Morata

Ryktesaker, uke 32

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 14. august:

09.37: Laurie Whitwell og Philip Buckingham skriver for The Athletic om Uniteds spissalternativer, og ifølge duoens kilder er Álvaro Morata en genuin mulighet. Den spanske spissen skal være tilgjengelig for 29,6 millioner pund, men et lån skal også være en mulighet.

Ifølge kildene er det derimot mindre sjanse for at United kommer til å prøve seg på spillere som Mauro Icardi og Pierre-Emerick Aubameyang, som United også har blitt koblet til.

I nevnte The Athletic-sak nevnes det også John Murtough forlot Torino uten en avtale med agentmamma Veronique Rabiot, men det er fortsatt ingen indikasjoner på at en overgang for Adrien Rabiot ikke vil ende opp med å skje, og Fabrizio Romano skriver også at alle parter har stor tro på at en vil få på plass en avtale.

09.16: Både Daily Mail (Simon Jones) og The Sunday Times skriver om at PSG-interessen for Marcus Rashford fortsetter, og at den franske storklubben forbereder et bud (og en langtidskontrakt til United-kantspilleren).

United skal ha gjentatt at Rashford ikke er til salgs, skriver Daily Mail, og Rashford har også indikert til klubben at han ønsker å bli værende i United.

Lørdag 13. august:

13.45: Frenkie de Jong har fortalt i garderoben at han kan ende opp med å gå til United, skriver spanske Sport. De skriver også at De Jong har vært mer åpen for endringer de siste timene og at dersom overgangen gjennomføres vil det skje i slutten av overgangsvinduet.

09.45: Spanske Sport skriver at United enda ikke har gitt opp på Frenkie de Jong og at klubben er overbevist om at de vil ende opp med å ha signert ham før overgangsvinduet er over. United har holdt kontakt med Barcelona spilleren og han skal aldri ha gitt utrykk for at han nekter å signere.

Fredag 12. august:

22.50: Alvaro Morata kan være et alternativ for United i jakten på en spiss. Atletico Madrid-spissen kan være tilgjengelig for i underkant av 30 millioner pund, skriver Laurie Whitwell i The Athletic.

Pierre-Emerick Aubameyang og Mauro Icardi er to alternativer som ikke skal være aktuelle, melder Whitwell. 

Uniteds fotballdirektør John Murtough skal ha vært i Torino der han hadde samtaler med Adrien Rabiots mor og agent Veronique uten at en avtale skal være klar ennå.

Whitwell melder at det har vært hektisk møtevirksomhet på Carrington for å løse spissfloken til United.

22.45: Vi tar også med at Barcelona nå har registrert Franck Kessie, Robert Lewandowski, Raphina og Andreas Christensen før serieåpningen denne helgen. 

12.45: Erik ten Hag skal ha nevnt Hakim Ziyech som et billigere alternativ til Ajax-spiller Antony, men ha fått nei av United-hierarkiet. Det skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News.

11.15: Uniteds stortalent Hannibal Mejbri skal nærme seg et utlån. Erik ten Hag skal ifølge Manchester Evening News ha gått med på et det mest fornuftige vil være at midtbanemannen lånes ut denne sesongen for å få nyttig spilletid i jakten på videre utvikling. Minst tre Championship-klubber skal være interesserte og det er ventet at en avgjørelse blir tatt i løpet av få dager.

10.40: Cody Gakpo, som skal ha fått en prislapp på et sted mellom 45-50 millioner euro, er angivelig ønsket på Old Trafford. Men ifølge PSV-manager og tidligere United-helt Ruud van Nistelrooy er det foreløpig lite som tyder på at noe er nært forestående.

– Det er ingen ting konkret for øyeblikket. Det er en annen sak at det er interesse og at det skrives om. Jeg synes det er fint å se at han fokuserer på PSV og ikke lar seg påvirke av skriveriene, sier Van Nistelrooy, ifølge PSV-journalist Rik Elfrink.

Det er ventet at en endelig avgjørelse rundt Gekpo drøyer i hvert fall frem til PSVs Champions League-skjebne avgjøres. Nederlenderne møter Rangers i play off-kampene.

09:45: United skal være på jakt etter konkurrent til David de Gea. Les mer om det her. 

