Ryktesaker, uke 18

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 9. mai

11.55: The Sun skriver at Harry Kane ikke kommer til å be om en overgang bort fra Tottenham i sommer, men at han muligens vil be direktør Daniel Levy om å være åpen for bud.

Avisen skriver at United vurderer å by 90 millioner pund for stjernespissen, men at Spurs-høvding Levy verdsetter Kane til nærmest det dobbelte – 175 millioner pund.

10.05: United skal ha bestemt seg for å gå etter Jude Bellingham under sommerens overgangsvindu. Det skriver Bild (her sitert av Manchester Evening News).

Den tyske avisen mener å vite at fokuset dermed er fjernet fra Jadon Sancho. En United-overgang for Sancho skal være «lite sannsynlig».

United var én av de to klubbene som ble oftest nevnt som Bellinghams neste destinasjon, da han dro fra Birmingham forrige sommer, men 17-åringen endte altså opp i Dortmund. Der har unggutten imponert, blant annet med scoring mot Manchester City i mesterligaens kvartfinale.

Lørdag 8. mai

08.10: London Standard-journalist Alex Young skriver at Tottenham ikke kommer til å lytte til noe bud på Harry Kane denne sommeren.

Dette stemmer nok i utgangspunktet også godt, siden Kane sannsynligvis må kreve en overgang vekk fra Tottenham – og også si det offentlig – for at det skal være noe som helst sjanse for at noe skjer. Så er spørsmålet om Tottenham da vil nekte å prate med andre klubber.

08.00: Det stopper ikke. Nå er det Donny van de Beek som kobles til José Mourinhos nye Roma i sommer. Denne gangen er det Calciomercato som omtaler det. Det er riktignok ikke mer enn en notis, og det kreves ifølge saken minst 30 millioner euro, men det påpekes at nederlenderen ikke har funnet seg til rette i United. Se fredag for enda flere spillere som kobles til Roma – der Mourinho altså tar over etter sesongen.

Fredag 7. mai

14.09: En liten oppdatering fra Fabrizio Romano om at United fortsatt har tro på at en Edinson Cavani-forlengelse er i boks snart – og at United planlegger kontraktsforhandlinger med Luke Shaw i løpet av de neste ukene.

12.49: Daily Mirrors David Maddock nevner at Nemanja Matic kobles til Roma etter at José Mourinho ble manager der.

Både SportItalia og Gazzetta dello Sport (her gjengitt av Sport Witness) har skrevet om muligheten for at Mourinho igjen kan hente serberen, og sistnevnte avis skal også ha koblet Juan Mata (!) til Roma etter at Mourinho havnet der.

08.18: Torsdag storspilte David de Gea mot Roma, men allerede før kampen hadde det dukket opp rykter om at nettopp Roma potensielt kunne være spanjolens neste destinasjon.

Corriere dello Sport (her gjengitt av Sport Witness) skrev nemlig torsdag at De Gea er en av favorittene til å styrke José Mourinhos Roma-stall til neste sesong, og at Roma må undersøke om det er noen mulighet for å få dette til.

Dette var ikke første kobling av De Gea til Roma etter at Mourinho tok over der heller. Allerede onsdag hadde det i italiensk presse (Corriere della Sera, gjengitt av Sport Witness her) dukket opp påstander om at Mourinho ønsket å hente De Gea på lån til Roma.

Torsdag 6. mai

19.30: Sky Sports meldte torsdag kveld at Dortmund ikke kommer til å selge Erling Braut Haaland for noe under 150 millioner euro i sommer – uansett om de selv ikke når Champions League-spill til høsten. Sky melder også at fire klubber skal være interesserte i Jadon Sancho – og at United altså er én av dem.

09.25: Manchester City skal være interesserte i West Hams Declan Rice om midtbaneveteranen Fernandinho ikke forlenger kontrakten sin med Pep Guardiolas mannskap, skriver The Times.

Rice har også flere ganger blitt linket til Manchester United og Times skriver at både Chelsea og United er interesserte i den unge midtbanespilleren.

09.20: José Mourinho skal allerede ha startet planleggingen av hvilke spillere han ønsker å hente til Roma når han overtar ansvaret for den italienske hovedstadsklubben. Den italienske avisen Corriere dello Sport skriver at Juan Mata er blant spillerne portugiseren har i kikkerten.

Onsdag 5. mai

08.43: I en såkalt eksklusiv sak hevder The Sun at Glazer-familien er klare til å sanksjonere et bud på 90 millioner pund for Harry Kane.

Glazerne skal være opptatt av å prøve å dempe United-fansens sinne, og et av alternativene som vurderes er å prøve å kjøpe den verdensklassespissen Ole Gunnar Solskjær ønsker seg, og Harry Kane er øverst på lista.

