Søndagens rykter

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 7. august:

21.45: Mer Marko Arnautovic på tampen av uken. Fabrizio Romano har plukket opp informasjon fra redaktøren i Kurier Sport Andreas Heidenreich som skal ha vært i kontakt med Arnautovics bror og agent Danijel som på sin sier at det er sant at det er foreligger et bud fra en velkjent klubb.

21.10: En potensiell overgang for Marko Arnautovic vil ikke stå i veien for Uniteds jakt på Benjamin Sesko, det skriver Rob Dawson i ESPN. De to spillerne ses på som separate og vil ikke ha innvirkning på hverandre.

19.45: Vi har nevnt Marko Arnautovic tidligere i dagens spalte. Nå har Melissa Reddy skaffet seg informasjon via Sky Italia at Bologna har avslått et bud på £7 millioner for den østerrikske angrepsspilleren.

19.30: Ny kampdag for Barcelona og nye uttalelser fra Joan Laporta. Barcelona-presidenten sier som han har sagt hele sommeren, at de ønsker å beholde Frenkie de Jong. Samtidig sier presidenten at det er flere spillere som kommer til å forsvinne pluss en avtale som snart blir annonsert. De Jong starter på benken for Barcelona mot Pumas.

14.30: The Guardians United-journalist, Jamie Jackson, skriver nå at United og Ten Hag virkelig ser på spissveteranen Marko Arnautovic (se også 12.35). For å få overgangen gjennom må United trolig punge ut med cirka 10 millioner euro. Den 33 år gamle østerrikeren scoret 14 mål på 33 kamper for Bologna i Serie A forrige sesong.

13.20: Tyske Bild skriver at Bayern ikke ønsker å selge Leroy Sane, selv om han akkurat nå er andrevalg på sin posisjon. Ifølge artikkele trives også Sane og familien hans i München.

12.35: Mer bredde på spissplass? Italienske Gianluca Di Marzio skriver at Bologna har avslått et bud fra United på Marko Arnautovic på 8-9 millioner euro. 33-åringen kjenner Premier League, og har også en fortid sammen med Ten Hag fra Twente.

10.10: Napolis Fabian Ruiz er blitt nevnt som et midtbanealternativ for United de siste ukene, men nå skriver Fabrizio Romano at Paris Saint-Germain skal være nær en avtale for spilleren.

 

08.25: The Sun skriver at U21-lagets Charlie Wellens kommer til å dra på lån til Crewe i League Two, på nivå fire i England.

08.15: Daily Mirror har en såkalt eksklsuiv sak om at United har forhørt seg om Bayern Münchens Leroy Sane. Det er journalist Tom Hopkinson som har saken, som ikke er Uniteds normale United-journalist. Sane fikk 25 minutter som innbytter da Bayern serieåpnet med 6-1 mot Frankfurt fredag kveld. Liverpool ser visstnok også på spilleren, dette ifølge lokalavisa Liverpool Echo.

08.10: Mirrors Simon Mullock har en sak hvor de hevder at PSV-kantspiller Cody Gakpo (23) er på Ten Hags radar. Gakpo har scoret tre mål på tre kamper for PSV den siste uka, og spiller på det nederlandske A-landslaget.

Lørdag 6. august

22.40: Dersom det ikke skulle bli noe av Frenkie de Jong i sommerens overgangsvindu er Fabian Ruiz ett seriøst alternativ. Det melder Goals Manchester United-korrespondent James Robson på Twitter lørdag.

17.30: Østerrikske Sky Sports melder at Benjamin Sesko ønsker å bli i Salzburg frem til neste sommer. Spissen har vært på United – og mange andres radar – i lang tid. Samtidig har det også kommet rapporter om at RB Leipzig har møtt Salzburg for å snakke om en mulig handel, selv om United, Chelsea og andre også er på.

10.00: Den tidligere Evening Standard journalisten James Robson skriver at Erik ten Hag fortsatt jakter på Frenkie de Jong og at Ten Hags forhold til Barcelona-spilleren øker troen på at United til slutt vil inngå en avtale med ham. Andre spillere kunne vært sikret raskere, men som sagt er det tydelig at Uniteds nye manager er bestemt på hvilke spillere han ønsker denne sommeren.