07.55: Fabrizio Romano skriver at John Murtough og Veronique Rabiot fredag skal møtes til lønnsforhandlinger på vegne av Juventus-spiller Adrien Rabiot. Romano gjentar at Erik ten Hag var i kontakt med spilleren på mandag, men skriver samtidig at forhandlingene denne gang vil foregå mellom Murtough og Camp Rabiot. Forhandlingene tar plass i Torino.

Torsdag 11. august:

22.15: Giovanni Albanese, journalist i Gazzetta dello Sport, skriver at United i dag var i samtaler om Adrien Rabiot i Torino, og at fredag kan bli dem første nøkkeldagen i forhandlingene.

21.50: Romeo Agresti, Juventus-journalisten i Goal, skriver at John Murtough var i Torino onsdag i et forsøk på å få på plass alt rundt Adrien Rabiot, men at det fortsatt ikke er enighet om de personlige betingelsene med spilleren og hans mor, som også er agenten.

19.00: Flere rapporter: Paris Saint-Germain ønsker Marcus Rashford. Les saken her.

18.20: Samuel Marsden, som er koblet til ESPN, skriver at representantene til Frenkie de Jong fortsatt sier at han ikke har planer om å røre på seg. De skal også ha fortalt Chelsea og Barcelona at de eventuelt ikke skal involvere mellommenn i forhandlingene. Enda et tegn på hvor komplisert dette altså er når det er snakk om mellommenn som er involvert, men altså uønsket av den ene parten. Barcelona som ligaåpner lørdag kveld har fortsatt ikke registrert noen av spillerne de har har kjøpt i sommer.

17.40: Tyske Sky melder at Ralf Rangnick har frarådet Stuttgart-spiss Sasa Kalajdzic å gå til United. Rangnick, som er østerriksk landslagssjef, sier til kanalen at det viktigste for den østerrikske 25-åringen er å forbli skadefri og spille på høyest mulig nivå, og derfor bør han bli i Stuttgart. Den tyske klubben er villig til å selge hvis summen er rett, og spillerens kontrakt utløper neste sommer.

17.00: Noen som venter på mer om Adrien Rabiot? United og Juventus skal altså være enige, mens samtaler pågår mellom spillerens agent og mor og klubb.

16.20: United diskuterer Cody Gakpo, men PSV-journalist Rik Elfrink i Eindhovens Dagblad skriver at United nok må legge 45-50 millioner euro pluss klausuler på bordet for å få et ja fra klubben. PSV avanserte til siste kvalifiseringskamp til Champions League da de slo Monaco denne uka, og sånn sett er Gakpo selvsagt en viktig brikke på flere områder, nå som de skal møte skotske Rangers i en avgjørende kamp om en plass i Champions League-gruppespillet. Gakpo selv skal være åpen både for å bli i PSV og forlate klubben, ifølge Elfrinks artikkel.

LES OGSÅ: Dette er vingen Ten Hag ønsker seg

16.10: Ikke noe nytt, men vi samler opp: ESPNs United-journalist, Rob Dawson, skriver at West Ham, Sevilla, Roma og Monaco er blant klubbene som har vist interesse i Eric Bailly. Så har det vært interesse lenge for ham, og spørsmålet nå er nok mest hvem betaler hva og sikrer seg ivorianeren slik at United kommer i gang med spillersalgene sine.

12.27: Sami Mokbel fra Daily Mail skriver i dag at det er en voksende følelse på Old Trafford om at Frenkie de Jong (hørt om ham?) ikke kommer til å bli United-spiller, selv om klubben ikke har gitt opp nederlenderen ennå.

Det store hinderet har vært pengene Barcelona skylder De Jong, og det blir spekulert i at Chelsea kan være en mer sannsynlig destinasjon hvis det løser seg mellom Barcelona og De Jong siden de kan tilby Champions League-fotball.

United skal ifølge avisa være villige til å betale De Jong en prosentandel av de pengene Barcelona skylder ham hvis det må til for å sikre 25-åringens signatur.

12.11: Mer høyrebackstoff: Ethan Laird så ut til å være på vei til Watford, men den overgangen skal ha veltet. Det ble kort spekulert i at han kunne gå samme vei som Álvaro Fernández, altså til Preston North End, men nå ser det ut til at han skal tilbringe 2022/23-sesongen hos Queens Park Rangers.

