James ble matchvinner

Stortap for McTominay, mens James imponerte igjen. Slik gikk det i mandagens landskamper.

Skottland 0–4 Belgia

Skottland trengte en seier mot Belgia for å ha en reell sjanse til å kvalifisere seg til EM gjennom EM-kvalifiseringsgruppa, men var aldri i nærheten. Scott McTominay spilte hele kampen for Skottland, uten å klare å forhindre et 0-4-tap.

Ex-red Romelu Lukaku satte inn 1-0, Thomas Vermaelen doblet senere ledelsen til 2-0, før Alderweireld headet inn 3-0. Kevin De Bruyne  målgivende pasning til alle de tre første målene, og satte selv inn 4-0 mot slutten av kampen.

De må nok stole på Nations League for å ha en mulighet til å havne i EM, om ikke det skjer noe mirakuløst.

McTominay pådro seg et fortjent gult kort, noe som betyr at han mister landskampen borte mot Russland i oktober.

Wales 1–0 Hviterussland

Fredagens knepne seier mot Aserbadsjan var ikke særlig imponerende, og det var kanskje ikke 1-0-seieren her heller, men uansett bra for Ryan Giggs at det i det minste ble seier.

I kampens 17. minutt ga Daniel James Wales ledelsen med en finfin avslutning med høyrefoten fra omtrent sekstenmeterstreken – et mål som minnet om det han scoret mot Southampton. Det ble også kampens eneste mål.

Fem minutter etter pause ble James erstattet av Gareth Bale – det så heldigvis ikke ut til å være snakk om noen skade. James så ut til å ha en god kamp igjen for Wales – hviterusserne så ikke ut til å skjønne helt hvordan de skulle stoppe ham med lovlige midler.

Dylan Levitt kom aldri på banen for Wales.

England U21 2–0 Kosovo U21

Mason Greenwood startet på benken for Englands U21-landslag i denne EM-kvalifiseringskampen, men fikk den siste halvtimen uten å tegne seg på scoringslista.

Phil Foden scoret begge Englands mål – det siste av dem på overtid.

Sveits U20 0–1 England U20

Det ble spilletid for både Brandon Williams og Angel Gomes mandag kveld, men ingen av dem spilte hele kampen.

Williams spilte litt over en time på venstrebacken, og gjorde det tilsynelatende ganske bra (og kunne potensielt scoret et mål om han hadde fått ballen av en medspiller i en situasjon), mens Gomes fikk det siste kvarteret i en offensiv midtbaneposisjon.

England avgjorde på overtid i en situasjon hvor Angel Gomes også var i feltet, og muligens kan ha bidratt til å distrahere det sveitsiske forsvaret noe.

Ex-red Nishan Burkart spilte for øvrig for Sveits.