Dårlig mot de dårlige? Nå er det litt «fake news»

Publisert Sist oppdatert

Jo da, United har tapt mot Crystal Palace, West Ham, Newcastle, Bournemouth, Watford og Burnley i Premier League denne sesongen. De tapene står for seks av de totalt åtte ligatapene United har måttet tåle.

Men de siste par månedene har det faktisk snudd ganske så markant.

Fæl start

United gikk av banen uten seier i åtte av de ti første kampene denne sesongen mot på papiret svakere lag.

De eneste seierene i denne type kamper i sesongens fire første måneder kom borte mot bunnlaget Norwich og hjemme mot Brighton.

Totalt ga de ti kampene bare to seirer, to uavgjorte og seks tap, og dermed bare åtte poeng. Den samlede målforskjellen var også negativ – 13-16.

Og ja, det var en fæl opplevelse for oss United-supportere.

Engelske medier gledet seg.

SLIK VAR DET: Avisenes overskrifter etter Uniteds 1-0-tap mot Newcastle tidligere i sesongen.

Men de to siste månedene, fra og med Newcastle-kampen andre juledag, har United spilt fem kamper mot på papiret klart svakere lag, og det har gitt helt andre resultater – nærmere bestemt fire seirer og kun ett tap, 12 poeng og 13-4 i målforskjell.

Det eneste feilskjæret de siste to månedene var hjemmekampen mot Burnley i slutten av januar, da laget helt klart var på felgen mentalt, fysisk og kvalitetsmessig.

Dobbelt eller tre gang så bra

De første fire månedene denne sesongen scoret United bare 1,3 mål i snitt på disse kampene, men de siste to månedene har det blitt til 2,6 – dobbelt så bra, altså.

Bakover slapp vi inn 1,6 mål per kamp, men det er falt til 0,8 siden Newcastle-kampen andre juledag – dobbelt så bra, altså.

Og poengfangsten har gått fra 0,8 per kamp frem til julaften og 2,4 poeng per kamp i disse kampene etter det – tre ganger som bra som før, altså.

12 av 15 poeng er toppnivå

Sammenliknet med de andre er disse siste tallene, altså 12 av 15 mulige poeng de siste to månedene, også gode.

Det er bare Liverpool som ikke har gått på noen feilskjær.

Manchester City gikk for eksempel selv på en liten smell i januar, da de spilte 2-2 hjemme mot Crystal Palace, mens godtgående Leicester har tapt både mot Southampton og Burnley den siste tiden.

Chelsea har også tapt mot Southampton og Newcastle de siste ukene, og Tottenham avga poeng mot Southampton og Watford i januar.

Everton, i den grad de fortjener å være med blant de mer ok lagene, har også avgitt poeng mot svakere lag, mot West Ham og Newcastle i januar, mens Arsenal ikke klarte å slå Crystal Palace, Burnley eller Sheffield United nå på nyåret.

Resultatene mot lag United var klare favoritter mot:
(Uniteds mål først)

Crystal Palace (H): 1-2
Southampton (B): 1-1
West Ham (B): 0-2
Newcastle (B): 0-1
Norwich (B): 3-1
Bournemouth (B): 0-1
Brighton (H): 3-1
Sheffield United (B): 3-3
Aston Villa (H): 2-2
Watford (B): 0-2
Newcastle (H): 4-1
Burnley (B): 2-0
Norwich (H): 4-1
Burnley (H): 0-2
Watford (H): 3-0

Her kan du se oversikten over gjenstående kamper i Premier League, og vår vurdering av de ulike lagenes innspurt.

Powered by Labrador CMS