– Vi blir sterkere og sterkere

Publisert Sist oppdatert

En fornøyd Ole Gunnar Solskjær møtte journalistene til pressekonferanse etter Liverpool-kampen, etter at tv-intervjuene var unnagjort.

Det ble raskt tydelig at United-manageren var veldig godt fornøyd med seieren mot det han beskrev som en sterk motstander.

United har spilt fem kamper mot Liverpool under Ole Gunnar Solskjær, og har nå statistikken 1-3-1 i disse kampene. Han har altså bare vunnet én gang mot Klopps Liverpool, men han har også bare tapt ved én eneste anledning (på denne tiden i fjor i ligaen på Anfield).

– Vi har hatt gode resultater [mot Liverpool] i løpet av de siste par årene, med ulike systemer, men denne gangen spilte vi på våre premisser. Vi har funnet en måte [å spille på] som vi har tro på, og som spillerne tror på, og vi blir sterkere og sterkere.

– Vi har mentaliteten til å komme tilbake etter å ha havnet ett mål under, vi har vist det så mange ganger denne sesongen. Jeg mener vi blir sterkere og sterkere fysisk også, og holder kampene bedre helt ut.

KVIKK: Vi skal ikke røpe hele Uniteds plan, men vi kan vel trygt si at tempo er en del av regnestykket.

Situasjonen er ikke så verst for Solskjær og United nå: United topper tabellen (City kan riktignok gå forbi med seier i hengekamp), og har nettopp slått ut erkerival Liverpool i FA-cupen på fortjent vis.

– Vi ser på forskjellen fra ett år siden, eller for seks måneder siden. En kan ikke ta for store skritt om gangen, men vi blir gradvis bedre og bedre, og vinner tette kamper.

Litt av grunnen til at United vant denne tette kampen var Mason Greenwood og Marcus Rashford, som serverte hverandre på vakkert vis på de to første United-målene. 

– Mason og Marcus’ posisjoner i dag var litt bredere enn vi vanligvis bruker, for vi vet at hvis en blir for smale, og lar Liverpool forsvare seg smalt, så vil de vinne ballen fra deg og kontre veldig raskt.

– Det var to veldig gode mål. Jeg synes Mason holdt seg rolig på en veldig god måte, ballen spratt og han måtte vente på den, og det var en veldig god avslutning. Det var det samme med Marcus, han måtte vente på ballen, men så satte han den veldig fint. Jeg er veldig fornøyd med dem.

SCORET SITT FJERDE MÅL MOT LIVERPOOL: Marcus Rashford.

Solskjær var også godt fornøyd med Paul Pogba, ga han uttrykk for da han ble spurt om tankegangen bak endringene som førte til at Pogba måtte ut til høyre igjen.

– Jeg synes Paul Pogba spilte veldig godt sentralt på midtbanen i dag. Han hadde ballen en del, og han taklet og headet, men han gjorde det veldig godt på Anfield med å dekke opp [for Robertsons løp]. Vi vet at Robertson kommer på løp, og vi følte at de overmannet oss en liten periode, og Robertson kom seg mer fremover. Tankegangen var å få inn Fred og Brunos energi, og å få Pauls fysiske tilstedeværelse og kraft til å holde igjen Robertson, og jeg synes han gjorde det perfekt.

Powered by Labrador CMS