Fredag 5. august

22.00: En rolig kveld uten særlig nytt. Mest gjenbruk av gamle ting. Sky Sports og Fabrizio Romano melder at det fortsatt er dialog om Benjamin Sesko, og Sky Sports påpeker igjen at United fortsatt kan få Frenkie de Jong, mens Aaron Wan-Bissaka kan forsvinne. Mest en repeat av det vi alle vet fra tidligere, altså.

19.00: Kan dette igjen påvirke Frenkie de Jong-sagaen?. Barcelona skal ikke ha fått registrert nyinnkjøpene Lewandowski, Kounde, Raphinha, Kessie og Christensen.

Dette er fra ulike kilder tett på spansk fotball. 

Samtidig gjengir La Liga Locas Jonas Giæver at klubben nå står foran sin fjerde såkalte «lever», der de selger unna fremtidige inntekter for å kunne få pengene og mer handlingsrom allerede nå.

08.25: Manchester United ønsker ikke en budkrig med Chelsea for å sikre seg underskriften til Barcelonas Frenkie de Jong. United-ledelsen vurderer derfor å droppe en overgang for den nederlandske midtbanespilleren dersom det blir en budkrig, skriver Mirror.

Avisen skriver videre at Chelsea har gode kort på hånden med tanke på at London-klubben kan lokke med Champions League-spill den kommende sesongen og at United derfor kan rette blikket mot Leicesters belgiske midtbanespiller Youri Tielemans. 

Torsdag 4. august

20.15: Manchester Uniteds fotballdirektør John Murtough møtte agenten til RB Salzburgs Benjamin Sesko sist onsdag. Det er planlagt flere samtaler mellom partene, men United kan vente seg konkurranse om Seskos underskrift fra både Chelsea og Liverpool, skriver Laurie Whitwell i The Athletic. 

United har hatt Sesko i kikkerten siden han spilte for Domzale i Slovenia, men i 2019 mente United at prisen på 2,5 millioner pund var i høyeste laget. Prisen nå er naturligvis en helt annen og The Athletic beskriver en mulig handel som komplisert.

10.15: Fabrizio Romano med Frenkie de Jong-oppdatering:

– Manchester United har jobbet med overgangen i lang tid, men har fortsatt ikke fått grønt lys fra De Jong. Men Erik ten Hag og styret gjør sitt beste, sier den italienske transferguruen. Han opplyser også at «United er ikke tilfredse med situasjonen».

07.35: Dagens første Frenkie de Jong-oppdatering heller iskaldt vann i årene til United-fansen. United-journalist Chris Wheeler i Daily Mail skriver at Chelsea ønsker å kuppe overgangen og at midtbaneeleganten også ville foretrukket en overgang til blåtrøyene. Både fordi klubben befinner seg i London, men også fordi de skal spille Champions League denne sesongen. Journalisten skriver at De Jong «ser på Chelsea som det beste prosjektet». Wheeler skriver også at både United og Chelsea nå skal være villige til å betale De Jong pengene Barcelona skylder ham.

07.30: Sjansene for at Cristiano Ronaldo forsvinner fra Manchester United blir stadig mindre. Det skriver Laurie Whitwell i The Athletic. United-journalisten skriver at én av grunnene skal være at United allerede er tynt besatt på topp og at klubben er usikre på om Anthony Martial kan levere en hel sesong til tross for en lovende oppkjøring. Videre skriver han at Joel Glazer har vært involvert i samtalene som har omhandlet en potensiell exit. United har hele tiden sagt at superstjerna ikke er til salgs, og listen med potensielle kjøpere blir ifølge journalisten stadig kortere.

Onsdag 3. august

22.30: James Ducker, United-journalisten i The Telegraph, skriver at United insisterer på at de ikke ville holdt på så lenge med Frenkie de Jong hvis de ikke tror at han kan komme, men at det må bli en avklaring på de 17 millionene med pund som Barcelona skylder spilleren.

22.00: Daily Mail med journalist Tom Collomosse skriver at Wolverhampton nå føler seg stadig sikrere på å beholde Ruben Neves. Wolves har lenge vært innstilt på å slippe spilleren hvis de fikk 70 millioner, og portugiseren har lenge vært nevnt som en mulig løsning for United på midtbanen – spesielt hvis De Jong ikke kom.

21.30: Laurie Whitwell i The Athletic og Rob Dawson i ESPN, begge United-journalister, skriver at Sevilla vil betale hele lønna til Alex Telles når de får ham på lån kommende sesong. Overgangen er ventet å bli bekreftet nærmere helga.

