Manchester United v Burnley - Premier League

Ryktesaker, uke 17

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 2. mai

16.45: Midt i demonstrasjonskaoset melder Jonathan Shrager at Edinson Cavani kommer til å bli værende i Manchester United til 2022. Avtalen skal inneholde en mulighet til å forlenge den ytterligere til 2023.

15.15: The Guardian skriver at United følger med på Bayern Münchens Kingsley Coman, men at Jadon Sancho er førstevalget dersom klubben velger å hente en kantspiller til sommeren.

11.00: Ifølge The Sun er Ajax interesserte i å hente tilbake Donny van de Beek på lån. Avisen skriver dog at Ole Gunnar Solskjær og resten av United-systemet har stor tro på nederlenderen, og at de vil beholde ham på Old Trafford.

08.45: To av spillerne som oftest har blitt knyttet til United-overganger denne sesongen, er Borussia Dortmunds Erling Braut Haaland og Jadon Sancho. Dortmund-direktør Michael Zorc har nå uttalt seg om fremtidsutsiktene til begge spillerne.

– Vi har allerede en muntlig avtale med Jadon om at han kan gå under visse omstendigheter. Han har vært med oss i et par år nå, skal Zorc ha sagt til tyske ARD, ifølge Goal.

– Men en slik avtale eksisterer ikke med Erling.

08.10: The Sun skriver at United vil selge Paul Pogba til sommeren, dersom franskmannen ikke signerer en ny kontrakt med klubben. Avisen skriver dog at klubben skal være selvsikre på at de vil beholde franskmannen på Old Trafford.

Avisen mener å vite at Pogba krever en heftig lønnsøkning, som klubben vil spare inn ved å kvitte seg med David de Gea.

Det skal sies at artikkelen ikke er skrevet av The Suns United-korrespondent, noe som senker troverdigheten til informasjonen.

Lørdag 1. mai

12.28: Spanske AS har snakket med agent Mino Raiola, og i løpet av intervjuet kommer han også inn på United-relaterte temaer.

Her er en enkel oppsummering:

  • Paul Pogbas fremtid kommer an på hva United ønsker, hvilket prosjekt de har. Pogba vil vinne de største titlene, som Champions League, og «vi får se om det er mulig i United», som Raiola sier.
  • På spørsmålet om hvorfor Pogba ikke allerede er i Real Madrid, så svarte Raiola at det er et spørsmål for Real Madrid – og at det er vanskelig for United og Real Madrid å bli enige om en overgangssum her.
  • Raiola sier at det å spille i Real Madrid alltid har vært attraktivt for Pogba på grunn av Zinedine Zidane, Pogbas barndomshelt.
  • Raiola ble også spurt om han tror det fortsatt er en mulighet: – Jeg vet ikke. Jeg tror ikke noe er umulig. Og du må være fleksibel for å tenke på alle mulighetene. Hva om Real Madrid i morgen ønsket å gjøre en byttehandel: Eden Hazard for Pogba? Det er bare et eksempel. Og om alle fire parter liker det, hvorfor ikke?
  • Om Erling Braut Haaland gjentok Raiola at alle storklubber er interesserte, men han kunne ikke si noe om eventuelle preferanser nordmannen har. Han gjentok også at Dortmund ikke vil selge denne sommeren, men la også til at en får se om det samme gjelder i september.

09.28: På ingen måte den beste kilden, men Calciomercato.com melder at Manchester United er den klubben som er mest interessert i Juventus-vingen Dejan Kulusevski.

Uansett skal ikke Juventus være interessert i å selge svensken, og det virker som om Calciomercato mener at Juventus allerede har gitt United et avslag her.

Kulusevski har, så vidt vi har sett, ikke blitt koblet til United av kilder vi anser som troverdige.

Fredag 30. april

20.35: Flere andre troverdige journalister har nå meldt at Edinson Cavani er klar for å bli i United i en sesong til. Også BBCs United-journalist, Simon Stone.

18.40: ESPN har vært i kontakt med flere kilder, og enda mer tyder nå på at Cavani blir i United videre. Les en lengre sak om dette her.

17.00: United-journalist Samuel Luckhurst i Manchester Evening News melder at Paul Pogba skal stille seg avslappet til sin egen fremtid, og forberedt på å bli i United ett år til. Pogbas partner og barn skal blant annet trives godt i Chesire. United skal ifølge Luckhurst verdsette 28-åringen til 80 millioner pund – ett år før han kan forlate klubben gratis.

13.38: Edinson Cavani skal ifølge ESPN ha bestemt seg for å bli værende i Manchester United.

Det blir trolig offentlig i løpet av neste uke, hevdes det.

Han skal ha vært usikker, men til tross for interessen fra Boca Juniors, så skal altså veteranspissen ha bestemt seg for å ta én sesong til i United.

Sport Witness har også videreformidlet dette.

13.18: Laurie Whitwell fra The Athletic har skrevet en artikkel om Paul Pogba (der Solskjær får ros for hvordan han har håndtert Pogba/Raiola-situasjonen etter agentens uttalelser i desember), og der skriver Whitwell også at flere i og rundt United nå føler at det er realistisk at Paul Pogba kan bli fristet til å bli værende i United, og at en ny kontrakt bør tilbys til franskmannen.

Pogbas nåværende kontrakt går ut sommeren 2022.

09.36: På sportsprogrammet El Larguero hos Cadena SER ble det torsdag kveld meldt at Manchester United prøver å få i boks signeringen av Villarreal-midtstopper Pau Torres før sommerens EM, hvor 24-åringen nok er med i Spanias forsvar.

Andre klubber (som Real Madrid) skal også være interesserte i den høyreiste stopperen, men det skal være en viss resignasjon på grunn av United har kommet langt i arbeidet med å få i stand en overgang, har kanalen blitt fortalt.

