France v Switzerland - UEFA Euro 2020: Round of 16

Varane ut med skade

To land med en United-stopper i troppen var i aksjon fredag kveld, men det var bare den ene av dem som var i aksjon – og han måtte attpåtil ut med skade.

Her skrev vi om de aldersbestemte landskampene som involverte United-spillere denne fredagen.

Frankrike 1–2 (0-0) Danmark

Frankrike startet 2022/23-utgaven av Nations League med en hjemmekamp mot Danmark, og det gikk ikke all verden. De tapte nemlig 1-2 mot danskene på Stade de France.

Uniteds ene representant i troppen, Raphaël Varane, spilte ikke overraskende fra start, men han klarte ikke å fullføre kampen.

Litt før timen var spilt så Varane ut til å pådra seg en strekk, og han måtte først sette seg ned på bakken, og det ble raskt klart at han ikke kunne fortsette. Skader preget hans første sesong i United, men for Uniteds del er det vel ikke nødvendigvis krise om han må ta ferie nå, selv om han nok gjerne heller vil spille de kommende landskampene mot Kroatia (x2) og Østerrike enn å måtte rehabiliteres fra en skade.

Bildet øverst i saken er for øvrig fra en helt annen Frankrike-kamp, siden vår bildeleverandør ikke har bilder fra Frankrike-Danmark tilgjengelig.

Karim Benzema sendte Frankrike opp i ledelsen med et vakkert mål, og det så fortsatt ut til å gå mot tre poeng da Varane ble byttet ut, men Andreas Cornelius snudde kampen med to mål, der vinnermålet like før slutt var av det spektakulære slaget.

Elfenbenskysten 3–1 Zambia

Elfenbenskysten spilte fredag kveld sin første kamp i gruppe H av kvalifiseringen til Afrikamesterskapet, og det endte med en 3-1-seier mot Zambia.

Vår egen Eric Bailly er med i landslagstroppen, men var ikke med i kamptroppen til akkurat denne kampen.

Ivorianerne tok ledelsen ved Serge Aurier i det 67. minutt, og ti minutter senere doblet Cristian Kouame ledelsen.

PSV-spiller Ibrahim Sangaré økte til 3-0 like før ordinær tid var omme, før Leicester-spiss Patson Daka reduserte på overtid.

Jean-Louis Gasset tok for et par uker siden over som landslagssjef for Elfenbenskysten.