Vi fulgte landskampene

Her kunne du følge med på hvordan United-spillerne gjorde det i fredagens landskamper – minutt for minutt.

Det viktigste for oss United-supportere er nok at så mange United-spillere som mulig returnerer skadefrie til Manchester etter landskampene, men det er jo også litt moro når United-spillere gjør det bra for sine respektive landslag. Vi følger derfor kampene LIVE lenger nede i denne saken.

United har mange i aksjon (se oversikt i linken til venstre) fredag kveld og natt til lørdag, og under kan du se når det blir spilt kamper som involverer United-spillere.

Liveoppdatering

23.20: Nattas kamper vil ikke bli dekket live. Det kommer heller egne saker om kampene i morgen. Antonio Valencia starter for Ecuador i den viktige kampen mot Uruguay. Han er i tillegg kaptein.

23.13: Les kamprapport fra Robin van Persie-show i Nederland: Nederland 8-1 Ungarn

23.03: Det er spilt en time i Portugal, og det er fortsatt 1-0 til hjemmelaget mot Israel. Nani er fortsatt på banen.

22.55: United-spillerne reddet England. Les kamprapport. Les også rapport om Evans og Nord-Irland sitt pinlige tap mot Aserbadsjan HER.

22.51: SLUTT i treningskampen mellom Frankrike og Australia også. Det ble 6-0 til Frankrike, og det ser ut som om Evra spilte i 64 minutt.

22.48: SLUTT! Det ble det siste som skjedde. England vant 4-1 mot Montenegro.

22.47: MÅL ENGLAND. Sturridge blir felt. Tar straffen selv, og scorer. 4-1.

22.38: Det er pause mellom Portugal og Israel. Nani & co leder 1-0.

22.33: MÅL ENGLAND! Townsend med målet! Langskudd. Det var Danny Welbeck som vant ballen for England, og som vel blir kreditert sin tredje målgivende pasning for det!

22.26: MÅL MONTENEGRO! Det er spenning på Wembley igjen. En dårlig Montenegro-avslutning går rett i en lagkamerat, og ballen går i mål. Heldig mål, og nå blir det nervepirrende mot slutten!

22.25: Slutt mellom Luxembourg og Russland. 4-0 til bortelaget. Portugal leder fortsatt 1-0, og de bør også vinne om de skal ha håp om førsteplassen i gruppa.

22.24: Rooney er gjennom, og slår uegoistisk til Gerrard, som skyter utenfor.

22.23: SLUTT i Nederland. 8-1.

22.20: MICHAEL CARRICK inn for Lampard.

22.19: MÅL NEDERLAND! 8-1! Robben med målet.

22.17: MÅL ENGLAND! Selvmål! Danny Welbeck legger inn, og en Montenegro-spiller sender ballen klønete i eget nett. To målgivende pasninger for Welbeck!

22.16: MÅL NEDERLAND! 7-1. Rafael van der Vaart.

22.14: MÅL PORTUGAL! Portugal tar ledelsen mot Israel. Ricardo Costa med målet.

22.08: MÅL FRANKRIKE! 6-0. Benzema.

22.06: MÅL FRANKRIKE! Leder nå 5-0 mot Australia. Debuchy med målet. Evra er stadig på banen, ser det ut til.

22.05: Welbeck blir vel kreditert en målgivende pasning for den der også. Hyggelig at det er United-spillerne som gjør det når England først får målet sitt.

22.04: MÅL ENGLAND! Rooney! Keeper må gi retur etter et Welbeck-skudd, og Rooney setter ballen i mål. Viktig for England!

22.03: Alberto Aquilani utligner for Italia mot Danmark. Og vips så er ikke Danmarks andreplass så trygg likevel.

22.01: England-Montenegro er i gang igjen. England må (sannsynligvis) vinne både i kveld og mot Polen på tirsdag for å kvalifisere seg direkte til VM.

