Palermo denne sesongen.

Åtte av de tolv målene har kommet på hjemmebane, og elleve av målene har kommet i første omgang. Dette ifølge C Mores kommentator, som vi her velger å stole fullt og helt på!

Prestasjoner i kampen:

Dybala var en åpenbar speidertoktkandidat for vår del, og spørsmålet var egentlig mest hvilken type kamp det var best å se ham i. Vi kunne ventet litt, og gått for en kamp av det enklere slaget, slik at vi kunne sett mer av hvordan han vil gjøre det i kamper der hans lag er ventet å dominere, slik det jo ofte (forhåpentligvis!) ville vært i United om han kom til klubben. I tillegg ville vi sannsynligvis hatt bedre mulighet til å se hvordan skuddfoten hans er.

Vi valgte likevel å se ham mot Juventus. Den gamle damen slipper nesten ikke inn mål – de har 14 baklengsmål i ligaen hittil denne sesongen – og vi så derfor på det hele som en skikkelig utfordring for Dybala. Om han imponerte her, så ville det vel bare vært å finne fram sjekkheftet.

Å si at han imponerte vil være en overdrivelse. Dybala hadde en OK kamp, og fikk vist i glimt hva som bor i ham. Det var lett å se at han er en talentfull spiller. Det er lett å se at han kan mer enn å bare score. Juventus måtte kjempe for å stoppe ham.

Men de klarte det. Dybala så aldri ut til å være i nærheten av å score, så om han hadde vært som Hernández ville det nok ikke blitt mye skryt å få her, men han klarte i det minste å stresse Juve-forsvaret nok til at de måtte gå ganske hardt til verks for å stoppe ham ved noen anledninger. To Juventus-spillere fikk gule kort etter å ha stoppet Dybala på brutalt vis, uten at Dybala mistet hodet av den grunn, utenom litt frustrasjon som førte til et nokså panikkartet skudd mot slutten (som ville vært årets mål om den gikk inn). Det handlet nok uansett mer om resultat enn at han følte at han hadde blitt bøllet med.

Dybala fikk mot slutten av kampen et gult kort for hands. Den kunne egentlig dommeren spart seg for, så det ut som, men det er mulig det så annerledes ut for kamplederen enn det gjorde for oss som så reprisen.

Vår karakter til Dybala: 6/10 (la oss kalle det en svak sekser).

Styrker:

Nærteknikk: Lavt tyngdepunkt, noe som ikke akkurat gjør at Agüero-sammenligningene vil bli færre. Førstetouchen så bra ut. Ved noen anledninger var pasningene frem til han altfor harde, men han klarte å dempe ballen på en ganske bra måte likevel.

– Hurtighet: En av grunnene til at United eventuelt er interessert? Det er nok en grunn til at vi blir koblet til raske spillere. Utenom James Wilson er det mangelvare helt på topp etter at Welbeck forlot klubben.

– Arbeidskapasitet: Periodevis god som førsteforsvarer, selv om det varierte litt. Men først og fremst jobbet han bra for å frigjøre seg fra Juventus-forsvarere, og da måtte han løpe litt i rykk. Enkelte av Uniteds spisser har fått kritikk for å være for stillestående til tider, spesielt Robin van Persie, og akkurat det så ikke ut som ville blitt noe problem med Dybala. I tillegg ga han seg ikke på baller som så ut til å være tapt, men uten å springe ukritisk på alt. Han brukte kreftene godt slik sett. Når det gjelder løpene må det i tillegg nevnes at det var veldig tydelig at han ønsket å ha ballen, noe som alltid er godt å se.

– SamarbeidDybala var stjernen på dette laget, men det så ikke ut som om han følte at alt måtte handle om ham av den grunn. Han og Vasquez har et fint samarbeid på topp, og Dybala har nesten like mange målgivende til sin spisspartner i år som omvendt. En av få ganger Dybala hadde ballen innenfor sekstenmeteren var han kald og sentret til en spiller i bedre posisjon heller enn å fyre av selv. Ikke var det spesielt lett å finne ham heller.

Sunderland v Manchester City - Premier League
SAMMENLIGNES: Paulo Dybala og karen på bildet.

Svakheter:

Ganske ufarlig: Som sagt: Juventus fikk stoppet ham. Det vil skje mange, men for at han skulle fått en skikkelig god karakter fra oss måtte han nok vært litt nærmere å havne på scoringslisten.

– Oppspillspunkt: Etter det undertegnede har skjønt så er han ikke så ille på dette punktet, så dette er egentlig ingen kritikk av ham. Men som oppspillspunkt vil han nok være mer begrenset enn for eksempel Van Persie ut fra det vi så her. I tillegg virker han å legge seg en del ut mot venstresiden, og kanskje er ikke midtspiss i for eksempel en 4-3-3 en ideell rolle for ham? I denne kampen spilte han for øvrig i en 3-5-2-formasjon.

Smerteterskel: Jeg kunne ikke se ham falle uten å ha blitt tatt en eneste gang, men allerede før kommentatoren nevnte at han hadde et rykte for å falle lett bet jeg meg merke i at han så ut til å få fryktelig vondt for ting som ikke så alvorlig ut. I noen få sekunder hadde han veldig vondt før han reiste seg igjen. Dette går selvsagt an å bli bedre på, men om han er virkelig ille kan det i alle fall bli noe mange vil irritere seg på.

Juventus FC v Udinese Calcio - Serie A
SPILTE IKKE: Evra ble spart, men Juventus var solide defensivt.

Tilgjengelighet:

Palermo-eier Zamparini innser nok at han neppe kan holde på Dybala i all evighet, men en skal ikke se bort fra at han vil være en tøff forhandler. Han har denne helgen kommet med uttalelser om at de har fått et tilbud på 40 millioner euro på Dybala, noe som like godt kan være Zamparini som prøver å få i gang en budrunde.

Alt tyder på at han vil være tilgjengelig. Så spørs det bare om United er interessert, hvor langt United eventuelt vil strekke seg, og om Dybala velger United om han har flere muligheter.

Konklusjon:

Dybala er utvilsomt en spennende spiller. Dette var første gangen undertegnede så ham i aksjon, og jeg må innrømme at jeg ikke ble helt overbevist, men Dybala har helt klart potensiale.

I tillegg trenger vi å fornye oss på topp. Det har ikke vært all verdens prestasjoner der i år. Og da hadde det vært litt spennende om vi ser på noen som kan være på vei opp på den øverste hylla, og ikke noen som er på vei ned fra samme hylle.

Kanskje blir han ikke noen Agüero, men en vet jo aldri…

vangaalwoodward (650 x 358)
VAN GAAL OG WOODWARD: Er sjekkheftet klart?

Powered by Labrador CMS