Fellaini & co til VM

Fredag kveld ble det klart at Belgia skal til verdensmesterskapet neste sommer.

Belgia er klare for VM i Brasil etter å ha slått Kroatia, som før kampen var det eneste landet som kunne hindre Belgia, 2-1 på bortebane. Begge Belgia-målene ble scoret av Romelu Lukaku, som Everton for tiden låner fra Chelsea. Følg kampene LIVE ved å klikke på linken til venstre.

Belgia kom seg ikke til VM i 2006 eller VM 2010, men før det var de i seks mesterskap på rad. Belgias beste VM hittil er VM i 1986 i Mexico, da de kom på fjerdeplass etter å ha tapt bronsefinalen mot Frankrike.

Sunderland v Manchester United - Premier League
Belgiskfødt: Adnan Januzaj.

Belgia har kvalitetsspillere i alle ledd, og blir av mange regnet som en outsider til VM-tittelen. En av disse spillerne er Marouane Fellaini, som spilte samtlige 90 minutter for Belgia mot Kroatia. Fellaini var nære ved å score med hodet (eller håret?) mot kroatene, men Kroatia-keeper Stipe Pletikosa hindret det. Fellaini hadde ellers en god kamp –John Chapman (som på twitterkontoen belgofoot skriver om belgisk fotball) mente at det var en av de beste kampene Fellaini har hatt for Belgia.

Det gjenstår å se om dette gjør det enklere for Adnan Januzaj (og hans far) å velge land.

Kroatia reduserte få minutt før slutt, men Belgia vant altså likevel. Kroatia kommer på andreplass i gruppen, og skal sannsynligvis ut i play-off.