Daily Telegraphs Mike McGrath melder nemlig at det skal være enighet mellom United og QPR.

07.54: Celtics gode høyreback, 26 år gamle Josip Juranovic, kobles til United av Daily Mails David Kent.

Han følges angivelig av flere klubber i Europa (Atlético Madrid nevnes som en klubb som har blitt koblet til kroaten, mens Chelsea skal ha vært interessert i ham tidligere), og United vurderer ifølge avisa nå seriøst å gjøre et forsøk på å hente Juranovic til klubben.

Så ville vi nok tatt det hele med en klype salt, og da journalisten Graeme Bailey meldte om interesse fra United og Chelsea i Juranovic, så brukte den kroatiske sportsjournalisten Izak Ante Sucic bare ett ord for å avvise det hele.

Onsdag 10. august:

17.15: Jason Burt fra Telegraph skriver at han har blitt fortalt at det pågår samtaler mellom United og Juventus om å signere Adrien Rabiot, som er en av to midtbanespillere klubben ønsker seg. Overgangssummen skal ikke være noe problem, men det kan fortsatt ta flere dager før avtalen er i boks.

Burt skriver også at United ikke har gitt opp på Frenkie de Jong, som er den andre midtbanespilleren klubben ønsker seg. Først etter å ha gitt opp Barcelona-spilleren vil de prøve å signere andre spillere som for eksempel Milinkovic Savic.

12.30: AS-journalist Guillermo Rai melder at planene om å låne ut Facundo Pellistri har gått i vasken på grunn av en ankelskade 20-åringen har pådratt seg.

12.25: Forsvinner håpet om Frenkie de Jong på Old Trafford? Ifølge The Times nærmer Chelsea og Barcelona seg en overgangsavtale, selv om det virker usikkert om De Jong vil flytte på seg. Da Barcelona aksepterte budet fra Manchester United, skal De Jong ha gitt beskjed om at han ønsker å spille Champions League-fotball og derfor takket nei.

08.40: Ifølge The Sun er sagaen om Cristiano Ronaldo i ferd med å irritere flere og flere av lagkameratene. En klubbkilde er sitert på at mange er lei oppstyret, samtidig som portugiseren skal ha sine allierte internt. Artikkelen er skrevet av United-journalist Neil Custis.

08.00: Som meldt i går: Manchester United har droppet planene om å hente Marko Arnautovic. Ifølge rapportene er årsaken at ryktene ble dårlig mottatt av fansen.

Tirsdag 9. august:

21.03: Sam Wallace og Jason Burt i Telegraph skriver at John Murtough skal være på vei for direkte samtaler med Adrien Rabiots mor og agent Veronique Rabiot. Dette skjer etter at klubbene, som tidligere meldt av Romano (se 17.04), er enige om en overgangssum på €17 millioner.

17.04: United og Juventus skal være enige om en overgangssum for Adrien Rabiot. Summen skal ligge på €17 millioner, det skriver Fabrizio Romano. Det er likevel ikke helt sikkert at Rabiot blir United-spiller. Forhandlinger pågår nå med Rabiots agent (mor) om personlige betingelser.

Den italienske Juventus-korrespondenten Romeo Agresti skriver at det har vært positive samtaler mellom United og representantene til Rabiot uten at det foreløpig foreligger noe enighet.

16.40: West Ham skal være interessert i Eric Bailly. Med Issa Diop på vei til Fulham på en permanent overgang og med den nye signeringen Nayef Aguerd på sidelinjen med skade en god stund ser David Moyes seg om etter forsterkning på stopperplass. Ifølge TALKSports egen «overgangsguru» Alex Crook skal Bailly være på den tidligere United-managerens liste over mulige stoppere som kan være tilgjengelig. 

16.28: Manchester Evening News med Samuel Luckhurst i spissen skriver at United vurderer å legge inn et bud på £57,5 millioner og sende det via faksmaskinen til den italienske hovedstaden og Lazio for å skaffe seg Sergej Milinkovic-Savic sine tjenester. Serberen har vært koblet til klubben en rekke ganger tidligere og fikk sommeren 2018 en prislapp på €100 millioner, noe United den gang synes var for dyrt.

