Swansea snudde kampen

LIVE: United scoret tidlig i omgangen, men Swansea svarte.

Swansea 2-1 (0-0) United

Premier League, 30. aug. 2015
Liberty Stadium, 20.828 tilskuere
Dommer: Martin Atkinson

Swansea: Fabianski, Naughton, Fernandez, Williams, Taylor, Cork, Shelvey G (Bartley, 89.), Sigurdsson, Ayew, Routledge G (Ki Sung, 58.), Gomis (Eder, 81.)
Uben.innb.: Nordfeldt, Rangel, Tabanou, Dyer

United: Romero, Darmian, Smalling, Blind, Shaw, Schneiderlin G (Carrick, 70.), Schweinsteiger, Mata (Young, 70.), Herrera (Fellaini, 77.), Memphis G, Rooney
Uben.innb.: Johnstone, McNair, Valencia, Chicharito

Allerede før dette bortemøte med Swansea City, var det klart at Manchester United sto overfor en meget vanskelig oppgave.

Svanene hadde vunnet tre av de fire siste innbyrdesmøtene, og i tillegg  fått en bra åpning på sesongen.

Riktignok sto United uten tap, og hadde heller ikke sluppet inn mål så langt. Likevel, for å henge med i toppkampen, burde laget i det minste plukke med seg poeng fra Liberty. Lørdag gikk både Chelsea og Liverpool på smeller, mens Manchester City var i ferd med å seile ifra i toppen.
Seier i Wales ville bringe rødtrøyene opp på andreplass på tabellen, mens tap ville innebære at laget ble passert av Swansea City.

Etter kampen fulgte vi opp med kampreferat som du kan lese her.

LIVE

SLUTT

90+4: SÅ ER DET OVER. Martin Atkinson blåser av kampen og United taper 2-1 mot Swansea.

90+3: Swansea klarerer hver gang United nærmer seg. United vinner kast høyt i banen.

90+3: Young legger inn fra høyre, men ender til slutt hos Shaw. Han slår inn, men Swansea får klarert nok engang.

90+2: Slår desperat fremover nå United.

90+1: Shaw fosser fremover og legger Ayew i bakken. Swansea får frispark godt inne på egen halvdel. Fabianski slår oppover, og hjemmelaget vinner innkast høyt i banen.

90: Fire minutter tillegg.

89: Tiden begynner å renne ut da Swansea har frispark på egen banehalvdel. Ballen slås opp og Smalling vinner duell. United slår fremover, men en lang ball ender hos Fabianski.

87: SÅ ROPES DET PÅ STRAFFE! Rooney kommer alene med keeper. Spissen skal til å avslutte, men havner i bakken. Rooney slår oppgitt i bakken og er i heftige diskusjoner med dommer Atkinson.

86: Det går bare opp mot Fellaini nå. Mannen med afro går i duell med Jack Cork og lager frispark.

85: Innlegg mot Fellaini. Den store belgeren header inn i feltet, men ingen United-spillere er på slutten av headingen fra Fella.

84: Smalling er med fremover nå og slår ut mot Young. Han slår inn, men Swansea klarerer. Shaw får ballen og prøver å slå fremover, men ballen spretter ut til utspark.

82: Schweinsteiger prøver å slå mot Fellaini, men ballen er alt for lang og ender hos Fabianski.

81: Memphis vinner et frispark i innlegsposisjon, men tar det kort. Ballen ender til slutt med innlegg mot Fellaini som avblåses for offside.

80: Swansea-bytte. Målscorer Gomis ut for Eder.

79: Swansea slår fremover på venstresiden. Shelvey skyter, men er avblåst for offside. Får gult kort for å skyte etter fløyta.

78: Ny lang mot Fella. Denne gangen tar han den ned, og slår til Young. Innlegget fra engelskmannen blir blokkert og klarert.

77: Lang ball opp mot Fellaini. Hopper opp i duell med Williams, men taper den. Swansea klarerer og United triller i forsvar.

76: Louis van Gaal gjør sitt siste bytte. Ander Herrera byttes ut for Fellaini.

75: Young slår lavt inn fra høyre. Williams får klarert til innkast høyt i banen.

75: Fellaini får instruksjoner og ser ut til å bli Uniteds siste bytte.

74: United trenger en god sluttspurt nå.

73: Herrera sikter mot Depay, men nederlenderen er ikke med og ballen går ut til innkast.

72: United styrer spillet og kommer på venstresiden. Shaw slår inn, men det blir ingenting ut av det.

70: Young slår inn fra høyre, men Fabianski plukker det enkelt.

