En av de seigeste i Europa: Foran Klopp, Simeone, Nagelsmann og Pochettino

Debatten om Ole Gunnar Solskjær får aldri hvile. Men nordmannen er en av dem som taper færrest kamper i Europa.

Publisert Sist oppdatert

Bare fire trenere har tapt færre kamper enn Solskjær i kalenderåret 2021:

Pep Guardiola har tapt én kamp – mot nettopp Solskjær. City topper tabellen overlegent og slo Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund 2-1 i Champions League-kvartfinalen på onsdag.

Niko Kovac har også bare ett tap som Monaco-trener – mot Strasbourg i ligaen. Laget ligger på tredjeplass i Ligue 1, ett poeng bak Paris Saint-Germain.

Bak Guardiola og Kovac, følger Antonio Conte (Inter) og Adi Hütter (Frankfurt) – begge med to tap.

Deretter kommer Solskjær med tre sammen med blant andre Ronald Koeman (Barcelona), Zinedine Zidane (Real Madrid) og Hansi Flick (Bayern München).

United har tapt for Manchester City (0-2 i ligacupen), Sheffield United (1-2 i ligaen) og Leicester (1-3 i FA-cupen) i 2021.

Solskjær har altså færre tap enn managere som Jürgen Klopp (Liverpool), Diego Simeone (Atlético Madrid), Mauricio Pochettino (PSG) og Julian Nagelsmann (RB Leipzig).

Også da united.no gjorde en lignende opptelling for 2020 lå Solskjær i toppen som en av de seigeste trenerne i Europa. Inn i 2021 er det bare Solskjær og Conte som har beholdt plassen i toppsjiktet.

Det hører med til historien at Thomas Tuchel gikk på sitt første tap som Chelsea-manager mot West Bromwich i helgen, men tyskeren har færre kamper enn de andre på lista ettersom han ble ansatt i slutten av januar.

Powered by Labrador CMS