Paddy: De unge vil flekke tenner

Selv om Paddy Crerand er blitt tannløs, er 68-vinneren hellig overbevist at dagens Manchester United-tropp vil bite godt fra seg denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

United.no treffer Ex-Red Paddy Crerand i Philadelphia. 71-åringen er like blid, imøtekommende og pratsom som alltid. Men det skotske smilet fikk seg en trøkk på reisen til USA.

– Jeg skulle spise kjeks på Manchester Airport, og da mistet jeg en tann. For et tidspunkt, men dette gamle ansiktet tåler en liten skramme til, sier en lattermild Paddy til united.no.

Nok en gang er Crerand på reisefot med United i virket som ekspertkommentator for MUTV. Til tross for at den tidligere midtbanekjempen begynner å bli en forholdsvis voksen mann, blir han aldri verken lei eller sliten.

– Det er jo dette jeg setter mest pris på av alt. Det alltid fantastisk å være i USA, jeg treffer på en god del kjente og prater med mange mennesker. Det er mye mer behagelig for meg enn spillerne!

Hardkjør

– Noen snakker om at turneen er som en ferie for spillerne, men det er det siste i verden dette er. Det er lenge å være tre uker på reise, og de skal igjennom flere kamper og mange, harde treningsøkter.

– Det er synd at det ikke er større konkurranse i kampene, men til syvende og sist handler det bare om å komme seg i form igjen.

Transferrykter preger som alltid Uniteds sesongoppkjøring. Paddy stiller seg 100 prosent bak Sir Alex Fergusons kjøpspolitikk.

– Jeg kan ikke bevege meg på gaten verken i Manchester eller her uten at folk prater om hva vi trenger av forsterkninger. Det har alltid vært litt sånn; at vi foran hver eneste sesong visstnok trenger en ny spiss, flere midtbanespillere og mye mer. Men jeg synes stallen er god nok.

De unge

Crerand, som vant Europacupen med klubben i 1968, mener fansen bør gi talentene en sjanse.

– Jeg har store forventninger til de unge spillerne. Reservene viste ifjor at det er flere som vil snuse på førstelagsspill denne sesongen. Det er bare til å se hvor godt de klarte seg mot Celtic, sier Crerand, som nevner blant andre Danny Welbeck, Ritchie De Laet og Corry Evans som de mest lovende.

– Chris Smalling var også solid med unntak av straffesituasjonen. Tom Cleverley fikk en jeg scoring, og vi vet at han er en veldig spennende spiller.

– Vi har Diouf, Michael Owen kommer tilbake fra skade, Berbatov er i stallen og selvsagt Wayne Rooney. Hvorfor i all verden trenger vi en spiss?

– Og vi har Macheda, en av spillerne jeg venter meg mest av nå. Han har blitt ett år eldre, virker piggere og enda bedre fysisk rustet. Han har alle forutsetninger til å lykkes.

Wayne Rooney leverte en fantastisk sesong i 2009/2010, men sommerens mesterskap i Sør-Afrika ble alt annet enn en god opplevelse for scouseren. Crerand kan imidlertid se for seg at det vil ha noen innvirkning på 24-åringens prestasjoner for United.

– Wayne vil aldri bære preg av det som skjedde i VM. Han er en sterk karakter, og jeg er helt sikker på at han er lei av å være på ferie allerede. Gutten vil bare spille fotball, han er lidenskapelig opptatt av dette. Manageren får det ikke lett hvis han skal gi beskjed til Wayne om at han blir hvilt i serieåpningen.

Gjør det riktige

Byrival City fortsetter med å handle inn spillere til store summer. Paddy synes Sir Alex gjør rett i å gå mot strømmen.

– Prisene på spillere har blitt patetiske. For det første har City et større behov for å betale dyre dommer for forsterkninger enn oss. For det andre ville det ha gitt feil signaler til de unge.

– Når man ser på lønningene og summene City betaler ut, er det ingen tvil om at spillerne melder overgang på grunn av penger. Når noen kommer på slike premisser, har de ikke rett innstilling til det de driver med. Og når det røyner på; vil slike spillere dø for klubben? Det tror ikke jeg, avslutter tannløse Crerand overfor united.no.

Følg Jon Martin Henriksen på Twitter (JonMartinH)

Enig med Paddy? Logg inn og kommenter!

Powered by Labrador CMS