Nå kan engelskmennene sikre VM-plassen tirsdag.

ENGLAND – MONTENEGRO 4-1:

Ukraina hadde vunnet 1-0, og det stod 0-0 på Wembley ved pause.

England var i trøbbel.

Alt annet enn seier ville egentlig ført til at play off-plass var det beste de kunne håpe på i VM-kvalifiseringen..

Men med Danny Welbeck og Wayne Rooney på banen ble problemene raskt snudd til pur glede.

Sjansesløseri

roowel

England tok imidlertid kommandoen fra start av, og styrte det meste av 1. omgangen.

Danny Welbeck alene kom til fire avslutninger, hvorav én var av det store slaget. Keeper slo imidlertid skuddet fra skrått hold til corner. Wayne Rooney hadde to avslutninger, og omgangens største sjanse etter en keeperretur, men for nærmest åpent mål, litt skrått, satte han ballen i nettveggen i stedet for å plassere den opp i nettaket.

Rask ledelse

Da 2. omgang startet kom beskjeden om at Ukraina hadde vunnet, og da var plutselig bare seier godt nok for England. Ukrainsk seier sendte nemlig dem opp på 18 poeng, mens England, med uavgjort, stod på 17. Samtidig visste alle at Ukrainias siste kamp gikk mot San Marino.

Bekymringene forsvant imidlertid raskt.

Etter bare tre minutter fosset Tottenhams Andros Townsend oppover høyrekanten. Hans innlegg endret retning i feltet, endte hos Welbeck som dunket til rett på keeper. Rooney var imidlertid påpasselig framme og satte ballen i mål fra kort hold.

Dermed ledelse i kampen og gruppa etter Rooneys 37. landslagsmål i hans 85. kamp. Dermed ligger han bare 12 bak Bobby Charltons landskamprekord på 49 mål.

Et snaut kvarter etter økte så England til 2-0.

Danny Welbeck kom seg fri på venstrekanten, la skrått tilbake i feltet og der beinet Montengros Branko Bokovic ballen i eget nett. Welbeck var altså sentral i begge Englands to første mål.

Montenegro reduserte til 2-1 etter en styring snaut 20 minutter før full tid, men før neglene på engelskmennenes hender forsvant helt, satte Townsend inn 3-1 med et godt skudd fra 20 meter.

På overtid satte Daniel Sturridge så punktum fra straffemerket etter at han selv hadde blitt felt først.

Avgjøres tirsdag

England beholdt dermed ledelsen i gruppa – ett poeng foran Ukrainia – og får muligheten til å avgjøre alt selv hjemme mot Polen tirsdag. Sannsynligvis vil imidlertid bare seier være godt nok der også – siden ukrainerne avslutter mot svake San Marino.

PS. Michael Carrick fikk 25 minutter som innbytter for Frank Lampard.

England: Hart, Walker, Cahill, Jagielka, Baines, Townsend (Wilshere inn 80), Gerrard (Milner inn 87), Lampard (Carrick inn 65), Welbeck, Rooney, Sturridge