Om denne overgangen vil gå foran det som ser mer og mer ut som en overgang for Adrien Rabiot eller ikke skrives det ingenting om.

15.46: ESPN skriver (som mange andre) at jakten på Marko Arnautovic er over, og at United heller kommer til å prøve å hente andre offensive forsterkninger, slik The Athletic meldte først.

De skriver at United ifølge ESPN-kilder har blitt tilbudt Atlético Madrid-spiss Álvaro Morata, som har vært utlånt til Juventus de to siste sesongene. Det står ingenting i artikkelen om United har noen interesse for den 29 år gamle spissen, som aldri slo helt til i Chelsea.

12.28: Rob Dawson i ESPN skriver, som Sunday Mirror skrev i helga, at PSVs Cody Gakpo (23) er en spiller som interesserer United siden Antony ikke virker å være tilgjengelig. United skal ifølge Dawson ha meldt sin interesse, men det har ikke kommet noe bud.

Kantspilleren, som har sju landskamper for Nederland, skal være verdsatt til rundt 35 millioner pund.

I lørdagens serieåpning scoret Gakpo to mål for Van Nistelrooys PSV.

11.39: Monaco er interesserte i å hente Eric Bailly til klubben, ifølge L’Equipe. Det skal være snakk om et lån med kjøpsopsjon.

11.09: Som ventet: Benjamin Sesko går fra en Red Bull-klubb til en annen neste sommer. Han blir da RB Leipzig-spiller, mens han blir værende i RB Salzburg den kommende sesongen.

07.36: I tillegg til Uniteds forsøk på å hente Adrien Rabiot, så skriver Jason Burt i Daily Telegraph at United også vurderer å gjøre et forsøk på å hente Lazios Sergej Milinkovic-Savic til klubben.

United har blitt linket til den høyreiste 27-åringen en rekke ganger før, og Lazio er ikke lystne på å selge serberen, men en overgang skal heller ikke bli sett på som umulig. Rundt 50 millioner pund må trolig til, hevdes det i artikkelen, for spilleren som på 37 Serie A-kamper scoret 11 mål forrige sesong.

07.34: Ifølge Neil Custis og The Sun er United og Juventus enige om en overgangssum på 15 millioner pund for Adrien Rabiot (27), men det må forhandles om personlige betingelser med Rabiots agentmamma – som ikke er kjent for å gå med på hva som helst.

Den franske journalisten Julien Laurens melder ellers at den franske landslagsspilleren er lysten på en overgang til United.

Ellers skriver Paul Hirst i The Times at United ikke har gitt opp jakten på Frenkie de Jong selv om Rabiot nærmer seg United.

Mandag 8. august:

21.41: Bologna-direktør Marco Di Vaio uttaler at de ikke har noen planer om å selge Marko Arnautovic, og sier at han ikke engang har en prislapp fordi han er en viktig del av Bolognas prosjekt.

19.43: United jobber med å forsterke midtbanen, og Frenkie de Jong og Adrien Rabiot er ikke de eneste navnene som nevnes: Spanske AS skriver at Betis-midtbanespiller Guido Rodríguez, som har 24 landskamper for Argentina, også er en kandidat for United, og at kontakt er opprettet.

Betis ønsker visstnok minst 25 millioner euro (cirka 21 millioner pund i nåværende kurs) for 28-åringen.

Jonas Giæver fra La Liga Loca-podkasten mener at argentineren har mye av det United mangler:

16.37: Fabrizio Romano skriver at Benjamin Sesko ser ut til å være på vei fra RB Salzburg til en annen Red Bull-klubb, nemlig RB Leipzig. Leipzig skal nærme seg en avtale som vil gjelde fra og med sommeren 2023, for Salzburg skal ikke være lystne på å la ham dra denne sommeren.

Sesko har vært hyppig koblet til United.

14.45: United skal være enig med Juventus om overgangssummen for Adrien Rabiot. Prisen skal ifølge Fabrizio Romano og Jamie Jackson i The Guardian ligge på 15 millioner pund som et utgangspunkt.

13.45: Italienske Gianluca Di Marzio skriver at United kommer til å legge inn et nytt bud på Bolognas Marko Arnautovic. Han skriver at United «insisterer» på Arnautovic, noe som vel må bety at han mener at United er villig til å legge noen få millioner euro ekstra på bordet for at overgangen skal skje.

