– Vi må stoppe Sánchez

Arsenal-manager Unai Emery frykter både Uniteds selvtillit og Alexis Sánchez, spilleren han selv ville hente til PSG.

Fredag kveld barker United og Arsenal sammen på Emirates i Nord-London i FA-cupens 4. runde.

Les også: Alt du trenger å vite om Arsenal v United

Det betyr det første gjensynet med gamleklubben på Emirates for Alexis Sánchez som ankom Old Trafford i januar 2018 i en byttehandel med Henrikh Mkhitaryan.

– Det var ikke mulig

Chileneren kan vente seg et tøft gjensyn med Arsenal-fansen, men United-manager Ole Gunnar Solskjær er overbevist om at Alexis Sánchez vil elske å bli pepet på av Arsenal-fansen. 

Sánchez har hatt et veldig vanskelig førsteår i United-trøyen, men Emery advarer Arsenal-fansen mot en revansjesugen chilener.

TØFF TID: Alexis Sánchez har hatt en vanskelig start i United-trøyen. Likevel tror Arsenal-manager Unai Emery at chileneren er en mann spillerne hans må se opp for. Emery forsøkte selv å hente Sánchez til PSG i 2017 da spanjolen var manager for det franske storlaget.

 

– Han har hatt noen kampen fra benken etter skadene, men om han nå spiller må vi jobbe hardt for å stanse ham fordi han er en veldig god spiller, sier Emery før fredagens batalje på Emirates.

Spanjolen forsøkte selv å hente Sánchez til PSG i 2017 da han var manager for den franske storklubben. 

– Omstendighetene gjorde at det ikke var mulig. Vi snakket om mange spillere, og om mange viktige spillere og en av dem var Alexis, men det var ikke mulig for oss å hente ham da, forklarer Emery.

Forstår Mourinho-sparking

Da Ole Gunnar Solskjær overtok som United-manager lå klubben hele elleve poeng bak Chelsea på fjerdeplass og åtte poeng bak Arsenal på femte.

Nå er det kun målforskjellen som skiller United og Arsenal og avstanden til Chelsea har krympet til fattige tre poeng.

SMILENE TILBAKE: Ole Gunnar Solskjær og Mike Phelan har så langt hatt en særdeles positiv innvirkning på United. Laget står med syv seire på syv forsøk før møtet med Arsenal i FA-cupen. – United fremstår som et nytt lag, advarer Arsenal-manager Unai Emery.

Emery sier United fremstår som et nytt lag etter sparkingen av Mourinho som ikke kom som noe sjokk for ham.

– Jeg ble ikke overrasket. Dette er et lag med store spillere og en målsetting om å vinne Premier League. De hadde mistet mange poeng tidligere i sesongen, men nå er de et veldig farlig lag og de er inne i en veldig god periode. Laget er rett og slett et helt annet. De spiller med mer selvtillit, sier Emery.

Fredagens kamp følger du naturligvis direkte på united.no med vår livedekning og ikke minst reaksjoner fra både Ole Gunnar Solskjær og spillere etter kampen.