Åtte strake – selv uten De Gea?

Her er det viktigste før fredagens cupkamp mot Arsenal.

Arsenal v Manchester United
Stadion: Emirates
Avspark: Kl. 20.55 (skandinavisk tid), fredag 25. januar
Dommer: Craig Pawson
Her kan du se kampen på TV: Viasat 4 (N), Kanal 9 (SE), Viaplay (DK)

United har vunnet sju strake seirer med Ole Gunnar Solskjær som manager.

Det er faktisk 18 kamper nå siden Ole Gunnar Solskjær sist tapte en fotballkamp,  med Molde hjemme mot Ranheim for fem måneder siden.

Etterpå herjet Solskjærs Molde i Norge – og så har Solskjærs United vunnet alt i England. Det ble også seier i storkampen borte mot Tottenham, den tøffeste testen til nå.

Men kan dette eventyret fortsette i  én kamp eller i alle fall noen uker til?

Fredag er det i alle fall en knalltøff 4. rundekamp borte mot Arsenal, laget som ligger likt med United i Premier League, og som spilte 2-2 mot United på Old Trafford i ligaen i det som ble en av José Mourinhos siste kamper som United-manager.

Solskjær og Emery har faktisk møttes som managere før, da i knockout-spillet i Europa League i februar 2016. Den gangen vant Sevilla 3-0 hjemme mot Molde, men Solskjærs lag slo spanjolene i returkampen med 1-0. Det var Sevillas eneste tap i turneringen på vei til det som ble finaletriumf etter seier mot Liverpool.

Arsenal:

Hector Bellerin er ute resten av sesongen etter sin skade i forrige kamp mot Chelsea. Fra før av er også Rob Holding og Danny Welbeck ute. Henrikh Mkhitaryan er tilbake i trening, men det vil overraske om han returnerer fredag.

London-laget tapte sine to første kamper denne sesongen, mot Manchester City og Chelsea, men gikk så 22 kamper uten tap i liga, cup og Europa League.

De har imidlertid fått en tøffere hverdag fra midten av desember, men fire seirer, én uavgjort og fire tap på de siste ni kampene.

Arsenal fikk likevel en real opptur da rival Chelsea ble slått 2-0 i helga, og Arsenal har bare tapt to hjemmekamper hele sesongen – mot Manchester City og Tottenham.

De 16 andre hjemmekampene har gitt 13 seirer og tre uavgjorte, og de har også scoret mer enn to mål i snitt på Emirates. Det sier en del om utfordringen som venter United fredag – fra et Arsenal som ladet opp med en tur på paintball-banen tidligere denne uka.

Manchester United:

Marouane Fellaini, Marcos Rojo og Chris Smalling er ute, selv om sistnevnte omsider er tilbake i ordentlig trening igjen.

Ole Gunnar Solskjær har også fastslått at Alexis Sánchez, som var ubenyttet reserve mot Brighton sist, får spilletid.

Det ser imidlertid ut som om førstekeeper David de Gea kan ha fått fri eller i verste fall er skadet, da han ikke var med da United-troppen reiste til London torsdag.

Les også:
* Troppen mot Arsenal: De Gea ikke med mot Arsenal?
* Solskjærs pressekonferanse
* Siste nytt om skadene, Solskjær til MUTV

Sergio Romero var imidlertid god mot Reading i forrige runde, og hvis De Gea skal få en liten pause i et hektisk kampprogram så er det nok i FA-cupen han må få det – selv om dette åpenbart er Ole Gunnar Solskjær og Uniteds beste mulighet til å sikre seg et trofé denne sesongen. I alle fall hvis Arsenal slås ut.

Kanskje blir det også nordmannens eneste sjanse i FA-cupen som United-manager, så det må forventes et knallsterkt United-lag mot Arsenal.

 

Det har vært noen som har spekulert i at spillere som Bailly, Valencia og kanskje Fred eller Mata kan få spilletid på Emirates fra start av, men sannsynligvis er det nok først og fremst Alexis Sánchez inn for Jesse Lingard eller Anthony Martial som blir Solskjærs vurdering – med mindre han faktisk tenker at det er i FA-cupen man må hvile spillere – siden topp-4 og Champions League er viktigere.

Luke Shaw, som måtte gi seg på oppvarmingen før Brighton-kampen, skal være frisk igjen.

Uniteds form er i alle fall bra, selv om flere av spillerne virket slitne den siste halvtimen av 2-1-seieren mot Brighton. Likevel, skulle Arsenal slås vil Solskjær stå med åtte strake seirer.

MERK: Ved uavgjort blir det returkamp på Old Trafford, men omkampene er fjernet fra og med 5. runde.

Dommeren:

Craig Pawson (39) dømmer kampen.

 Han har kun dømt United én gang tidligere i sesongen, da det ble 0-3-tap hjemme mot Tottenham. Det er også første gang han dømmer på Emirates denne sesongen, selv om han dømte Arsenals 2-1-seier borte mot Bournemouth i November.