19.05: Charlie Savage, som imponerte i Thailand og Asia, er ønsket av flere Championship- og League One-klubber. Dette ifølge Sami Mokbel i Daily Mail.

17.40: Sky Sports med enda litt mer om Benjamin Sesko i dag. United og Salzburg vet at de verdsetter spilleren ulikt. Dermed blir det opp til United om de vil gå høyere. Samtidig skriver Fabrizio Romano altså at United har hatt flere møter om spilleren, men at også Chelsea har møtt Salzburg.

17.15: Det er mange som er bedre kilder for mye av ryktene enn Miguel Delaney, men han skriver i The Independent at han har hørt at United nå vurderer om de skal droppe den lenge og godt kjente Frenkie de Jong-interessen sin.

The Times mener også at Chelsea nå er favoritter i kampen om De Jong, og at det skal være et møte mellom Chelsea og De Jongs agent onsdag.

15.30: Er Manchester United for øyeblikket i forhandlinger med RB Salzburg om Benjamin Sesko? Fabrizio Romano melder i alle fall at klubben vet at de må handle raskt dersom de skal kapre den 19-årige spissen. United har ifølge italieneren vært i samtaler med Seskos agent de siste dagene.

11.10: Alt tyder på at Alex Telles går på lån til Sevilla neste sesong. Avtalen innebærer ikke noen kjøpsklausul, ifølge Fabrizio Romano.

09.50: Spanske Sport skriver at Manchester United har kontaktet Barcelona angående Sergino Dest. Den 21-årige høyrebacken kom fra Ajax i 2020, og har ifølge avisen en prislapp på 20 millioner euro.

09.05: Ifølge troverdige David Ornstein er Chelsea i samtaler med Barcelona om Frenkie de Jong. The Athletic-journalisten skriver at London-klubben er optimistisk. Manchester United har fått et bud på 85 millioner euro godkjent, men De Jong har enn så lenge ikke tatt noen endelig avgjørelse.

08.00: Ikke så mye å melde om så langt i dag. Eric Bailly kan være på vei til Sevilla sammen med Alex Telles, men ifølge Football Insider har også Fulham meldt seg på. Nettstedet 90min.com melder at Jamie Vardy er ønsket av United og Chelsea, uten at vi har lest lignende rapporter andre steder.

Tirsdag 2. august

22.45: Sky Sports har hatt et par oppdateringer i kveld. Sky Sports Melissa Reddy sier at hun vet at Ruben Neves er en av alternativene United tidligere har kikket på for Frenkie de Jong.

Dharmesh Sheth mener at United har satt en intern deadline for den eventuelle Frenkie de Jong-overgangen, men at den ikke er kommet fordi de fortsatt får en eller annen positiv tilbakemelding fra De Jong-campen. Sky Sports mener at det ikke nødvendigvis betyr at United ikke ser på alternativer, som først og fremst Ruben Neves og i noe mindre grad Renato Sanches. Sheth mener at 13. august kan være en sentral dato, siden Barcelona da vil registrere sine nye spillere.

Sheth mener også at Ronaldo-prisen kan gå ned hvis United offisielt sier at han er til salgs.

22.00: The Athletics Adam Crafton skriver at United er i ferd med å ansette Polly Bancroft som ny sjef for kvinnelaget. Marc Skinner er fortsatt manager for kvinnene, men Bancroft vil jobbe med rekruttering, kontrakter og alt annet rundt kvinnelaget.

18.50: Paul Hirst i The Times forsterker følelsen av at Telles og Bailly kan ende i Sevilla, i en sak tirsdag kveld. Det skal være optimisme i leirene om at Telles-utlånet kan være i boks før Uniteds ligastart.

16.00: Fremtiden til Alex Telles har ikke sett ut til å være i United etter at klubben hentet en ny venstreback, Tyrell Malacia.

Nå meldes det fra flere informerte kilder at den 29 år år gamle brasilianeren er så godt som klar for Sevilla på et utlån.

Brasilianske TNT Sports og journalist Tati Mantovani melder at overgangen er så godt som i boks. Det eneste som mangler er legesjekken og de siste detaljene med United for låneovergangen.

Tidligere tirsdag ble det klart at Sevilla også kikket på Eric Bailly, og fra før av vet vi at de leide Anthony Martial forrige sesong. Det ser altså ut som om United- og Sevilla-sjefene har hverandres telefonnumre.

