jesse2322

Ryktesaker, uke 3

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 23. januar:

09.05: Nyrike Newcastle er på desperat jakt etter nysigneringer dette overgangsvinduet og Uniteds Jesse Lingard er blant dem som oftest nevnes i forbindelse med en potensiell overgang.

De siste dagene har det dog kommet nyheter om at United har avslått det den nedrykkstruede klubben har hatt å komme med av tilbud.

Newcastle-trener Eddie Howe sier nå at Geordie-klubben for øyeblikket kan se langt etter Lingard, og alle andre potensielle kjøp for den saks skyld.

– Så vidt jeg vet er vi ikke nærme noe som helst her jeg sitter nå, sier Newcastle-manageren etter lørdagens seier over Leeds, ifølge irske Independent.

Lørdag 22. januar:

20.30: Ryktejournalist Fabrizio Romano skriver at Borussia Dortmund planla å gjøre et nytt fremstøt mot Diogo Dalot i januar, etter at de ikke fikk tak i backen forrige sommer, men at portugiseren ønsker å bli i United for å kjempe om plassen.

09.30: I rekken av «Ralf Rangnicks metoder opprører spillerne»-saker skriver Daily Mirrors United-journalist, David McDonnell, at mange av spillerne er opprørte over at Rangnick sender med dem hjemmelekser, for eksempel videoanalyser og annet som de må se på hjemme. Denne ekstrajobben kan ta to timer å komme gjennom, noe spillerne visstnok ikke liker fordi det påvirker familielivet.

Daily Mirror skriver også at Newcastle, Everton og Wolverhampton er interessert i Donny van de Beek.

09.10: Kan vel ta med at ESPN, som fredag skrev om United og Haaland, også skriver at AC Milan ikke klarer å betale United det klubben ønsker for Eric Bailly. Anthony Martial frykter også at han blir priset ut av en låneovergang bort i januar.

09.05: Italienske Corriere dello Sport skriver at både Manchester United og Roma har jobbet for å overbevise Boubacar Kamara om at de er rett klubb for ham. Kontrakten til den franske midtbanespilleren går ut til sommeren, noe som fort kan føre til at han kan selges allerede i januar – hvis Marseille får et godt nok tilbud allerede da. Det er Sport Witness som gjengir saken.

09.00: United ble tilbudt River Plate-spissen Julian Alvarez, ment takket nei. Det skriver United-journalist Paul Hirst i The Times. 21-åringen har 20 mål på 35 kamper det siste året, og har også fått fem A-landskamper for Argentina.

Fredag 21. januar:

17.35: River Plater-spiss Julian Alvarez ble koblet til United for noen uker siden, før det kom rapporter om at United likevel ikke var så interessert. Nå kan være i ferd med å skrive under for Manchester City i stedet.

10.00: Manchester United er ikke den klubben som har blitt koblet hyppigst til Erling Braut Haaland det siste halvåret, og ifølge ESPN har klubben fått beskjed om at nordmannen foretrekker en overgang til Real Madrid i sommer. Haaland-campen skal ha sans for det Ralf Rangnick forsøker å implementere i United, men så lenge klubben er i en overgangsfase er det ikke aktuelt for den nåværende Dortmund-spissen å komme til Old Trafford. United skal på sin side prioritere jakten på en ny manager fremfor spillerrekruttering de neste månedene. Real Madrid har ifølge ESPN planer om å signere både Haaland og Kylian Mbappé i sommer. Det er imidlertid ventet at Manchester City vil gi spanjolene kamp om nordmannen.

09.50: Det seriøse nettstedet The Athletic har publisert en lengre artikkel om situasjonen rundt superstjernen på Old Trafford. Les hele saken!

08.15: Sevilla skal ifølge rapportene være den klubben som er mest interessert i Anthony Martial. Marca skriver at den spanske klubben kan komme med et nytt bud på franskmannen i januarvinduet, selv om deres første lånetilbud ble avslått av United. Lyons Moussa Dembélé skal være et alternativ for Sevilla.

