Tror ikke det blir supporterbråk

Sir Alex har god tro på at kveldens kamp skjer uten supporterbråk, men retter sterk kritikk til Rangers-fansen som gikk amok i Manchester i mai 2008.

Publisert Sist oppdatert

Fansen til den skotske klubben har klart å pådra seg et nokså frynsete rykte, og i timene fram mot avspark strømmer de inn i Manchester. Da United slo «Gers» 3-0 på Old Trafford i Champions League for syv år siden, foregikk det hele mer eller mindre problemfritt. Det skal dog skytes inn at det meste av byens kraner var skrudd godt igjen den kvelden. Det var de imidlertid ikke da Rangers var i Manchester i mai 2008, som finalist i UEFA-cupen mot Zenit St. Petersburg på Manchester Citys bane. Manchesters myndigheter mente de gjorde det meste for å legge ting til rette for supporterne, men takken for strevet var opptøyer og bråk fra mange Rangers-fans. Som den stolte skotte Sir Alex er, likte han Rangers-fansens oppførsel svært dårlig.

– Det plaget meg at noen av Rangers-fansen gikk amok i byens sentrum. Det gjorde meg trist fordi jeg var selv på kampen med mitt barnebarn. Det gikk problemfritt inne på stadion, men visse uheldige hendelser gjorde at den planlagte underholdningen for horder av fans uten billett måtte avlyses, skriver Sir Alex i kveldens kampprogram.

Det var rigget opp enorme storskjermer på Piccadilly Gardens, men teknologien sviktet og Rangers-fansen svarte med opptøyer.

– Det var veldig frustrerende for alle, men ingen unnskyldning for den sjokkerende oppførselen til noe av Rangers-fansen.

For bortesupporterne er det et noe spesielt opplegg i kveld. De må nemlig til Wigans bane for å hente billett, før de blir fraktet i buss til Old Trafford. På den måten mener politiet å ha mer kontroll på Rangers-fansen.

– Jeg har god tro på at vi arrangerer en kamp uten bråk av noe slag. Vi har jobbet hardt med sikkerhetsopplegget, og planen å ta Rangers-fansen til Wigan for billetthenting og deretter til Old Trafford bør hjelpe.

Ifølge The Guardian skal noen Rangers-fans ha klart å skaffe seg såkalte vip-billetter, og de har fått sine billetter på forhånd. United tar ryktene om dette med stor ro, og skal ikke ha kjennskap til at Rangers-supportere har billetter på andre steder enn i borteseksjonen.

Manchester-politiet får også hjelp av Glasgow-politiet, som overvåker bortesupporterne både under reisen og i Manchester.

Powered by Labrador CMS