22.00: Har søkt litt rundt, og det virker ikke som om det var noen skade som gjorde at Van Persie gikk ut, heldigvis.

21.58: Ikke så overraskende at 6-1-målet ikke ble scoret av Van Persie. Han var byttet ut, og selv Van Persie scorer ikke mens han sitter på benken.

21.56: MÅL NEDERLAND. Ikke Van Persie. Selvmål denne gangen. Det er ikke noe lilleputtmotstand Nederland har her heller. De ledet 6-1 mot laget som ligger på andreplass i gruppa.

21.55: Portugal-Israel er i gang, forresten. Som nevnt tidligere med Nani i startoppstillingen.

21.52: Det er slutt i Ukraina. Hjemmelaget vant 1-0 mot Polen. Siden San Marino venter i siste kamp så er Ukraina så godt som VM-klare om ikke England scorer i andre omgang på Wembley.

21.50: Danmark, som ikke har med Anders Lindegaard i landslagstroppen, har gått opp i 2-1 mot Italia! Med seier her så trenger Danmark bare seier mot Malta for å ta andreplassen i gruppa.

21.45: Pause på Wembley. 0-0. Det er det i Frankrike-Australia (4-0) også.

21.43: MÅL NEDERLAND! Van Persie igjen! Vi snakket om hat-trick før kampen, og jammen leverer Van Persie! Han er nå den ubestridte målkongen for det nederlandske landslaget.

21.40: Wayne Rooney er nære ved å gi England ledelsen 1-0. Keeper gir retur på et Townsend-skudd, og scouseren burde vel kanskje satt den i mål. England ser nervøse ut.

21.37: MÅL UNGARN! Ungarn reduserer rett etter pause mot Nederland. 4-1.

21.35: Får håpe Patrice Evra tilgir oss for å glemme privatlandskampen mellom Frankrike og Australia. Det står 4-0 der etter 35 minutter. Evra startet kampen på venstrebacken.

21.30: Og apropos Nani: Han starter mot Israel. Det gjør også Cristiano Ronaldo, om noen av dere husker ham.

21.26: Russland leder 3-0 mot Luxembourg på bortebane, så Portugal og Nani må nesten vinne i kveld om de skal ha forhåpninger om gruppeseier.

21.24: Pause i Nederland. Og Ukraina har nå tatt ledelsen mot Polen, og er i øyeblikket forbi England.

21.22: Danny Welbeck med en lekker dragning i feltet, men Montenegros keeper redder skuddet. Godt gjennomført av Welbeck, synd vinkelen ble litt spiss.

21.17: MÅL NEDERLAND! 4-0 før pause, og Robin van Persie scorer sitt andre mål for dagen! Hans 40. mål for Nederland, ingen har scoret flere mål for Nederland enn det! Ett mål til så er han alene på topp.

21.11: MÅL NEDERLAND! Det er Jeremain Lens, Dynamo Kiev-spissen, som øker til 3-0 til Nederland.

21.05: Welbeck ligger som ventet ute mot venstre. Rooney litt bak Sturridge.

21.03: England-Montenegro, med Welbeck og Rooney fra start, er forresten i gang.

21.02: Nicklas Bendtner, kanskje verdens beste spiller per dags dato (i Bendtners hode, vel å merke), har utlignet for Danmark mot Italia. Rett før pause.

21.00: MÅL Nederland! Nederland har doblet til 2-0 mot Ungarn. Denne gangen var det Kevin Strootman som scoret.

20.59: 2-0 til Slovenia plutselig mot Norge. Eikrem som sagt i Norges startellever, men selvsagt ingen nåværende United-spillere.

20.57: Marouane Fellaini og Belgia er som nevnt tidligere klare for VM. Les hele saken her.

20.55: Viktig gravejournalistikk fra United.no: Vi har funnet et screenshot av skjegget til Keane. Se HER (ekstern link).

