United.no tok en titt på Wolfsburg-esset Kevin De Bruyne, som jevnlig kobles til United.

Manchester United kobles stadig til nye spillere. Det er mange meninger om hvilke spillere som bør hentes til Old Trafford. I denne spalten skal vi fra tid til annen forsøke å se nærmere på ulike spillere som kobles til United, vurdere ferdighetene deres og gi en konklusjon.

Tidligere har vi sett nærmere på Real Madrids Raphael Varane. Torsdag så vi Kevin de Bruyne i Wolfsburgs Europa League-kamp mot Inter.

Profil:

23 år gamle De Bruyne er belgier, og slo gjennom på A-laget til Genk som tenåring. Chelsea lot seg friste, men fant han aldri interessant nok til å satse på ham. Derfor ble det med tre kamper totalt for dem, og utlån til Genk og Werder Bremen, før Chelsea slapp ham til Wolfsburg for 18 millioner pund i januar 2014.

Etterpå har alt fungert.

Han startet med to målgivende pasninger i debuten sin og scoret sitt første mål i kampen etter det igjen.

Etter torsdagens kamp mot Inter står han i 2014/15-sesongen med vanvittige 13 mål og 19 målgivende pasninger på 33 kamper i Bundesliga og Europa League. Altså så godt som ett målpoeng per kamp. Ingen andre i Bundesliga kan vise til 30 målpoeng hittil i sesongen, selv om Arjen Robben ligger på 24 (17 mål, 7 målgivende) og Marco Reus har et godt snitt med 10 (7 mål, 3 målgivende) på 14 kamper.

Han står også med sju mål på 28 kamper for Belgia så langt i sitt unge liv.

debruybay
MÅL: De Bruyne med ett av sine tre mål da Wolfsburg knuste selveste Bayern München tidligere i år.

Prestasjoner i kampen:

Dette var langt i fra De Bruynes beste kamp til nå. Pasningsfeilene florerte, spesielt før pause og en umiddelbar tanke var om Louis van Gaal noen gang vil ønske seg enda en offensiv spiller som spiller på så stor risiko som han gjør. De Bruyne virket også å være helt fritatt fra defensivt ansvar.

Likevel, og dette er nesten litt sprøtt, ble han kampens store spiller.

Etter 23 minutter la han en corner fra høyre på hodet til Naldo, som utliknet til 1-1.

Etter 63 minutter utnyttet Wolfsburg en stygg feil fra Inters keeper, brøt høyt, hadde overtall, det ble lagt inn fra høyre til de Bruyne, som nådeløst scoret på et-touch fra 13-14 meter.

Etter 76 minutter skjøt han et frispark fra venstrekanten rett i mål. Den var i keeperhjørnet, den spratt også en gang, men keeper tok et skritt til feil side og dermed var hjørnet åpent og gjorde ham til tomålsscorer.

På overtid kunne han satt inn sitt hat-trick for kvelden, men et glimrende veggspill med Nicklas Bendtner endte med skudd utenfor alene med keeper.

Vår karakter til De Bruyne: 8,5/10

debruyvm
MÅL: De Bruyne feirer mål for Belgia i VM sammen med blant annet Marouane Fellaini.

Styrker:

Tempo, bevegelse og løpsstyrke: Han er «bare» 181 centimeter høy, men har ganske lange bein. De går også fort, og de ligger bak mye av de De Bruyne står for. Nesten ALT i spillet hans handler om tempo og hurtighet fremover på banen. HVER eneste gang han mottok ballen et stykke ned i banen, spilte han den fra seg for så å spurte oppover mot en bedre posisjon. Det er hva mange vil kalle moderne fotball, og noe man ser for lite av hos United. Tempo og ekstrem bevegelighet er De Bruynes store styrker.

Posisjonering: Han har en helt fri rolle i laget som en 10er, rundt og gjerne også foran midtspissen, og tok som nevnt null defensivt ansvar mot Inter. Alt handlet om å finne plass i mellomrommet eller ute til venstre, og så sette fart med eller uten ball – eller hvis angrepet skjedde på motsatt side eller med andre spillere – ta plass like utenfor 16-meteren i håp om å få en skuddsjanse eller kunne angripe inn i feltet i ledig rom.

Pasningsfot: En styrke og svakhet. Jeg nevner den også som en klar styrke, selv om den langt i fra var perfekt i denne kampen. De Bruyne slo imidlertid cornere, frispark, han vendte spillet med crosspasninger ala Beckham og Rooney på sitt beste og slo aldri et innlegg bak mål – selv om en del gikk inn til keeper eller ble stanset av en motstander.

Effektivitet: To mål og en målgivende etter en «middels» kamp, sier sitt. Er ekstremt god til det han kan og det han får lov til å gjøre. Og hadde en United-spiller, for eksempel Di Maria, gjort det samme, så ville vi hyllet ham.

Svakheter:

I denne kampen var pasningsfoten også en svakhet. Jeg skulle gjerne likt å si at det handlet om risiko, men for ofte slo han upresset ballen til motstander.

Det var også veldig synlig at han aldri gjorde noe defensivt. Selv ikke da han var i posisjon til en liten spurt og takling så gadd han ikke (eller er fritatt fullstendig for sånt). Det er vel spørsmål om det også er noe som passer inn i Van Gaals filosofi.

Selv om han spiller med høyt tempo i spillet sitt så klarte jeg ikke å se noen vellykkede dribleraid. Det handler om pasning og bevegelse, ikke avanserte dribleraid, for å passere motspillere.