08.25: Eric Bailly skal være en av flere forsvarsspillere som kan forlate klubben de neste ukene, og ifølge The Sun kan ivorianeren havne i Sevilla. José Mourinhos Roma og Milan skal også være interessert, men Bailly er ifølge avisen i samtaler med Sevilla. Daily Mail skriver at seks forsvarsspillere er tilgjengelig for salg før vinduet stenger: Alex Telles, Aaron Wan-Bissaka, Eric Baily, Axel Tuanzebe, Ethan Laird og Phil Jones

08.15: Vi starter dagen med et litt rart, men ganske sannsynlig rykte. 35-årige Tom Huddlestone kobles til Manchester United. Ikke til førstelaget, men til U21-laget i den samme rollen som Paul McShane hadde forrige sesong. Som en trenerskikkelse på banen. Huddlestone skal være i samtaler med United om ansettelsen ifølge Mike McGrath i Telegraph. Den tidligere Tottenham-spilleren ble frigitt av Hull i sommer.

Mandag 1. august

21.30: Den spanske journalisten Manu Sainz melder at Jorge Mendes’ forsøk på å finne ny klubb for Cristiano Ronaldo så langt har endt uten positive svar fra Barcelona, ​​Atlético Madrid, Chelsea, Bayern München og Napoli.

Ronaldo ønsker ifølge Sainz å ha sin nye klubb på plass før 7. august, og da begynner det å haste.

17.50: Daily Mail med journalist Alex McCarthy skriver at Cristiano Ronaldos agent fortsatt jobber aktivt for å finne en ny klubb for spissen, og at han vil gjøre absolutt alt han kan for å få til dette før overgangsvinduet stenger. Merk: McCarthy er ikke avisas normale United-journalist.

13.55: Barcelona fortsetter med å selge unna for å få kontroll over økonomien sin. Klubbpresident Joan Laporte sa mandag at klubben nå vil selge 25 prosent av Barca Studios for 100 millioner euro til socios.com, og litt senere offentliggjorde klubben at dette var gjort.

Dette gjøres blant annet for at de skal kunne registrere de nye spillerne sine.

Vi nevner selvsagt dette fordi Barcelonas økonomi virker å henge tett sammen til hva som skjer med Frenkie de Jong.

11.30: Kort tillegg på Frenkie de Jong. Samuel Luckhurst i lokalavisa Manchester Evening News skriver at jakten på nederlenderen fortsetter.

09.20: Søndag ble Alex Telles igjen koblet til Nice. Mandag er det Sevilla og noen andre klubber, ifølge Fabrizio Romano.

07.35: Det var, så vidt vi kunne se, ikke noen spesielt nye og veldig gode kilder om Frenkie de Jong søndag. Det var de litt mer lugubre spanske kildene, som Sport, som igjen snakket om at De Jong ville til Chelsea. En av Chelseas fordeler er at de eventuelt kan sende to spillere til katalanerne, både Alonso og Azpilicueta. De skriver også at United vil legge press på De Jong med en gang Barcelona nå lander i Europa etter sin USA-turné. Det ble også søndag rapportert visse steder at United kunne være villig til selv å betale De Jong de pengene Barcelona skylder ham. Barcelona er forresten ferdig på sin USA-turné nå, og spiller sin neste treningskamp på hjemmebane til helga.

07.30: Napolis spanske midtbanespiller Fabian Ruiz har dukket opp på lista den siste uka, riktignok mest fra Italia, noe som bør gjøre alle naturlig skeptiske. Nå er det Il Mattino som skriver at spillerens agent skal ha presentert et tilbud fra United til Napoli. Tilbudet skal imidlertid være veldig lavt, men samtidig av en type som gjør at Ruiz, som står uten kontrakt neste sesong, ikke vil forlenge med Napoli. Det snakkes om at Napoli vil ha minst 25 millioner euro for å selge. Dette ifølge en sak gjengitt av Sport Witness.

07.25: Fabrizio Romano skriver nå det samme som Samuel Luckhurst i Manchester Evening News var først med søndag – at United og Watford nå vil ferdigforhandle avtalen som sender Laird til Watford på ett års utlån.

07.20: Ikke akkurat ground-breaking, men vi gikk glipp av denne søndag om at Daily Mail melder at United nå vurderer bud på Red Bull Salzburgs Benjamin Sesko og Stuttgarts Sasa Kalajdzic. Begge to er spydspisser, og det er Cristiano Ronaldo-situasjonen som tvinger frem disse vurderingene.