20.51: Høydepunktet på ITV i forkant av England-Montenegro, som snart starter, er visstnok skjegget til Roy Keane.

20.50: MÅL NEDERLAND. Robin van Persie! Da mangler han bare ett mål for å tangere Kluiverts målrekord for Nederland.

20.49: Pause mellom Ukraina og Polen. 0-0.

20.43: Italia tar ledelsen mot Danmark! Osvaldo med målet. Dårlig nytt for Anders Lindegaard om han ønsker VM-tur. Godt nytt for Eikrem og Norge, som fremdeles har en ørliten sjanse til å få seg en VM-plass.

20.31: Det står stadig 0-0 mellom Ukraina og Polen. Det er nok et resultat England ville vært ganske godt fornøyd med, men det er fortsatt lenge igjen.

20.21: Om Van Persie scorer to mål, så har han like mange mål for Nederland som Patrick Kluivert klarte. Kluivert er mestscorende for Nederland i historien. Et hat-trick hadde passet fint, altså!

20.18: Robin van Persie var tvilsom til kampen mot Ungarn selv om det ikke var brudd i tåa, men starter for Nederland mot Ungarn! Nederland er allerede kvalifisert til VM:

20.15: Danmark-Italia starter nå. Anders Lindegaard er ikke med i troppen, men kan være aktuell for en eventuell VM-tropp om Danmark skulle kvalifisere seg. Det er vel uansett heller tvilsomt om han får spilletid i Brasil.

20.01: Ukraina-Polen er i gang. Ukraina er bare ett poeng bak England før de siste to kampene, og kan legge press på England med seier her. Møter San Marino i neste kamp.

19.56: SLUTT! Det er slutt i Kroatia også. 2-1 til bortelaget Belgia. Fellaini & co skal til VM!

19.55: SLUTT! Det er slutt i Aserbadsjan, hjemmelaget vant 2-0 over Nord-Irland. Rødt kort på Evans rett før slutt, altså.

19.54: MÅL ASERBADSJAN! På det påfølgende frisparket scorer Aserbadsjan. Fryktelig resultat for Nord-Irland.

19.53: RØDT KORT! Jonny Evans utvist for Nord-Irland rett før slutt.  Mister vel da bortekampen mot Israel på tirsdag. Ingen viktig kamp for Nord-Irland, så helt sikkert ikke noe Evans er veldig lei seg for.

19.48: Ren spekulering, selvsagt, men det virker åpenbart at Welbeck spiller i en kantrolle for England i dag, med Townsend på motsatt kant. Sturridge og Rooney på topp – Rooney muligens litt bak Sturridge slik at det blir en slags 4-2-3-1-formasjon.

19.44: MÅL KROATIA! Det blir neppe veldig spennande på slutten, men Kroatia har redusert mot Fellainis Belgia. 1-2. Kroatia må ha to mål for å hindre at Belgia blir klare for VM om noen få minutter.

19.43: Om du lurer på hvorfor  Cleverley ikke er på banen eller benken, så har du sikkert ikke lest denne saken: Cleverley ut med skade

19.42: Det engelske fotballforbundet har bekreftet den tidligere annonserte lagoppstillingen. Disse elleve skal representere England i kveldens kamp mot Montenegro: 1 Hart 2 Walker 3 Baines 4 Gerrard 5 Cahill 6 Jagielka 7 Townsend 8 Lampard 9 Sturridge 10 Rooney 11 Welbeck. I tillegg er Phil JonesChris Smalling og Michael Carrick på benken.

19.39: John Chapman, en journalist som følger belgisk fotball tett, mener at Fellaini har en av sine beste landskamper for Belgia.

19.33: Marouane Fellaini fikk gult kort for en kort stund siden for Belgia. Er stadig på banen. Tomålsscorer Lukaku er derimot byttet ut.

