– Vondt å se et annet lag bli ligamester

Ole Gunnar Solskjær gratulerte de ferske ligamesterne, men sier det er vondt å se et annet lag bli ligamester. Han mener stabiliteten nå blir Uniteds største utfordring for å ta opp kampen.

Manchester United har fått en solid start etter coronapausen. 1-1 borte mot Tottenham ble fulgt opp av bunnsolide 3-0 mot Sheffield United på Old Trafford i midtuken.

– En fantastisk turnering

Det har naturligvis sørget for at Ole Gunnar Solskjær er i perlehumør før oppgjøret mot Norwich.

Solskjær har selv gode minner fra turneringen som han vant to ganger som United-spiller, og sier en eventuell seier i årets turnering kan bli et springbrett for ytterligere suksess for mannskapet hans.

POSITIV: Ole Gunnar Solskjær takker tremålsscorer Anthony Martial for innsatsen mot Sheffield United. Før kampen mot Norwich varsler Solskjær flere endringer på laget, men sier han er svært lysten på å vinne turneringen.

– Vi er i en posisjon der vil kan kjempe om titler denne sesongen, men vi må vise stabiliteten som trengs og det er utfordringen vår nå. FA-cupen er en fantastisk turnering og en fantastisk turnering å vinne. Vi er veldig fokusert på å vinne denne kampen og forhåpentligvis turneringen, sier Solskjær.

Lingard inn på laget?

Det er ventet at Solskjær vil gjøre flere endringer fra laget som slo Sheffield United 3-0 på Old Trafford når Norwich står på motsatt banehalvdel lørdag ettermiddag.

En av endringene kan bli å gi Jesse Lingard sjansen fra start. 

– Med den lange pausen vi har hatt er det en av våre viktigste oppgaver å passe på spillerne ved å rotere. Vi spiller onsdag, lørdag, tirsdag og så lørdag igjen. Men om du vil være en del av et suksessfullt United-lag, må det noen endringer til med tanke på den situasjonen vi er i. Det vil bli noen endringer mot Norwich, men det vil bli et lag som skal kunne levere. Vi skal gjøre vårt beste for å vise oss frem og samtidig sørge for at spillerne blir belastet på en trygg måte, sier Solskjær.

MED MOT NORWICH: – Jesse Lingard var syk forrige uke, men vil bli involvert mot Norwich, sier Ole Gunnar Solskjær.

United-manageren fikk spørsmål om Jesse Lingards situasjon og avslørte at Lingard vil bli involvert mot Norwich, uten at han lovet en startplass for vingen.

– Jesse har kommet tilbake etter lock down med et stort smil og full av energi. Sist uke ble han syk, men vi har gjort alle nødvendige tester og han vil bli involvert mot Norwich. Jesse har scoret viktige mål for oss og han er en viktig spiller. La oss se hva det betyr for fortsettelsen, men han virker både frisk og fokusert, sier Solskjær.

Gode minner mot Liverpool

I 1998/99-sesongen vant United The Treble, men United var nær ved å snuble allerede i 4. runde mot Liverpool på Old Trafford.

Helt på tampen av oppgjøret dukket imidlertid både Dwight Yorke og Solskjær opp med scoringer som sendte United videre.

VANT I 99: Ole Gunnar Solskjær og Ronny Johnsen med FA-cuppokalen etter seieren i 1999 mot Newcastle.

Solskjær sier vinnermålet mot Liverpool i 1999 er hans beste minne fra FA-cupen med unntak av finalene han spilte. 

– FA-cupen har alltid vært fantastisk. Finalen var sesongens siste store høydepunkt og ble vist direkte på TV hjemme i Norge. Målet mot Liverpool i 99 var det beste øyeblikket for meg, med unntak av selve finalen den sesongen da min far så kampen på Wembley. Jeg er ikke sikker på at alle unge spillere i dag vet hvor mye FA-cupen betyr, men våre spillere vet definitivt hva det betyr, lover Solskjær.

– Aaron er en eksepsjonell forsvarsspiller

Ole Gunnar Solskjær ble spurt om han forventer at det vil bli noen nedturer før United igjen er klar til å kjempe om ligagull.

Og det var en offensiv Solskjær som svarte.

– Du leter ikke etter problemer. Vi spiller mot vanskelige motstandere men hver eneste kamp er en sjanse for spillerne til å vise at de er gode nok for United. Når du spiller for United er alle kamper en kamp du kan vinne og utfordringen blir å vise den kontinuiteten som trengs. Vi har vist hva vi er i stand til på vårt beste og det går stadig lengre tid mellom de dårlige periodene, påpeker Solskjær som også roste Aaron Wan-Bissaka etter en solid debutsesong i United-trøyen.

SOLID UTVIKLING: Ole Gunnar Solskjær roser Aaron Wan-Bissakas utvikling i United.

Dere så en eksepsjonell forsvarsspiller i Wan-Bissaka sist sesong. Vi maktet å hente ham til United. Han er en beskjeden gutt, men han lytter og lærer hele tiden. Han har en fordel som tidligere ving og de beste backene i dagens fotball har ofte vært vinger. Han bidrar med flere assists og innlegg og vi stoler på at backene våre vil gjøre det. Vi er veldig tilfreds med utviklingen hans.

– Sir Alex sin prestasjon er vanskelig å kopiere

Ikke overraskende fikk Solskjær også spørsmål om den ferske ligamesteren Liverpool og om Jürgen Klopps menn kan dominere i årene som kommer.

Solskjær var rask til å påpeke at det Sir Alex Ferguson gjorde med United vil bli ekstremt vanskelig å gjenta.

UNIK PRESTASJON: Sir ALex Ferguson og Ole Gunnar Solskjær feirer Champions League-triumfen mot Bayern München i 1999.

– Alle lag som vinner Premier League fortjener det så gratulerer til Jürgen og spillerne. Samtidig er slik at det smerter oss å se et annet lag løfte troféet. Vi vil tilbake til å vinne troféet og det er vårt mål. Det vi klarte under Sir Alex vil bli veldig vanskelig for noen andre å kopiere. Vi skal gjøre det vi kan for å komme tilbake, sier Solskjær.