Torres har sju landskamper og ett mål for Spania, og har vært en viktig brikke i Villarreals vei til Europa League-semifinalen.

08.00: Ikke et aktuelt United-rykte, men vi tar med oss at Ashley Young kan bli værende i Inter dersom laget vinner Serie A. En retur til Watford skal også være et alternativ for 35-åringen.

07.55: Brighton-forsvarer Ben White er et navn som har blitt koblet til Manchester United og de andre store klubbene i Premier League. Nå har også Borussia Dortmund meldt seg på i kampen om 23-åringen, ifølge The Sun. Brighton vil ifølge rapportene kreve 35 millioner pund for midtstopperen. Avisen nevner også at podkasten «The Transfer Window» har hevdet at Harry Maguire har sagt til Ole Gunnar Solskjær at han gjerne vil spille ved siden av en engelsktalende midtstopper, og at Whites navn skal ha blitt nevnt.

Det skal også nevnes at podkasten nok ikke er blant de mest treffsikre.

Torsdag 29. april

08.00: – Individuelle titler er flott, men målet nå er å vinne lag-titler, sa Harry Kane da han torsdag fikk utmerkelsen som årets spiller i London-fotballen. Uttalelsen utelukker ikke at meldingene de siste ukene om at han i sommer kan presse på for en overgang bort fra Tottenham er korrekte.

07.30: Midtstopper Jules Kounde er en spiller som har blitt koblet til Manchester United en stund. Ifølge spanske AS er også Real Madrid interessert i Sevilla-spilleren.

07.25: Ikke så mye å plukke fra i dag. Nettstedet 90min.com skriver at Manchester United ønsker å hente en høyreving i sommervinduet og at Jadon Sancho står øverst på ønskelista. Klubben skal samtidig ha et håp om at de kan overtale Edinson Cavani til å bli værende en sesong til, uten at det står noe om hva det betyr for en eventuell spissjakt.

Onsdag 28. april

21.00: Vi tar med denne. Robert Lewandowski (32) nevnes som et mulig alternativ for United. Sky Germany meldte for et par dager siden at flere toppklubber var interessert i spissen (åpenbart), men at Bayern ikke vil selge for under 80 millioner euro. Sky Germany kjente ikke til hvem interessentene var, men spekulerte selv i om United kunne være en av klubbene.

08.05: Jesse Lingard kommer til å be om å bli solgt i sommer og dermed gjøre overgangen til West Ham permanent, skriver Eurosport. Lingard har imponert stort for London-klubben etter at han sluttet seg til David Moyes sitt mannskap og har gått fra benketilværelse i Manchester United til ni mål på elleve Premier League-kamper.

28-åringen har fått muligheten på det engelske landslaget igjen og er høyaktuell til Gareths Southgates EM-tropp.

Tirsdag 27. april

16.43: Jonathan Shrager, som har hatt en del innsideinformasjon fra United i det siste, har blitt fortalt av en kilde nær Alex Telles at brasilianeren ikke kommer til å forlate klubben denne sommeren.

07.30: Spanske AS skriver at Real Madrid ikke er villige til å strekke seg langt for å beholde Raphaël Varane. Den franske stopperen har vært koblet til Manchester United og Chelsea denne sesongen.

07.25: Som det stort sett gjør hvert eneste år har det gått noen rykter om at Cristiano Ronaldo kan returnere til Old Trafford. Ifølge Tuttosport regnes nå Paris Saint-Germain som den mest sannsynlige destinasjonen for 36-åringen.

Mandag 26. april

19.48: Samuel Luckhurst i Manchester Evening News skriver at United følger godt med på Slavia Praha-angrepsspilleren Abdallah Sima. 19-åringen debuterte nylig for Senegal, og spiller som regel på høyresiden av angrepet, men han skal være ventet å ende opp som spiss etter hvert.

Sima scoret fire mål i løpet av Slavia Prahas vei til kvartfinalen av Europa League, og scoret blant annet et flott mål borte mot Leicester da det tsjekkiske laget slo ut revene.

Senegaleseren står med 19 mål på 35 kamper denne sesongen.

15.00: Norske Vilde Bøe Risa ender ikke i United med det første. Hun har i stedet signert med norske Sandviken ut sesongen. Landslagsspilleren, som var klubbløs, har vært tett koblet til United gjennom vinteren.

13.30: Litt fra fotballverdenen. Leipzig-trener Julian Nagelsmann ser ut til å bli Bayern Münchens nye trener.

11.00: Nettstedet Teamtalk har en såkalt eksklusiv sak om at United og Chelsea følger nøye med på Brightons U23-spiller Andrew Moran (17). Den unge iren har et tosifret antall målgivende i U23-ligaen, ifølge Teamtalk, og skal være nære ved å få sjansen for Brighton i Premier League.

09.20: Det skal ha vært et gjennombrudd i kontraktforhandlingene med Eric Bailly. Mer om det i en egen sak her.

07.05: Italienske Tuttosport skriver at United er én av beundrerne til Torino-spiss Andrea Belotti. Den 27 år gamle spissen har scoret et tosifret antall mål i Serie A i alle sine seks sesonger i Torino. AC Milan skal imidlertid, ifølge nettstedet, være den mest sannsynlige klubben for ham hvis han drar fra Torino. Kontrakten hans går ut neste sommer.

07.00: Spanske Mundo Deportivo skrev søndag at Chelsea ligger best an nå til å sikre seg Raphael Varane, som da fylte 28 år, hvis han forlater Real Madrid. United og Paris St. Germain skal også ha vært i kontakt med den franske landslagsstopperen.

Powered by Labrador CMS