– Vi må angripe dem!

Crystal Palace-stopper Brede Hangeland er i det offensive hjørnet foran lørdagens tur til Manchester.

Publisert Sist oppdatert

Den 33 år gamle nordmannen er inne i sin første sesong på Selhurst Park etter at  han i sommer ble fristilt etter over seks år i Fulham.
Så langt har det blitt seks Premier League-opptredener, hvorav en fra benken, på den tidligere Viking-spilleren, som også har funnet nettmaskene for Palace ved to anledninger. Det sier oss at et porøst United-forsvar må være forberedt. Hangeland har scoret mot United tidligere, og har tydeligvis beholdt sin evne til å gå seirende ut av luftdueller i motstandernes målgård. Begge fulltrefferne hans har nemlig kommet som resultat av headinger.

– Angrip!

“På Old Trafford blir det bestandig rom til å spille fotball.”

Brede Hangeland

Selv om Hangeland ikke er garantert en plass i startoppstillingen på lørdag ettermiddag, mener han å ha oppskriften på hvordan Crystal Palace må forholde seg om det skal være håp om poeng mot et United som i utgangspunktet er forventet å dominere på eget gress.

– På Old Trafford blir det bestandig litt rom å spille i. De tillater motstanderne å spille fotball, så da er det bare om å gjøre å ikke la seg psyke ut, verken av anledningen eller hjemmefansen,  forklarer stopperveteranen i et intervju med London24.com.

– Og det er nettopp det vi må prøve på, for det nytter ikke å forsvare seg i 90 minutter. Vi må prøve å ta tak i ballen og skape noe når vi får sjansen.

Hangeland vedgår at laget hans står overfor en tøff ettermiddag, men slikt er hverdagskost for «ørnene» fra SE25:

– Vi vet at vi er en av ligaens minste klubber, og derfor venter det oss bestandig vanskelige kamper. Vi vet også at dette blir en tøff utfordring for oss, og derfor dreier det seg først og fremst om oss selv og hva vi foretar oss. På en god dag er det mulig å dra opp dit og få med seg et godt resultat, og dersom vi bare klarer å forsvare oss som lag, klarer vi kanskje også å påføre dem et aldri så lite sjokk.

Crystal Palace må imidlertid dra til Old Trafford uten sin kanskje mest innflytelsesrike spiller, nemlig kaptein Mile Jedínak. Han ble sendt av banen med rødt kort i helgens kamp mot Sunderland (1-3), noe Hangeland glatt innrømmer vil få innvirkning på Palaces muligheter på Old Trafford.

– Jedínak er en veldig viktig spiller for oss. Det er vanskelig nok å spille på Old Trafford i utgangspunktet, og enda vanskeligere uten ham. På den annen side har det latt seg gjøre tidligere. Uansett blir vi nødt til å ta oss selv i nakken og satse alt vi kan.

P.S.: Mile Jedínak er ikke den eneste Hangeland & co. må klare seg uten, ettersom Wilfried Zaha ikke er spilleberettiget mot sin moderklubb.

Powered by Labrador CMS