Torsdag 20. januar:

19.14: Luke Edwards meldte først om at det kunne bli et Jesse Lingard-salg til Newcastle nå i januar, men ikke lenge etterpå så skriver han at Newcastle følte at Manchester United ville være mer åpne for et salg, men at det ikke blir noe av fordi Lingard selv ønsker å holde mulighetene åpne frem til sommeren.

Manchester United skal være mindre villige til å gå med på en låneovergang, så da må det i tilfelle komme et bud med en god nok lånesum til at alle parter kan bli fornøyde.

Newcastle skal være villige til å betale 6 millioner pund i lånesum i tillegg til å betale Lingards lønn.

 

17.48: Ifølge Newcastle-kjenner Craig Hope fra Daily Mail skal Newcastle ha kommet med et nytt bud på Jesse Lingard. Newcastle ønsker å låne Lingard ut sesongen, men tidligere skal alle bud på spilleren ha blitt avvist av United. Er Newcastles bud godt nok denne gangen, tro?

13.15: Cristiano Ronaldo vil ønske seg bort fra Manchester United om klubben ikke når Champions League neste sesong. Det skriver The Suns United-skribent Neil Custis.

Custis skriver at mannen som blir Uniteds nye toppsjef, Richard Arnold, allerede har hatt samtaler med Ronaldos representanter om fremtiden.

Ronaldo skal være bekrymret for utviklingen til United, og var rimelig kritisk i en runde med intervjuer som veteranspissen gjorde forrige uke.

13.00: Newcastle ønsker å hente Jesse Lingard på lån i januar, men Manchester United har sagt nei. Det melder pålitelige Simon Stone i BBC.

Tidligere skal United ha sagt nei til både West Ham og Tottenham fordi United ikke ønsker å bidra til at en av rivalene til en Champions League-plass blir forsterket.

Lingards kontrakt med Manchester United går ut i sommer.

12.50: Ousmane Dembélé har fått beskjed om at han er ferdig i Barcelona og at klubben vil forsøke å selge ham i januarvinduet. Barcelonas fotballdirektør Mateu Alemany bekrefter at klubben ønsker å kvitte seg med franskmannen som har seks måneder igjen av kontrakten. 

Dembélé har mange ganger vært linket til Manchester United, ikke minst på lån men det er lite trolig at United vil gjøre noe fremstøt for å hente franskmannen. 

11.40: Manchester United kan vente seg kamp fra Bayern München om underskriften til Borussia Mönchengladbachs Denis Zakaria. Det skriver den tyske fotballjournalisten Christian Falk.

Samtidig skriver Daily Express at det er lite trolig at United vil hente Zakaria i januar. Avisen bygger sin sak på opplysninger fra Sky Sports i Tyskland.

Onsdag 19. januar:

20.45: United.no skrev for ett år siden om Manchester Uniteds interesse for norske Chrisander Bjørndalen Sørum. Nå kan 15-åringen være på vei til Tyskland, etter at Brexit-reglene hindret en overgang til England. Ifølge TV 2 og Drammens Tidende ventes det et bud på Strømsgodset-talentet fra RB Lezipig.

15.30: Globo Esporte skriver at Flamengo ikke har fått noe svar etter at de bød åtte millioner euro for Andreas Pereira forrige uke, men at klubben har tro på at det er mulig å få gjennomslag. Det er Sport Witness som gjengir dette.

14.15: Det virker som om det kan skje noe snarlig med Barcelonas Ousmane Dembele. Enten så forlenger han nå eller så forsvinner han nå. Kantspilleren har lenge vært koblet til United.

