– Selv om Paul bare spiller for en kontrakt et annet sted så kan jeg selvsagt bruke ham

Tirsdag ettermiddag møtteRalf Rangnick pressen igjen, og der ble han selvsagt spurt om skadesituasjonen, denne gangen i lys av mandagens treningsbilder hvor en kunne se både Marcus Rashford, Cristiano Ronaldo og til og med Paul Pogba.

Først handlet det derfor om Ronaldo og Rashford.

– Cristiano og Marcus trente i går, så jeg går ut fra at de også kommer til å trene i dag. Men på pressekonferansen før Villa-kampen var jeg overbevist om at Ronaldo ville være klar, og så var han ikke det, og det samme med Marcus. Så vi må vente til treningsøkten i dag om en times tid. Akkurat nå tror jeg begge kan være tilgjengelige, sa Rangnick.

Villarreal CF v Manchester United: Group F - UEFA Champions League
TROLIG TILGJENGELIGE MOT BRENTFORD: Cristiano Ronaldo og Marcus Rashford.

Pogba imponerte

Deretter handlet det også mye om Pogba, både i den åpne og sperrede delen (frem til 23.30 tirsdag kveld skandinavisk tid) av pressekonferansen.

Paul Pogba har vært ute lenge nå, han har ikke vært på banen siden 2-2-kampen mot Atalanta tidlig i november, men mandag var han altså tilbake på trening.

Derfor var journalistene nysgjerrige, og Rangnick begynte med å rose ham.

– Paul Pogba hadde sin første treningsdag med hele gruppa i går, og i den første treningsøkten så viste han hva slags ekstraordinær spiller han kan være, sa Rangnick.

– Han kommer ikke til å være tilgjengelig for de to kampene denne uka, men forhåpentligvis etter landslagspausen, når vi skal møte Middlesbrough og Burnley, så tror jeg at han kan være et alternativ.

Overfor MUTV sa United-manageren litt mer.

– Jeg hadde en samtale på over en time med ham etter treningen, en veldig god samtale. Han sa at han kom til å gjøre det han kan til sesongslutt. Han forklarte meg at han ønsker å være den beste Paul Pogba som mulig er.

Rangnick ble spurt mer om Pogba senere i pressekonferansen, både om hva han synes om Pogba som spiller, men også om klubben har kommet noe nærmere å forlenge franskmannens kontrakt.

– Jeg vet ikke, den andre delen av spørsmålet ditt kan jeg ikke svare på fordi det ikke er jeg som ordner med dette. Jeg forhandler ikke om fremtidige kontrakter med spillere.

– Men det en kunne se fra den aller første dagen med trening i går er at han er til stede både fysisk og mentalt, og det jeg så på trening i går var veldig lovende for fremtiden, og jeg ser veldig frem til å ha ham tilgjengelig om to ukers tid. Jeg tror at han kommer til å være en seriøs kandidat for førsteelleveren.

På den sperrede delen av pressekonferansen sa Rangnick at han ikke vil nøle med å bruke Pogba så lenge franskmannen er motivert (og god nok).

pogbsfrrdde

– Jeg spilte også med Nemanja Matic som også er på utgående kontrakt (red.anm: Går ut 2023) i de siste kampene. Min kontrakt som manager går også ut i sommer, men alle vi har jo samme mål. Vi har samme ambisjon, om å være så suksessrik som mulig de neste tre-fire månedene.

– Dette handler altså ikke om en spiller er på utgående kontrakt eller ikke. Spørsmålet er hvor mye spilleren ønsker å være en del av denne gruppa, hvor sterkt involvert han er, både fysisk og emosjonelt.

– Hvis så er tilfelle, hvorfor skulle vi ikke bruke Paul etter nesten to og en halv måned ute med skade, når han er helt frisk igjen, når han ønsker å vise alle United-supportere, styret og hele verden hva slags spiller han kan være?

– Selv om det bare handler om å skaffe seg en ny kontrakt et annet sted så vil han jo ha sterk motivasjon for å klare det. Hvorfor skal jeg da ikke bruke ham?

– Alt handler om hvordan spillerne håndterer situasjonen sin. Hvis de håndterer den på en profesjonell måte og viser hvor ambisiøse de er så vil jeg bruke spillere selv om de er på utgående kontrakt, sier Rangnick.

Manchester United v Liverpool - Premier League
IMPONERTE NYESJEFEN PÅ TRENING: Paul Pogba.