Fortet er gjenvunnet

Full pott og tre scoringer i snitt. Ingen kan matche Manchester Uniteds imponerende hjemmeform.

Publisert Sist oppdatert

Et av de fremste ankepunktene mot David Moyes var den veldig svake hjemmeformen forrige sesong. Både West Bromwich, Everton, Newcastle, Tottenham, Liverpool, Manchester City og Sunderland fikk med seg tre poeng hjem fra Old Trafford.

Også denne sesongen åpnet for verst tenkelig vis for hjemmepublikumet, da Swansea trakk det lengste strået i Louis van Gaals første offisielle kamp som Manchester United-manager.

Men etter hvert har ting satt seg for United på Old Trafford. Riktignok begynte det nye året med et forsmedelig 0-1-tap hjemme for Southampton, til tross for at vertene dominerte kampen.

Siden den gang har Manchester United plukket flest hjemmepoeng av alle lagene i Premier League. Ingen andre lag står med seks seirer på de siste seks hjemmekampene, og laget har i tillegg gjennomsnittlig scoret tre mål per kamp.

Det lover godt for neste sesong. Skal Manchester United være med og kjempe om ligagull neste sesong, er de helt avhengige av å opprettholde den fine hjemmeformen.

Manchester United – 18 poeng

Manchester United har scoret flere mål enn alle de andre lagene i Premier League i de siste seks hjemmekampene. Tre mål i gjennomsnitt gir en total på 18 mål på seks kamper. Samtidig har de kun sluppet inn fem mål.

Manchester United 3-1 Leicester

Manchester United 3-1 Burnley

Manchester United 2-0 Sunderland

Manchester United 3-0 Tottenham

Manchester United 3-1 Aston Villa

Manchester United 4-2 Manchester City

Manchester United v Manchester City - Premier League
HJEMMEKOSELIG: Manchester United har skapt god stemning på Old Trafford den siste tiden. Her har Chris Smalling nettopp scoret mot Manchester City.

Arsenal – 16 poeng

Også Arsenal har levert gode resultater på hjemmebane, men Arsène Wenger og co klarte ikke å overliste Chelsea på eget gress. Laget har scoret to færre mål enn United, men har til gjengjeld sluppet inn tre færre mål, og står med det med bedre målforskjell.

Arsenal 5-0 Aston Villa

Arsenal 2-1 Leicester

Arsenal 2-0 Everton

Arsenal 3-0 West Ham

Arsenal 4-1 Liverpool

Arsenal 0-0 Chelsea

Arsenal v Chelsea - Premier League
NEST BEST: Arsenal har vært gode på The Emirates. Men uavgjortresultatet mot Chelsea gjør at de ikke holder følge med United på hjemmeformtabellen.

Manchester City – 16 poeng

Manuel Pellegrini er i trøbbel etter den svake formen laget har vist etter nyttår. Det er imidlertid på bortebane hvor de lyseblå har hatt størst problemer, og på hjemmebane har laget tatt 16 av 18 mulige poeng på de siste seks kampene. Det kan imidlertid nevnes at City tapte den siste hjemmekampen før Hull-kampen.

Manchester City 1-1 Hull

Manchester City 5-0 Newcastle

Manchester City 2-0 Leicester

Manchester City 3-0 West Brom

Manchester City 2-0 West Ham

Manchester City 3-2 Aston Villa

Sunderland v Manchester City - Premier League
HJEMMEKJÆRE: Sergio Agüero og co trives best i egen stue. Borteformen har kostet dem dyrt denne sesongen.

Liverpool – 15 poeng

Anfield er en av de vanskeligste stadionene å dra til. Liverpool har plukket med seg 15 poeng på de siste seks kampene. Manchester United ble imidlertid en altfor tøff oppgave, noe som gjør at scouserne ikke holder følge på hjemmeformtabellen heller.

Liverpool 2-0 West Ham

Liverpool 3-2 Tottenham

Liverpool 2-1 Manchester City

Liverpool 2-0 Burnley

Liverpool 1-2 Manchester United

Liverpool 2-0 Newcastle

Liverpool v City
CLOSE – BUT NO SIGAR: Liverpool trakk det lengste strået i hjemmekampen mot Manchester City. Men de har sakket akterut i kampen om Champions League-spill neste sesong.

Tottenham – 13 poeng

Tottenham har falt fra i kampen om topp 4-plasseringene, men på eget gress har hvittrøyene stort sett levert gode resultater. Med Harry Kane i spissen har laget plukket godt poeng på White Hart Lane. Men nesten river ingen mann av hesten, og det er ikke tilfeldig at Tottenham har falt fra i kampen om Champions League-plasseringene.

Tottenham 2-1 Sunderland

Tottenham 2-1 Arsenal

Tottenham 2-2 West Ham

Tottenham 3-2 Swansea

Tottenham 4-3 Leicester

Tottenham 0-1 Aston Villa

Liverpool v Tottenham Hotspur - Premier League
ONE MAN TEAM: Harry Kane har fikset poeng nærmest på egen hånd for Tottenham. Han scoret blant annet tre ganger i 4-3-seieren over Leicester.

Chelsea – 12 poeng

Det kanskje største overraskelsen er Chelseas svake hjemmeform. At Manchester City fikk med seg ett poeng var muligens å forvente, men at Burnley skulle ta poeng på José Mourinhos bunnsolide fort, var et sjokk for de fleste. Vi ser av resultatene litt av hvorfor Chelsea har blitt kritisert for å være et kjedelig lag. Syv mål på seks kamper er ingen grunn til å hoppe i taket, men Chelsea styrer likevel mot et suverent ligagull.

Chelsea 1-1 Manchester City

Chelsea 1-0 Everton

Chelsea 1-1 Burnley

Chelsea 1-1 Southampton

Chelsea 2-1 Stoke

Chelsea 1-0 Manchester United

Powered by Labrador CMS