19.31: Tidligere United-spiller Magnus Wolff Eikrem starter for Norge i kveld. En annen tidligere United-midtbanemann, Oliver Norwood, har fått gult kort for Nord-Irland (som stadig ligger under mot Aserbadsjan).

19.24: Det er slutt mellom Serbia og Japan. Det endte 2-0. Shinji Kagawa spilte nesten hele kampen for Japan i denne privatlandskampen.

19.22: Moldova leder 2-0 mot San Marino i Englands gruppe, men kampen er helt irrelevant for England. Ukraina-Polen, som starter klokka 20.00, kan derimot fort være av betydning.

19.20: MÅL SERBIA! 2-0 til serberne rett før slutt. Jojic med målet. Ja, nå kan Japan angre på at de byttet ut Kagawa. Dette ville selvsagt aldri skjedd med en United-spiller på banen.

19.16: Shinji Kagawa byttet ut for Japan med få minutter igjen. Fortsatt 1-0 til Serbia.

19.15: MÅL ASERBADSJAN! Ikke spesielt hyggelig for Jonny Evans: Aserbadsjan leder nå mot Nord-Irland. Aserbadsjan vil med det resultatet være foran Nord-Irland på tabellen.

19.14: Både Aserbadsjan-Nord-Irland og Kroatia-Belgia er i gang igjen. Jonny Evans og Marouane Fellaini fortsatt på banen.

19.08: Tom Lawrence scoret to mål for Wales’ U21-landslag fredag ettermiddag. Les mer her.

19.02: Japan har gjort noen bytter, men Kagawa er stadig på banen.

18.53: Det er slutt i Armenia. Armenia 2-1 Bulgaria. Tung dag for Bulgaria. Ville nok gått bedre om Berbatov fortsatt var aktiv på landslaget.

18.52: Det er pause i Kroatia der Belgia er i ferd med å kvalifisere seg til VM. 2-0 til bortelaget.

18.50: MÅL ARMENIA! Ikke bare en fordel for Norge, men også for Anders Lindegaard og Danmark. Armenia møter Italia borte i siste kamp, og er fortsatt bare en outsider, men dette gir Danmark en brukbar mulighet, om ikke annet. Men da bør helst Italia slås…

18.49: MÅL SERBIA! Serbia tar ledelsen mot Shinji Kagawas Japan. Tadic med målet.

18.46: Pause i Aserbadsjan, der det er 0-0 for Jonny Evans og resten av Nord-Irland.

18.40: MÅL BELGIA! Det er 2-0 til bortelaget i Kroatia, og igjen er det Lukaku som scorer! Nå må Kroatia score tre mål for at Fellainis Belgia ikke skal bli klare for VM i løpet av fredagskvelden.

18.37: Andreomgangen av Serbia-Japan er i gang. Ikke rapportert om noen bytter, så vi går ut fra at Shinji Kagawa stadig er på banen.

18.33: Marouane Fellaini nære ved å gi Belgia 2-0. Vertonghen slår inn fra venstre, og Fellaini har beveget seg inn mot bakerste stolpe. Men Fellainis heading blir stoppet av Kroatia-keeper Pletikosa.

18.31: Bulgaria er visst nede i ni mann mot Armenia, i en kamp som altså kan være veldig avgjørende for Anders Lindegaards VM-sjanser. Dansken(e) er nok godt fornøyde med Bulgaria-utvisningene.

18.27: Han har kanskje ikke vist så mye av den siden i United ennå, men Marouane Fellaini er en farlig mann på offensive dødballer. Skapte trøbbel i Kroatia-forsvaret på en dødball for noen minutter siden.

18.25: Bulgaria, som spiller med ti mann, har utlignet til 1-1 på bortebane mot Armenia. Viktig for Danmark og Anders Lindegaard at Bulgaria ikke vinner denne.

18.21: Det er pause i kampen mellom Serbia og Japan. Det står 0-0. Kagawa har hatt en målsjanse, men i likhet med resten av spillerne går han målløs i garderoben.

