Casey Stoney om supporteroppmøtet på trening: – Uansett hvor vi drar, så er de der!

United.no har snakket med Casey Stoney om United-supporterne, og selvsagt om kveldens kamp mot Vålerenga. Både hun og Vålerenga-spillerne er spente på hvordan nivået på motstanderen er.

Manchester United-kvinnene spiller onsdag kveld mot Vålerenga på Intility Arena.

ANNONSE: Du kan bidra til å skape publikumsrekord på kampen mellom Vålerenga og Manchester United. Kjøp billetter til kampen her.

Vi snakket med sjefen selv, Casey Stoney, på tirsdagens United-trening. Hun mener Vålerenga blir en bra test for United.

– For oss handler det om teambuilding. Vi har nye spillere, og nye folk i støtteapparatet, og vi har muligheten til å komme oss bort fra treningsfeltet og være sammen i fem-seks dager – og også til å spille mot et veldig godt lag i Vålerenga. Det er en god test for oss i forberedelsene til sesongen, bare det å se hvordan spillerne ligger an. Spillerne trenger spilleminutter – det er også viktig på dette tidspunktet.

GRÅTT: Casey Stoney og United-kvinnene fikk servert Manchester-vær.

Hvor gode tror du United er sammenlignet med Vålerenga?

– Det er vanskelig å si, for å være ærlig! Vi har akkurat rykket opp til toppdivisjonen, mens de allerede er i toppdivisjonen. Forskjellen er at de allerede er i sesong, mens vi er i sesongoppkjøringen, så det vil være noen forskjeller der.

– De har noen veldig gode spillere, de har blant annet også en VM-finalist (Sherida Spitse) på laget, så det blir en bra test. Vi vil ikke vite det før etter kampen, egentlig.

denne saken kan dere lese hva Stoney hadde å si om forsøket på å signere Spitse.

Det kommer mer fra Stoney nederst i saken.

UNITED-SJEF: Casey Stoney.

 

Spitse: – United er favoritter, men vi kan få til noe mot dem

Spitse selv ser også frem til kampen.

– Ja, det blir fint å spille mot et lag fra en annen liga enn den norske. Med all respekt for den norske ligaen, så tror jeg den engelske har kommet litt lenger. En ser at mange gode spillere går til England, og det er også fordi forbundet investerer en del penger, så det er litt bedre der enn her i Norge, sa servitørdronninga fra VM til united.no.

Ser du på United som favoritter?

– Det er alltid slik med det navnet. Hvis f.eks. Barcelona er involvert, så vil alle si at Barcelona kommer til å vinne, og det er slik med United også. Det er et stort navn, og det er en stor klubb. Det er bra for dem at de kom seg opp i toppdivisjonen, men de må fortsatt ta noen steg videre. De har noen gode spillere, og de har hentet inn noen enda bedre spillere enn de hadde i fjor, men det er mye det samme laget som i fjor.

– De kommer til å være favoritter, men vi kan få til noe mot dem. Hvis vi kjemper sammen, og holder oss rolige, så kan det gå bra. Selvsagt er det United, men ikke stress, vi har også kvaliteter i vårt lag.

LES OGSÅ: Spitse: – United-supporterne på laget sa «wow, hvorfor drar du ikke til United?»

VÅLERENGA-STJERNE: Sherida Spitse.

United-supporter og Vålerenga-keeper Guro Pettersen er også usikker på styrkeforholdet mellom lagene.

– Jeg vet ikke hvordan nivået er på nivå to i England, så det er veldig vanskelig å danne seg et inntrykk av hvor gode dem er, eller hvem som er best, for man vet ikke hvilken motstand de spiller mot. Alle ser jo ut som verdensstjerner om en spiller mot dårlig motstand. Men det er klart det er et visst nivå i den divisjonen også. Jeg vet lite om dette United-laget, men det er derfor det også er veldig spennende å spille mot dem, for da får man se litt hvordan det er der.

Hvem er favoritt?

– Det er jo det som er så vanskelig å si. De har noen store navn, vi har noen store navn. Jeg tror det kan bli ganske jevnt. Den engelske ligaen er noen hakk over den norske over hele linja.

VÅLERENGA-MÅLVAKT: Guro Pettersen.

Lørdag spilte Vålerenga mot Sandviken. Nå er det Manchester United som gjelder, og hovedforskjellen på forberedelsene til de to kampene er oppmerksomheten, mener Maren Hauge.

– Det er mye mer «hype» rundt det å spille mot United, og det får mye mer oppmerksomhet fordi det også er en stor herreklubb. Selve forberedelsene til det å spille mot de, er ikke så forskjellige, men det er jo stor forskjell på hvor mange som kommer på kampen, og på hvor mye medieoppmerksomhet vi får.

Jenna Dear, som har spilt med enkelte av United-spillerne på grunn av sin fortid hos blant andre Chelsea og Everton (pluss på engelske ungdomslandslag), er kanskje den av spillerne som med mest tyngde kan sammenligne den norske og den engelske ligaen.

– Den engelske ligaen er kanskje litt mer teknisk enn den norske, men den norske ligaen er veldig god når det gjelder press-spill og det defensive. Det var noe jeg manglet, og ønsket å bli bedre på – og derfor kom jeg til Norge. Det er uansett to gode ligaer.

Hvem mener du er favoritt?

– Heheh, jeg skal være partisk, og si at vi er favoritter! Soleklart!

– Alle gleder seg. Manchester United er en svær klubb, så jeg tror det blir en bra test for oss. Det er veldig positivt at en klubb som Manchester United investerer mye i kvinnefotballen, og det var på tide, og de har åpenbart sett sine rivaler Manchester City gjøre det så godt de siste årene. Så det var vel bare et tidsspørsmål.

Dear gleder seg også til å møte Casey Stoney.

– Jeg har egentlig aldri snakket med henne, men hun var veldig høyt respektert som spiller, og nå også som trener, så det blir interessant.

GLEDER SEG TIL Å MØTE STONEY: Jenna Dear.

Nysigneringen Jackie Groenen (som for øvrig spilte med Dear i Chelsea for noen år siden) kom helt til VM-finalen med Nederland, og trengte derfor litt lengre pause, og begynte derfor å trene med United først denne uka. Groenen skal derfor ikke spille mot Vålerenga, men hun er uansett med til Oslo. Dette gjelder også de engelske landslagsspillerne som kom til VM-semifinalen, ifølge Casey Stoney.

Da Groenen & co tirsdag trente på Ekebergsletta, så var det en del ivrige Norway Cup-deltakere som trosset det dårlige været for å se United-kvinnenes trening.

Ikke helt uventet var også Barmy Army United-supportergjengen som reiste England rundt for å støtte United-kvinnene sist sesong – til stede på treningen. De var der over en time før treningen startet, og lot seg ikke skremme av at værgudene hadde litt typisk Manchester-vær å by på.

Casey Stoney var ikke akkurat sjokkert over at de dukket opp også på trening i Norge.

– The Barmy Army! De er overalt. De er barmy [sprø, journ.anm.], men de er briljante. Uansett hvor vi drar, så er de der, og vi hører dem når de er der! De er en fantastisk supportergruppe, og vi setter stor pris på dem.

– Jeg er ikke overrasket. Med en gang jeg hørte dem så sa jeg bare «ahh, de er her, ja». Det er herlig for spillerne, og de får oppleve denne reisen sammen med oss.

Supportergjengen hadde som vanlig med seg flagg om spillerne på reisen, blant annet et nytt Jackie Groenen-flagg – som de fikk Groenen til å posere med (sammen med Jess Sigsworth).