Italienske Corriere dello Sport skriver imidlertid ifølge Sport Witness at spilleren har snakket med trener Sinisa Mihajlovic, som ba ham om å bli i Italia og som skal ha overbevist Arnautovic om at det er rett å bli – tross all oppmerksomheten fra United.

13.10: Andy Mitten har skrevet om Frenkie de Jong for avisa National. Han skriver at Xavi i alle fall ikke ser ham som en fast startmann denne sesongen, og at han trolig heller ikke er førstereserve på midtbanen. De Jong kjenner til interessen fra United og Chelsea, han skal ha fortalt minst to personer at han heller vil til Chelsea, men at London-klubben så langt ikke hat lagt inn noe bud på ham. Mitten understreker imidlertid at United hele veien er blitt forsikret om at denne overgangen ikke er død for deres del.

12.30: Jason Burt i The Telegraph skriver at United vil by på Adrien Rabiot hvis de videre ikke klarer å få kloa i Frenkie de Jong. Ten Hag skal være en beundrer av den franske 27-åringen, som er verdsatt av Juventus til 15-20 millioner pund, selv om United ikke skal være villig til å gi så mye. Burt skriver også at Rabiot kanskje brukes av United for å tvinge frem en raskere De Jong-avgjørelse.

12.20: Barcelona skal ha fortalt Frenkie de Jong at de sitter på bevis for at det ble gjort ulovlige og kriminelle handlinger da han ble gitt sin forrige kontrakt. Derfor har de bedt om å få annullere hans nåværende kontrakt, og gå tilbake til den forrige han hadde. Alternativet kan være å gå til rettslige skritt mot de som inngikk den forrige gigantkontrakten. Dette ifølge en stor og eksklusiv sak hos The Athletic. Ifølge nettstedet skal De Jong ikke ha bestemt seg for hvor han vil hvis han ender med å måtte forlate Barcelona.

10.50: United og Juventus skal være prinsipielt enige om overgangssummen for Adrien Rabiot (se også 10.00), men det gjenstår å bli enig med spilleren om hans personlige kontrakt. Nøyaktig hva summen skal være nevnes ikke hos Manchester Evening News.

10.25: United-aktuelle Marko Arnautovic har en fortid som har ført til mye skriverier, og ikke fordi det er positive saker. Les saken her.

10.00: The Athletics troverdige journalist, David Ornstein, skriver nå at United jobber for å få til en avtale som gjør den franske A-landslagsspilleren Adrien Rabiot til United-spiller. 27-åringen går inn i sitt siste kontraktsår i Juventus, og skal ifølge Ornstein nå fremstå som den ledende midtbanekandidaten. United må nå avklare om dette gjøres helt uavhengig av Frenkie de Jong-situasjonen, eller om de skal vente til en endelig De Jong-avgjørelse er tatt før de går videre.

08.00: For ordens skyld, hvis det ikke kom frem så godt søndag, Marko Arnautovic ønsker veldig en overgang til United. Dette ifølge The Telegraphs Jason Burt. Den 33 år gamle østerrikeren, som kjenner Ten Hag fra før av, har Premier League-erfaring og scoret 14 Serie A-mål forrige sesong, er i så fall tenkt å tilføre bredde til stallen offensivt, siden han både kan spille som spiss og kant.

07.10: – Frem til 31. august så kan alt skje (med Frenkie). Jeg vet ikke hvordan dette ender. Det sa Barcelona-trener Xavi etter søndagens 6-0-seier mot Pumas UNAM, i en kamp der United-aktuelle Frenkie de Jong kom innbytter i pausen for Pedri og til slutt selv scoret 6-0-målet.

Se De Jong-målet her:

07.00: Bayern Münchens sportsdirektør, Hasan Salihamidzic, har avvist rapportene om at United har forhørt seg om Leroy Sane. – Det er ingenting som er sant med det, er sitatet som er gitt til en del medier.

06.55: Det viktigste fra søndagen var vel at United ser på muligheten for å hente den 33 år gamle østerrikeren Mark Arnautovic fra Bologna, mens Benjamin Sesko-situasjonen fortsatt er uavklart.

Powered by Labrador CMS