– Det blir en underlig opplevelse

For bare andre gang i sin lange karriere løper Ryan Giggs torsdag kveld ut på Old Traffords gressmatte i annet enn Uniteds farger.

Publisert Sist oppdatert

Som kaptein for Storbritannias OL-håp skal United-veteranen lede Stuart Pearces mannskap til åpningskamp mot Senegal. Det, innrømmer han, blir en merkelig opplevelse.

Kanskje likevel ikke fullt så merkelig som da han i 2006 spilte VM-kvalifiseringskamp på samme arena. I det som nå har vært hans faste hjemmebane i 21 år, representerte han den gang Wales i kamp mot England.

– Ja, det var ekstra spesielt, vedgår han overfor Irish Independent. – Den gang måtte jeg jo skifte i bortegarderoben.

Men når han dukker opp på Old Trafford for å forsvare Storbritannias OL-ære, setter Giggs kursen direkte mot kjente omgivelser i hjemmegarderoben. Likefullt vedgår veteranen at tanken på den forestående turneringen får det til å gå et lite sug gjennom magen. Han som nærmest hadde gitt opp tanken på noensinne å få delta i en stor turnering. Han som aldri kom noen vei med Wales. Det har han forresten aldri helt klart å forsone seg med.

– Wales var ikke gode nok

– Nei, jeg er fortsatt skuffet over at jeg aldri fikk spille i noen stor internasjonal turnering med Wales. Men vi var ganske enkelt ikke gode nok til å kvalifisere oss for EM- eller VM-sluttspill, innrømmer han.

Nettopp det er en av grunnene til at Giggs nå satser alt på å gjøre en god OL-turnering sammen med Storbritannia. Likevel innrømmer han at det ikke var OL-medaljer han tenkte på da han som ung gutt bestemte seg for å gjøre fotballkarriere:

– Nei, som fotballspiller starter man ikke karrieren med ambisjoner om å vinne OL. Derimot håper du å vinne ligamesterskap, FA- og Europacuper.

– Men for meg å få sjansen til å delta i en turnering som dette så sent i karrieren, det gjør meg selvfølgelig oppspilt. Så jeg gleder meg, sier Storbritannias OL-kaptein, og påstår – med krav på å bli tatt alvorlig(?) – at «en olympisk gullmedalje vil bety like mye for meg som Europacupmedaljene mine».

Powered by Labrador CMS