18.18: MÅL! Kroatia 0-1 Belgia! Lukaku gir Fellaini & co ledelsen. Nå går det mot VM-plass.

18.15: Marouane Fellaini og Belgia går til VM med poeng mot hovedkonkurrent Kroatia i kveld. Kroatia har vært mest i angrep i starten av kampen, mens Belgia er mer tålmodige (forståelig nok).

18.06: Kagawa frispilt etter bra Japan-pasningsspill, men keeper reddet Kagawas skuddforsøk med beina.

18.05: Husker du Zoran Tosic? Starter for Serbia mot Kagawas Japan i dag. Skjøt et frispark fra 20 meter over mål for noen minutter siden.

18.03: Aserbadsjan-Nord-Irland og Kroatia-Belgia er i gang. Jonny Evans starter for Nord-Irland, Marouane Fellaini for Belgia.

18.00: England-lagoppstillingen som ble meldt om tidligere blir rapport fra flere hold å stemme. Bortsett fra at Daniel Sturridge er med på laget også, det navnet hadde falt ut her. England stiller altså med elleve mann, og ikke ti. Litt mindre spenstig, men sikkert lurt. Rooney og Welbeck altså i lagoppstillingen, men det er fortsatt en ubekreftet oppstilling.

17.53: Det er slutt i Nord-Irland. Nord Irland U21 0-1 Belgia U21. Marnick Vermijl spilte hele kampen for det belgiske laget, som har vunnet alle sine EM-kvalifiseringskamper hittil.

17.50: Dejan Stankovic startet for Serbia mot Kagawas Japan, men ble byttet ut etter 10 minutter. Det var mest av alt en seremoniell opptreden siden han med dette fikk sin 103. landskamp – flest av alle for landet (inkluderer kamper for Jugoslavia også). Tidligere delte Stankovic førsteplassen med Savo Milošević, men nå er han alene på topp.

17.35: Serbia-Japan (privatlandskamp) er i gang, med Shinji Kagawa på banen.

17.22: Stadig 0-1 mellom Nord-Irland U21 og Belgia U21. Vermijl er stadig på banen for bortelaget.

17.14: Nord-Irland har bekreftet sitt lag til kampen mot Aserbadsjan, og ikke overraskende så starter Jonny Evans for de grønnkledde. Av andre med United-bakgrunn i startoppstillingen finner vi Roy Carroll, Craig Cathcart og Oliver Norwood.

17.10: Det er bekreftet at både Fellaini og Kagawa starter.

17.05: Det ser ut som om Fellaini starter for Belgia! Her er laget flere melder om på Twitter: Courtois; Alderweireld, Van Buyten, Lombaerts, Vertonghen; Witsel, Defour, Fellaini; De Bruyne, Lukaku, Hazard.

17.03: Oliver Kay, en Times-journalist som vanligvis er til å stole på, melder at han har blitt fortalt at dette er Englands lag i kveldens kamp mot Montenegro: Hart; Walker Jagielka Cahill Baines; Gerrard Lampard; Townsend Rooney Welbeck.

16.57: På Twitter blir det meldt at Shinji Kagawa starter for Japan i privatlandskampen mot Serbia.

16.52: I den andre U21-kampen som involverer United-spillere, mellom Nord-Irland og Belgia, starter Marnick Vermijl på Belgias høyreback. Den tidligere United-junioren Luke McCollough spiller for øvrig for Nord-Irland. Det står 1-0 til Belgia til pause.

16.50: Tom Lawrence scoret begge målene da Wales’ U21-landslag vant 2-0 hjemme mot Litauen. Begge målene ble scoret på straffespark i første omgang. 19-åringen spilte hele kampen. En viktig seier for Wales, som ligger litt på etterskudd i sin EM-kvalifiseringsgruppe etter svake resultater som for eksempel et tap mot U21-landslaget til San Marino…