– Vi spillere må ta en stor del av skylda for dette

Det var den første pressekonferansen etter at Ole Gunnar Solskjær forsvant ut som United-manager.

Midlertidig manager Michael Carrick hadde med seg kaptein Harry Maguire, og kapteinen – som ble utvist lørdag og dermed må stå over nest helgs ligakamp mot Chelsea – sa dette i sitt første møte med pressen etter at nordmannen var sparket.

– Vi har stor respekt for sjefen (Solskjær), alt han har gjort for oss i 2,5 år og reisen vi har vært på sammen. Vi møtte ham i går, det var en vanskelig dag, men resultatene har ikke vært gode nok og dette er en resultat-business. Vi må ta et stort ansvar for det, men det var Ole som fikk betale for det.

– Sviktet dere ham?

– Vi spillere må ta ansvar for alt, på og utenfor banen. Det er vi som er utpå der. Vi gjorde dette sammen. Vi gjorde alt vi kunne. Vi ga alt. Vi ønsket å lykkes, men resultatene var ikke gode nok. Det må vi ta en stor del av skylda for.

solmagy
BARE EN ER IGJEN: Manageren og kapteinen. Nå er bare sistnevnte igjen videre i United.

Maguire ville ikke gå i detaljer på hva Solskjær hadde sagt til spillergruppa søndag, men understreket et par av tingene nordmannen selv snakket om i sitt avskjedsintervju – at han kom til å støtte dem videre, at de nå måtte se fremover og være positive i hodene sine.

LES OGSÅ: Les mer fra Solskjærs avskjedsintervju her

Men hva har gått galt?

– I fotball er det oppturer og nedturer, og dette er en tøff periode. For flere her er det kanskje den tøffeste perioden i karrierene deres på klubbnivå. Vi vet vi ikke har vært gode nok. Vi har ikke levert individuelt. Vi har ikke levert kollektivt. Da blir det ikke resultater.

– Nå må vi finne noe i oss selv, fokus, mentalitet og sørge for at vi får en god prestasjon mot Villarreal, sa Maguire før han forlot pressekonferansen.