– Solskjær som United-manager slår alt

Han har kommentert en rekke VM-finaler, europacupfinaler, FA-cupfinaler og gikk av hengslene da Norge slo Brasil i VM i 1998. Likevel mener kommentatorlegenden Arne Scheie at ansettelsen av Ole Gunnar Solskjær overgår alt.

Publisert Sist oppdatert

Arne Scheie har vært både stemmen og inspirasjonen til titusener av norske tilhengere av engelsk fotball som vokste opp med den kunnskapsrike kommentatoren.

Selv om Scheie har fulgt både engelsk og internasjonal fotball i en mannsalder, mener han torsdagens ansettelse av Ole Gunnar Solskjær som manager i Manchester United, tar innersvingen på det meste.

Eller som Scheie selv sier: 

– Det slår alt. Jeg har jo fulgt med siden den gang vi fikk resultatene fra den engelske ligaen på BBC-radio, til vi fikk tippekampen i Norge og til i dag. Jeg har med andre ord fulgt med en liten stund. Og det må jeg si: Solskjær som manager slår alt, sier en alltid entusiastisk Scheie.

VÅRE FØRSTE GJESTER: Arne Scheie og Carina Olset var gjester hos Eivind Brennhovd Holth i «Glory, Glory!» Scheie mener ansettelsen av Ole Gunnar Solskjær som United-manager overgår alt. – Det er så stort at jeg nesten ikke finner ord, sier Scheie.

– Tenk deg den merkevaren Manchester United er i fotballverden som verdens største klubb. Der er det altså Ole Gunnar Solskjær fra Kristiansund som er sjefen. Det må jo være lov å si at han er verdens mest kjente nordmann.

Stort for alle supportere

– Dette hever seg over om du er Manchester United-supporter. Interesserer du deg for fotball er dette stort for deg, uansett hvor i verden du er fra og hvilket lag du holder med. Det er uvirkelig. Det er så stort at jeg nesten ikke finner ord, sier Scheie.

RESULTATBASERT: Arne Scheie mener at Ole Gunnar Solskjær har fortjent jobben som permanent manager etter de gode resultatene han har levert.

Manchester United kunne ventet med å gi Solskjær jobben, men valgte å gjøre det allerede etter tre måneder. Scheie så ikke den komme så tidlig, men forstår godt at han fikk jobben når man ser på resultatene.

– Jeg ble nok litt overrasket. Hadde de vært kyniske ville de nok ventet litt til for å se hvordan det går, men nå er det altså Solskjær som skal kjøre videre. Han tok over noen andres verk, men nå er det han som skal styre skuta.

Champions League var tungen på vektskålen

– Det som virkelig er verdt å huske på er at det er resultatet som har bragt ham dit. Det er ingen som har vært snille mot ham. 14 seire på 19 kamper og resultatene i Champions League er grunnen til at han har fått jobben i en bransje som daglig omtales som «resultatbasert».

– Jeg tror det er resultatene hans i Champions League som bikket det hele. Jeg tror det var da amerikanerne i toppen av hierarkiet bestemte seg for å gå for Solskjær.

Ringreven klarer ikke å avstå fra å trekke frem en viss kamp for 20 år siden.

KAN GJENSKAPES: Ole Gunnar Solskjær avgjorde Champions League-finalen i 1999. 20 år etterpå er han igjen i Europas gjeveste turnering, men det er fortsatt en lang veg å gå for å løfte pokalen på ny.

– I 1999 avgjorde han finalen i Champions League i Spania. Nå, 20 år etterpå, kan vi igjen se Solskjær i en finale i Spania. Det ville jo vært uvirkelig. Jeg tør nesten ikke håpe. Jeg har billett til kampen i Madrid, og jeg drar nok uansett hvem som spiller, men for et øyeblikk det kan bli og det skulle gå veien for Solskjær.

– Altså, i fotball er alt mulig, men tenk deg om vi satte oss ned for å ha denne samtalen den 15. desember. Vi ville jo blitt bura inne.

Powered by Labrador CMS