69: Dobbeltbytte for United! Målscorer Mata, og Schneiderlin går ut. Inn kommer Ashley Young og Carrick.

68: Bortelaget triller ball og leter etter åpninger fremover.

66: Et sjokkert United setter igang igjen etter at Swansea har snudd kampen.

65: Mål igjen for de hvite. 2-1. Ayew slår en nydelig stikker til Gomis. Spissen slår Smalling i duell og setter ballen forbi Romero.

63: United prøver seg på en stikker gjennom Swansea-forsvaret, men Fabianski er våken og plukker.

62: Så begynner presset fra hjemmelaget. De avanserer fremover og ballen ender hos Shelvey. Engelskmannen fyrer av, men skuddet er helt ufarlig.

61: Mål til hjemmelaget. 1-1. United første PL-baklengs er et faktum. Sigurdsson slår inn til Andre Ayew som header ballen inn i nettet bak Romero.

60: Så får målscoreren muligheten igjen. Herrera slår en fin pasning til landsmannen som skyter fra skrått hold. Fabianski fomler litt, men får kontroll.

58: Shaw slår inn sentralt til Herrera. Han blir lagt i bakken og United-spillerne roper på frispark, men Atiknson vinker spillet videre.

57: SWANSEA-BYTTE: Ki, som scoret på OT i fjor, kommer inn for Routledge.

55: Swansea får låne ballen og prøver å trille ballen, men United vinner kula fort tilbake.

54: Så er United farlige fremover. En stikker ender hos Depay som prøver å krangle seg forbi Williams. Rooney følger opp, men Memphis avblåses for hands.

53: Shaw kommer igjen på venstresiden og slår inn. Rooney får pannebrasken på den, men headingen blir ufarlig.

52: Shelvey slår et frispark fra langt hold inn i feltet. Ser skummelt ut, men Luke Shaw får avverget.

50: Så er det nære på igjen! Innlegg fra Depay går i et Swansea-ben og mot mål. Fabianski får akkurat slått ballen bort fra mål.

49: Andre Ayew ligger nede etter en duell med Shaw. Får knottene til backen i kneet, men reiser seg opp etterhvert.

48: SÅ ER DET MÅL! 0-1. MATA!! Shaw kommer nydelig rundt på venstresiden og slår inn. Den går forbi alle i feltet og ender hos Juan Mata. Spanjolen banker til i nettaket og sender United i føringen.

48: Shelvey slår noe som ser ut som et slags skudd, men Romero plukker enkelt.

47: United tar over ballen og Blind slår ballen ut mot Darmian. Routledge løper opp ballen og Darmian lager frispark. Innleggsposisjon for Shelvey.

46: Swansea starter rolig og triller ballen innom laget.

45: Ingen endringer på noen av lagene i dét Swansea sparker igang 2.omgangen.

PAUSE

45+1: Bare ett minutt ekstra i denne omgangen. United triller fremover, men rekker ikke skape en sjanse før omgangen er over. Lagene går til pause med 0-0.

45: Blind prøver å slå mot Mata, men pasningen blir både for hard og for lang.

44: United triller på Swanseas halvdel og leter etter rom på slutten.

43: Hjemmelaget slår en lang ball mot Gomis. Smalling kommer seg foran, men franskmannen jager og stopperen må klarere til innkast. Swansea skaper ikke noe ut av det, men holder på kula.

42: Nok et gult kort, men denne gang til Swansea. Darmian på vei fremover, men blir revet at Routledge på samme måte som Memphis gjorde minuttet før.

41: Kampens andre gule kommer også til en United-spiller. Depay mister ballen til Naughton. Backen prøver å gå i angrep, men Memphis river han ned og stopper en mulig kontring.  

 38: Shelvey legger inn på bakre. Romero ser ut til å ha god kontroll, men glipper ballen litt. Keeperen får fort tak i ballen igjen og roer det hele ned.

38: Så kommer kampens første gule. Morgan Schneiderlin feller Routledge og får det gule.

36: Routledge går innover i banen og prøver å skyte, men skuddet blir blokkert.

35: Schneiderlin drar seg forbi én mann før han slår til Herrera. Spanjolen prøver seg fra distanse, men den ender litt utenfor målet.

34: Swansea avblåses for offside på vei fremover, og United starter å trille ball igjen.

33: Så prøver Rooney seg på en chip. Herrera sender spissen på løp. Rooney får ballen på venstrefoten, men prøver å lobbe med høyrefoten. Blir ikke noe ut av det og Fabianski fanger ballen lett.

32: Veldig forsiktige nå United. Triller ballen på egen halvdel.