12.05: Tyske SportBild skriver litt av det samme som mange andre har nevnt i det siste: Ralf Rangnick ønsker Leipzig-spiller Amadou Haidara i januar, men han får ikke lov av klubben til å hente noen. Ifølge saken må Rangnick kvitte seg med flere av de dyre stjernene som allerede er i klubben før de kan vurdere å hente nye fjes inn. Det er Sport Witness som gjengir denne saken fra SportBild. Årsaken er selvsagt at United er skeptiske til å hente inn «Rangnick-spillere» hvis det senere viser seg at den nye manageren, som er ventet inn til sommeren, ikke er like giret på spilleren.

11.50: Newcastle jobber nå for å få til en låne-overgang for Jesse Lingard. Det skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News.

Sky Sports melder også dette onsdag.

07.50: Mye snakk om Anthony Martial og Juventus de siste dagene. Slik er det gjerne når overgangsrykter er stor business for veldig mange italienske «eksperter», men Juventus-direktør Maurizio Arrivabene sier ifølge Fabrizio Romano at det per nå ikke er mulig for klubben å hente Martial.

– Vi forventer heller ikke at det blir noe avslag i prisen fra Uniteds side, sies det.

07.30: Manchester Evening News skriver nå at at deres forståelse er at United ikke kommer til å kjøpe noen spillere nå i januar. I stedet er fokuset fullt og helt på sommervinduet.

07.00: The Telegraphs United-journalist, James Ducker, skriver at det er sannsynlig at Paul Pogba forlater United til sommeren. Tirsdag sa Ralf Rangnick at han likevel kom til å ville bruke franskmannen ut sesongen.

ESPNSs Julien Laurens skriver at kilder har fortalt ham at Paris Saint-Germain er i samtaler med Pogba og hans representanter.

Tirsdag 18. januar

22.20: United-speidere skal tirsdag kveld være til stede for å kikke på Aberdeens Calvin Ramsey (18) mot Rangers. United har speidet på Ramsey flere ganger denne sesongen. Daily Mirror gjengir dette tirsdag.

20.55: Generelt veldig skeptisk til sider som TuttoMercatoWeb, men denne deles på en del United-sider så vi tar det med slik at folk kan lese selv.  Nettsiden melder at det skal være opprettet kontakt mellom Juventus og United med tanke på et mulig utlån av Anthony Martial ut sesongen.

16.30: Goals Romeo Agresti må vel sies å være blant de man kan lytte til når det gjelder Juventus-nytt, og han skriver tirsdag at Juventus er i kontakt med Anthony Martials representanter, men at klubben fortsatt ikke har tatt kontakt med United. Om Juventus gjør noe med Martial så vil det kun være aktuelt med et lån med en mulighet for kjøp etter låneperioden.

12.52: Det har stått en del om Anthony Martial i denne spalten i det siste, og Ousmane Dembélé har også blitt nevnt (senest i går), og nå har det kommet en rapport som kombinerer de to.

El Chiringuito-journalist José Álvarez sier at Barcelona har foreslått en byttehandel som involverer Dembélé og Martial til United, i Sport Witness-artikkelen om rapportene står det at det hevdes Dembélé har koffertene klare til å reise fra Barcelona (noe vi regner med ikke skal tolkes bokstavelig!).

Dembélés kontrakt går ut i sommer, og det nevnes ikke noe om dette er en type avtale United kan være interesserte i.

08.23: Vi er i utgangspunktet skeptisk til rapporter om United og Lazios Sergej Milinkovic-Savic, fordi mye av spekulasjonene rundt serberen tidligere skal ha vært agentdrevet, så vi tar dette med en klype salt:

Il Messaggero (her gjengitt av Sport Witness) skriver at United er i førersetet om Milinkovic-Savic skal forlate Lazio. Juventus og Inter nevnes også som interesserte klubber som følger godt med på situasjonen.

Ifølge rapporten håper Lazio-president Claudio Lotito at Milinkovic-Savic skal fortsette å skinne til sesongslutt slik at han kan be om mer enn 80 millioner euro (66,9 mill. pund i dagens kurs) for midtbanespilleren.