Så må det vel sies at et bud på den størrelsen kanskje ikke vil overbevise Tottenham om å selge Spurs-legenden til en rivaliserende klubb.

Det kan også nevnes at saken ikke er skrevet av avisens United-korrespondent.

Tirsdag 4. mai

20.35: The Sun skriver at Norwich er «store beundrere» av Brandon Williams, men at de kanarigule vil møte konkurranse fra både Southampton og West Ham når overgangsvinduet åpner.

Avisen skriver at 20-årige Williams er lysten på et utlån. Artikkelen er dog ikke skrevet av avisens United-korrespondent, noe som senker troverdigheten til innholdet.

19.40: Mandag ble det meldt at Borussia Dortmund har lempet på kravene når det gjelder overgangssummen de ønsker seg for Jadon Sancho. United skal være klare til å jakte kantspilleren enda en gang, men skal fortsatt føle at prisen for engelskmannen er noe stiv, skriver Eurosport.

United forbereder seg visstnok på et nytt fremstøt mot 21-åringen, men håper å dra ned prisen ytterligere enn de 85 millioner pundene Dortmund nå vil ha.

Eurosport skriver også at et eventuelt Sancho-kjøp kan bety at Jesse Lingard forlater klubben til sommeren.

16.40: Dersom David de Gea forsvinner fra Old Trafford til sommeren, må nok Ole Gunnar Solskjær på jakt etter en reserve for Dean Henderson. Daily Star melder at PSG potensielt kan være neste stoppested for spanjolen.

Avisen skriver også at Tom Heaton kan være mannen som tar plassen som andrekeeper fra og med sommeren. 35-åringen var lenge en viktig brikke i et solid Burnley-lag, før han ble dyttet ut av nåværende England-keeper Nick Pope. Deretter gikk turen til Aston Villa, der en leddbåndskade, samt storspill fra Emiliano Martinez har holdt veteranen på sidelinjen.

Heaton var i United mellom 2005 og 2010, og skal ifølge Daily Star være interessert i en overgang tilbake til gamleklubben.

11.48: Mark Ogden skriver for ESPN at det er usannsynlig at David de Gea kommer til å akseptere en rolle som andrekeeper neste sesong, og hvis spanjolen forlater klubben, er United lystne på å hente inn en spiller med Premier League-erfaring til å utfordre Dean Henderson.

Ifølge ESPNs kilder har Manchester United nå blitt med i jakten på signaturen til ex-red Sam Johnstone, som har imponert for West Bromwich denne sesongen. Tottenham og West Ham skal også være interesserte i 28-åringen.

I utgangspunktet verdsettes Johnstone til 18 millioner pund, men en videresalgsklausul (av ukjent størrelse) da United solgte Johnstone til WBA sørger for at for at United ikke må ut med like mye for å signere spilleren som konkurrentene.

West Ham skal være favoritter til å signere Johnstone siden David Moyes potensielt kan tilby ham førstelagsfotball, men Johnstone skal også være åpen for en retur til Manchester United. 

Johnstone var i United-systemet fra 2009 til 2018, men spilte aldri en førstelagskamp for klubben. Han var utlånt til sju forskjellige klubber mens han var United-keeper.

08.06: Det handlet om Jadon Sancho i går, og det handler om Sancho i dag også siden Fabrizio Romano i natt skrev noe av det samme som vi videreformidlet fra SPORT1 i går.

Han skriver at Borussia Dortmund er åpne for å selge Sancho i sommer om det riktige budet dukker opp, og at Dortmund kommer til å kreve mindre denne sommeren enn de spurte om sist sommer (som svar på en annen tweet skriver han, som SPORT1 meldte, om 85-90 millioner euro som en mulig sum).

Romano gir ellers uttrykk for at Dortmund ikke ønsker bud på slutten av overgangsvinduet.

Mandag 3. mai

15.00: Mer om mulig pris for Jadon Sancho. Bild mener at prisen er 100 millioner euro – altså et slags coronaavslag på 20 millioner euro fra fjorårets krav.

11.25: Ifølge tyske SPORT1 er Borussia Dortmund villig til å selge Jadon Sancho for 85-90 millioner euro i sommer – hvis en kjøpende klubb melder seg før sesongoppkjøringen i juli. Spilleren har to år igjen av kontrakten sin. – Vi hadde en gentlemans agreement med Sancho om at han kunne forlate klubben i fjor hvis visse parametre ble møtt. Det handlet om timing og sum, sier Dortmund-direktør Michael Zorc.

08.00: – Slik jeg forstår det så vil Erling Braut Haaland spille for Dortmund også neste sesong. Det er Erling selv enig i. Jeg ser ham hver eneste dag og han identifiserer seg fullt og helt med klubben, sa Dortmund-direktør Sebastian Kehl hos Sport1 søndag.

Powered by Labrador CMS