– Ikke til salgs!

Torsdag kveld smalt plutselig nyheten om at PSG ønsker seg Marcus Rashford. Fredag morgen er det ny utvikling i saken.

Manchester United skal nå være ivrige etter å forlenge Rashfords kontrakt. Det skriver Rob Dawson i ESPN.

Rashfords camp skal ha visst om interessen fra PSG i lang tid – en interesse som strekker seg tilbake til når Mauricio Pochettino tok over som manager i klubben.

Det franske hovedstadslaget skal til og med ha gitt uttrykk for at de er villige til å øke lønnen hans betydelig om han flytter til Paris, men foreløpig har det ikke vært noen kontakt med United om en potensiell overgangssum.

Journalisten Julien Laurens skriver på sin side at United sier at Rashford ikke er til salgs. Han skriver også at det eventuelt må et monsterbud til for å få United til å endre mening, men at PSG ikke er forberedt på å sprenge banken for engelskmannen.

 

FRA TORSDAG:

Fransk presse breaket saken

Først kjente L’Equipe: Paris Saint-Germain har tatt kontakt med Marcus Rashfords representanter. De ønsker å gi ham en ny start på karrieren i Paris.

De bygger det også opp med at PSG-trener Christophe Galtier har sagt at han ønsker en ny offensiv spiller inn.

– Positive diskusjoner, heter det i L’Equipe.

Like etter bekreftet nesten like kjente RMC det hele.

De understreker at den franske storklubben ser på flere spisser, men at klubben tror på Rashford i spann med Kylian Mbappé.

Det påpekes også at det foreløpig ikke skal være kontakt mellom PSG og United. 

Så meldte flere andre såkalte insidere seg på, blant annet Julien Laurens, som er kjent fra ESPN.

Han melder at PSG ser etter en spiller som kan spille både bredt og som 9er, og han legger til at Rashford skal ønske seg en ny utfordring.

Engelsk presse kastet seg på

Daily Mails Sami Mokbel melder at kontakten mellom partene ble initiert tidligere i august, men at United stiller seg avslappet til det hele siden tilbakemeldingene fra Rashford selv til klubben denne sommeren er at han er fornøyd med å være i United.

I en lengre sak hos Mail torsdag kveld, som Mokbel har skrevet med United-journalist Chris Wheeler, så står det likevel at Rashfords representanter har vært i Paris de siste dagene for å se på mulighetene for en overgang.

Jason Burt i The Telegraph skriver at PSG er klar over at de kan bli brukt av Rashford og representantene hans for å sikre ham en enda bedre ny avtale med United.

Burt mener også det kommer til å kreve et «ekstraordinært bud» hvis United skal selge.

Ikke scoret siden januar

24 år gamle Rashford har slitt voldsomt med egen form i United etter operasjonen i starten av forrige sesong. Det ble bare fire ligamål og ett i Champions League, og i skrivende stund har han ikke scoret et mål siden januar.

Håpet har imidlertid vært at hans første hele sommer uten trøbbel på mange år, og Erik ten Hag som manager, skulle vekke til live den Rashford som herjet i Premier League og Europa for noen år siden.

United-kontrakten hans går ut neste sommer, selv om United har opsjon på ytterligere ett år. Det betyr at United har kontroll på situasjonen i alle fall frem til 2024.