Mandag 17. januar

22.13: Sky Italia skriver at det fortsatt er kontakt mellom Anthony Martial og Juventus, men ellers nevner de også problemet som er omtalt tidligere: Uniteds krav om at klubben som eventuelt låner franskmannen skal betale hele lønna hans + en lånesum.

Barcelona og Sevilla nevnes – som andre også har gjort – som alternativene siden Martial ikke skal være lysten på å gå til en annen klubb.

14.45: The Sun meldte i desember at John McGinn kunne bli Paul Pogbas erstatter i United til sommeren.

Mandag skriver også Daily Telegraphs United-journalist James Ducker at McGinn er aktuell for United til sommeren, og at han er spesielt godt likt av Darren Fletcher og også Sir Alex Ferguson.

Det nevnes en mulig overgangssum på 40 millioner pund for 27-åringen som har to år igjen av kontrakten sin til sommeren. The Sun hevdet i desember at summen kom til å ligge på over 50 millioner pund.

13.45: SPORT1-journalist Patrick Berger gjentar det som virker åpenbart – at både United og Newcastle er interessert i RB Leipzigs Amadou Haidara, men at tyskerne ikke ønsker å selge nå.

Samtidig er det en utkjøpsklausul som slår inn til sommeren, og kanskje kan for eksempel United da lokke med et enda mer interessant tilbud allerede nå?

Haidara skal være United-supporter.

13.20: Transferguru Fabrizo Romano melder at Anthony Martial vil bort fra Premier League. Newcastle og Tottenham skal ha forhørt seg, men uten at franskmannen skal være spesielt interessert i det.

Barcelona, Sevilla og Juventus er alternativer, men United krever at hele lønna hans dekkes pluss at den interesserte klubben også betaler en sum for låneovergangen.

12.00: Det sier seg vel nesten selv, men Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst skriver at United jobber for å finne og ansette den nye permanente United-manageren før sesongslutt. Mauricio Pochettino og Erik Ten Hag skal være favorittene, men United har også sondert Brendan Rodgers.

09.05: Bruno Fernandes avslo et nytt kontraktstilbud fra United i høst. Det skriver The Athletics David Ornstein.

Det er imidlertid planer om å snakke igjen i mai, da situasjonen i United er mer avklart. United trenger imidlertid ikke å stresse altfor mye, siden de har kontroll på Fernandes frem til 2026 (kontrakt til 2025, pluss opsjon på ett år til).

Fernandes ønsker å bli betalt på linje med de spillerne som allerede tjener mest i United.

07.15: United krever 15 millioner pund for å selge Phil Jones. Det skriver ikke like pålitelige Daily Star i en sak som er gjengitt i The Sun. Newcastle og Burnley skal ha vist sin interesse.

07.10: United og Chelsea følger også med på situasjonen til Barcelona-stopper Ronald Araujo, som står uten kontrakt i Barcelona sommeren 2023. Det skriver spanske Marca.

07.05: Ousmane Dembele kommer til å havne i enten Juventus eller United. Det skriver spanske Sport, som hevder at Barcelona tror at spilleren allerede har skrevet under en pre-kontrakt med en av klubbene. 24-åringens kontrakt går ut til sommeren.

07.00: The Athletics troverdige United-journalist Laurie Whitwell skriver at det er Jude Bellingham og Declan Rice som er Uniteds store midtbanealternativer, men at de selvsagt først kan skje til sommeren.

Denis Zakaria er blitt nevnt mye i ryktene de siste dagene, men United-speiderne stiller seg tvilende til hans kvaliteter til å bli United-spiller på litt lengre sikt.

Borussia Mönchengladbachs sportsdirektør sa nylig til Kicker at han ikke utelukket at Zakaria forsvant i januar, men det virker altså kanskje litt tvilsomt om det da blir til United.

Ralf Rangnick vil imidlertid gjerne ha Amadou Haidara, som nå er i Afrika-mesterskapet med Mali. Haidara-koblingen til United ble sterkere allerede i søndagens rykter.

 

Powered by Labrador CMS