Chrisander (14) ønsket av United

Chrisander Bjørndalen Sørum (14) skulle på prøvespill hos favorittklubben. Så kom pandemien.

Strømsgodset-talentet har vært på prøvespill i Leeds og fått henvendelser fra flere klubber i Europa, men da selveste Manchester United ringte slo pulsen til pappa og United-supporter Kjetil Sørum litt raskere.

– Da skjønte jeg ingenting! forteller Sørum til united.no.

Det var Drammens Tidende som omtalte interessen rundt Chrisander tirsdag. Til united.no utdyper Sørum om dialogen med Manchester United.

Chrisander er en rask og skuddsikker spiss som elsker å score mål. I januar ble 14-åringen fra Steinberg flyttet opp til G19-laget i Strømsgodset.

Etter et vellykket prøvespill i Leeds tok United kontakt.

– De ville ha Chrisander over på prøvespill så fort som mulig. Så sa det bang, sier Sørum.

TALENTFULL: Chrisander Bjørndalen Sørum har fanget oppmerksomheten til utenlandske klubber. Her i aksjon for kretslaget i en kamp der han scoret fem mål mot Oslo Vest.

Smellet faren referer til var coronapandemien, og det planlagte besøket i Manchester i høstferien måtte utsettes.

Enn så lenge er alt satt på vent. Det er også usikkert om klubben kan signere 14-åringen grunnet de nye Brexit-reglene som ble innført i januar.

– Vi må bare se an hva som skjer framover, sier Sørum.

Både han og Chrisander er United-supportere, men faren er klar på at de og agenten Atta Aneke vil vurdere alle muligheter. Det viktigste er at 14-åringen finner en klubb som spiller offensiv fotball.

Tilbakemeldingene Sørum har fått er at Manchester United i så måte er en perfekt match. I tillegg er det neppe en ulempe at klubbens manager heter Ole Gunnar Solskjær og har gitt flere unggutter muligheter på førstelaget. Shola Shoretire (17) og Hannibal Mejbri (17) har begge trent med førstelaget denne uka.

Samtidig trives Chrisander godt i Strømsgodset, der han følger i fotsporene til Martin Ødegaard, som også ble flyttet opp på juniorlaget som 14-åring. Sørum understreker imidlertid at sønnen ikke er den nye Ødegaard.

Dersom det blir et prøvespill i 2021 vil Chrisander møte tromsøværingen Isak Hansen-Aarøen (16) på Aon Training Complex. 16-åringen signerte for United i sommer og har markert seg for både U18- og U23-laget.

PRØVESPILL: Chrisander Bjørndalen Sørum under et opphold i Leeds. Foto: Privat