Fikk kongelig utmerkelse av prins William

Mary Earps ble, onsdag kveld, gjort til medlem av den britiske imperieorden.

Publisert Sist oppdatert

Mary Earps har de siste årene gjort en solid jobb for United på banen. Nå blir hun hedret for arbeidet hun har gjort for kvinnefotballen, av banen. 

United-keeperen er nemlig blitt gjort til medlem (MBE) i den britiske imperieorden. Seremonien fant plass i den kongelige residensen hvor prins William hedret United-keeperen. 

HAR MØTTES FØR: Det er ikke første gang Earps og prinsen møtes. Her under EM-finalen i 2022.

Selve orden er er britisk ridderorden som ble stiftet i 1917. Bakgrunnen for opprettelsen av ordenen var for å anerkjenne særlg sivil innsats i forbindelse med første verdenskrig. I senere tid er tildelingskriteriene utvidet til å omfatte fortjenester av alle slag. 

Da Earps ble spurt om sin rolle i veksten av kvinnefotballen svarte hun følgende. 

– Jeg tror fortsatt det er mye hardt arbeid igjen. Det er det vi må fokusere på. Dette er absolutt en anerkjennelse av hvor langt vi har kommet. Vi må jobbe kontinuerlig for å fortsette å presse utviklingen i riktig retning. 

VIKTIG: Earps har vært en viktig bidragsyter for United, England og ikke minst kvinnefotballen.

United-keeperen har noen gode fotball-år å se tilbake på. 31-åringen spilte en sentral rolle da England vant EM i 2022.. Hun var også en av nøkkelspillerne på det engelske landslaget under fjorårets verdensmesterskap. I tillegg voktet hun buret da United ble nummer to i WSL og spilte seg hele veien til FA-cupfinalen for første gang. 

Hun har også vunnet  årets sportspersonlighet kåret av BBC og årets spiller av samme kanal.

Earps er ikke den eneste United-spilleren som har mottatt kongelig utmerkelse. Både Marcus Rashford og Jonny Evans ble gitt MBEs i henholdvis 2021 og 2023. 

Powered by Labrador CMS