31: Etter et dårlig utspark fra Romero prøver Swansea en stikker til Ayew, men Blind henger med og får klarert.

29: Etter et voldsomt trykk fra hjemmelaget prøver United seg fremover. Pasning til Rooney innenfor 16-meteren, men kapteinen blåser den over målet.

27: Stolpen for Swansea! Hjemmelaget varter opp med flere sjanser nå. Gomis drar seg forbi to United-spillere før han skyter. Skuddet går forbi Romero, men United har stolpen med seg og det står fortsatt 0-0.

26: Swansea med ny god sjanse. Shelvey fyrer til på volley etter en United-klarering, men Romero følger med og plukker den enkelt.

24: Nære på for hjemmelaget! Swansea prøver seg på en frispark-variant. Shelvey slår til Gomis som holder unna United-forsvaret. Ballen ender til slutt hos Sigurdsson som sender ballen avgårde mot Romeros høyre. Keeperen er ikke på den, men ballen går like utenfor stolpen.

23: Så kommer Swanseas første mulighet. Andre Ayew med en fin pasning til Gomis. Den franske spissen setter fart mot mål og prøver seg fra skrått hold. Romero er rolig og ser ballen gå én meter utenfor mål.

22: Smalling tar med seg ballen fremover i banen, men får ikke hjelp av lagkameratene. Engelskmannen roer ned spillet og snur hjem.

21: United har veldig god kontroll de første 20. Stopper alle Swansea-forsøk på å angripe.

20: GOD mulighet for Mata! Depay skjærer innover og slår til Herrera. Spanjolen slår til landsmann Mata som skyter fra skrått hold. Skuddet går litt for langt til siden for målet til Fabianski.

19: Memphis med noen herlige detaljer på venstresiden. Vingen har tre mann rundt seg, men drar seg nydelig forbi.

18: Så er det nesten for Rooney! Luke Shaw slår en nydelig gjennombruddspasning til Wayne Rooney. Kapteinen prøver å finte bort Ashley Williams, men waliseren er med på notene og får klarert.

17: United får kampens første corner, men Smalling blir avblåst for høyt spark i feltet.

16: Luke Shaw slår inn fra venstre etter en fin pasning fra Schweinsteiger. Rooney hopper opp, men Swansea får avverget.

15: Herrera prøver seg på høyresiden. Går forbi én mann før ballen går utover sidelinjen. Spanjolen ber om innkast, men får det ikke.

14: Hjemmelaget er igjen på vei fremover, men United har god kontroll og stopper angrepet.

13: Swansea tar over ballen, men får ikke flyttet seg oppover. Triller i forsvar før Fabianski slå adresseløst opp i banen. United tar over.

12: Så er det hjemmelaget som angriper. Med godt tempo fosser de fremover. Gomis flikker til Sigurdsson som prøver å slå en stikker til Routledge, men vingen henger ikke med og slår oppgitt ut med armene.

10: Swansea vinner ballen fra United midt på banen og prøver å slå langt på Gomis. Chris Smalling leser spillet godt og header kontrollert hjem til Romero.

9: Ganske rolig i åpningsminuttene. United har mest ball, men Swansea får låne den innimellom.

8: United prøver å flytte spillet fremover, men Swansea stopper forsøket og United tvinges til å spille hjemover.

7: Så prøver Swansea seg på venstresiden. Hjemmelaget får slått inn helt alene, men Schneiderlin er våken og får klarert enkelt.

6: United triller ballen i forsvaret før de vinner et innkast. De rødkledde flytter seg fremover, men Swansea får klarert når de får muligheten og United begynner å trille på nytt.

5: Hjemmelaget får låne litt ball og etablerer seg fremover i banen. Den siste pasningen blir litt for lang, og Romero plukker enkelt.

4: Swansea prøver seg fremover. Jonjo Shelvey prøver på en stikker til Routledge, men Darmian har god kontroll og header til Sergio Romero.

3: United kommer til en ny sjanse, denne gang ved Juan Mata. Schneiderlin med en fin hælflikk til spanjolen som fyrer av fra snaut 20 meter. Skuddet går én meter eller to over mål.

2: Frisparket er hardt og godt. Fabianski er på den og lager retur, men hjemmelagets forsvar får klarert.

1: Kyle Naughton skal få kjørt seg mot Memphis Depay i dag, og etter 40 sekunder feller han vingen og lager frispark like utenfor Swanseas 16-meter.

1: United går rett i angrep og Schneiderlin får skutt etter femten sekunder. Forsøket blokkeres.

1: Dagens dommer, Martin Atkinson, blåser i fløyta og Rooney sparker i gang lagenes niende møte i Premier League!