– Har sett i pre-season hvilken retning Solskjær ønsker å gå i

Phil Neville og Ryan Giggs har snakket om Manchester United i forkant av seriestarten.

Publisert Sist oppdatert

Evening Standard har intervjuet Ryan Giggs og Phil Neville – som begge nå jobber som landslagssjefer – om flere temaer relatert til Manchester United.

Begge liker at United under Ole Gunnar Solskjær prøver å ivareta klubbens tradisjoner, men de anerkjenner at det fortsatt er et stykke opp til de beste, og at det hele kan ta tid.

– Hvis du så Community Shield, så tenker jeg at det er nivået vi må komme oss tilbake på, både med tanke på kvalitet, intensitet og system. Jeg tror ikke vi er helt der, men ut fra hva jeg har sett i pre-season, så tror jeg at en har sett hvilken retning Solskjær ønsker å gå – hurtighet, angrepsspill, glød og et [spille]system, sier Phil Neville til avisa.

Giggs tror på en gradvis endring for klubben – og at det er det som må til.

– Klopp var ikke briljant over natta, jeg mener det en har sett fra Klopp har vært at de har blitt bedre for hvert år. En gradvis forbedring, og jeg mener at som United-supporter er det det en ønsker å se. Ikke å si at vi skal vinne ligaen i år, men at en ser forbedring, og en endring i kultur med spillere som en ønsker å dra for å se spille.

– Vi ønsker alle at Ole skal oppnå suksess, men om han ikke gjør det, så tror jeg han kommer til å levere fra seg klubben i en bedre tilstand enn da han tok over, noe som er en jobb i seg selv.

– Kommer til å være toppspillere om noen år

En del av de unge spillerne har imponert i sommer, og Giggs tror United kan gå få god nytte av dem på sikt.

– Om en to-tre års tid kommer noen av disse spillerne til å være toppspillere. De er allerede gode spillere, men om noen år er de toppspillere. Om Ole kommer til å oppnå suksess i løpet av den tiden vet jeg ikke, men å introdusere spillere som Greenwood og Chong vil være bra for klubben.

Greenwood har blitt sammenlignet med Giggs, og United-legenden liker stortalentet – men påpeker også at det kanskje er vanskeligere for ham enn det var da Giggs slo gjennom.

– Jeg tror vi vil se mye av ham denne sesongen siden han er et så stort talent. Hver gang jeg ser ham, så liker jeg ham, men han er fortsatt ung og i læringsfasen.

– Jeg tror det var en mindre stall [da jeg slo gjennom] – det var kanskje 15 av oss i førstelagsstallen, og nå er det 27 eller 28, så det var litt enklere å komme inn på laget. Og jeg var ving. Å spille midtspiss for Manchester United hver uke er en helt annen ting.

Samtidig kan også Greenwood spille ving – og der konkurrerer han blant annet med Giggs-elev Daniel James.

– Jeg er spent, for jeg vet hva han er kapabel til. Det gir meg en unnskyldning til å se United også, sier walisernes landslagssjef.

– Pogba må sette et godt eksempel

Så er spørsmålet – hvilken rolle skal Paul Pogba ha i Solskjærs United?

Neville mener Pogba må være sitt ansvar bevisst.

– Jeg mener Paul må spille en rolle i den kulturendringen. Det vil hjelpe ham. Han er en verdensmester, og har vunnet Serie A med Juventus, og er en av de mer erfarne spillerne.

– Han var i klubben som ung, og så kulturen som var der på det tidspunktet, så nå må han bestemme seg. Hvis han er en United-spiller, så må han være en del av den kulturendringen.

– Han ønsker å vinne, han ønsker å være den beste, det er ingen tvil om det, og han må nok mer enn noen andre sette et godt eksempel.

Giggs mener fansen er delt når det gjelder Pogba.

– Noen supportere sier at vi bør la ham gå, mens andre anerkjenner kvalitetene han har, og at han vil etterlate seg et stort tomrom om han drar. Hvis du kvitter deg med alle spillerne, og du ikke har kvalitet som erstatter dem, så er det vanskelig også. Den balansen er en tøff jobb for Ole, sier Giggs.

Les mer fra intervjuet her.

Powered by Labrador CMS