Var dette den siste puslebrikken som kom på plass?

Kan Ole Gunnar Solskjær nå kun tenke fremover på banen på overgangsmarkedet?

Det er ikke første gangen en manager har bygget et nytt lag bakfra, men kanskje er det nettopp det også Ole Gunnar Solskjær har gjort nå i United.

Og kanskje visste han mandag at den siste brikken i forsvarspuslespillet var på plass.

Snittalderen på de fem førstevalgene bakerst er nemlig nå på 24,8 år.

  •  David de Gea – 28
  • Aaron Wan-Bissaka – 21
  • Victor Lindelöf – 25
  • Harry Maguire – 26
  • Luke Shaw – 24

Foruten Lindelöf (2021+1 år) så har alle de andre kontrakt minst frem til 2023 (+ 1 år).

DEN LENGSTE KONTRAKTEN: United har kontroll på Harry Maguire frem til sommeren 2026 – om de benytter seg av forlengelsesopsjonen på ett år i 2025.

Wan-Bissaka og Maguire er altså Solskjærs egne kjøp, kjøpt for totalt 130 milloner pund, så de er helt sikkert tiltenkt en rolle også på lang sikt, akkurat som David de Gea er det etter at han mandag skrev under på en kontrakt frem til 2023 – med opsjon på ytterligere ett år.

Les også: Når utløper kontraktene

Selv om United har rutinerte Sergio Romero på benken og lovende Dean Henderson på utlån så kan det argumenteres for at mandagens underskrift samtidig sikret at United slipper å enorme summer på å å få på plass De Gea-erstatteren. Jan Oblak er jo blitt koblet til United, og Atletico Madrid-keeperen har en utkjøpsklausul på 120 millioner euro.

Så har Victor Lindelöf helt klart blitt valgt som Maguires partner, mens Luke Shaw har vært uten konkurranse på venstrebacken. Det betyr at de fem har fått en unik sjanse til å sikre plassen sin på laget i flere år fremover – hvis de leverer.

Forresten – om fire år vil gutta som nå er i den bakre femmeren være henholdsvis 32, 25, 29, 30 og 28 år gamle. Fire av dem vil da være på toppen av sin karriere – mens Wan-Bissaka fortsatt er et par år unna.

Flere trolig på vei ut…

Så kan Solskjær foreløpig også velge mellom Ashley Young (34), Marcos Rojo (29), Phil Jones (27) og Eric Bailly (25) mens 29 år gamle Chris Smalling er sendt på lån til Roma.

Med ett unntak er det vel liten grunn til å tro at noen av disse er tiltenkt en større rolle i Uniteds fremtid, selv om Bailly kan være unntaket hvis han klarer å holde seg skadefri.

SKADET IGJEN: Men kanskje, kanskje kan Eric Bailly få en sjanse til å spille seg inn i varmen igjen – om han holder seg skadefri og presterer etter det forventede comebacket i desember.

Men unge krefter banker på døra bakfra

Det er imidlertid nok av yngre spillere som banker på døra bakfra, for eksempel:

  • Dean Henderson – 22
  • Axel Tuanzebe – 21
  • Diogo Dalot – 22
  • Ethan Laird – 18
  • Brandon Williams – 19

Hvis de fem utvikler seg videre så kan Solskjær altså allerede i egen stall ha utfordrerne til dagens bakre femmer.

Og det er vel fortsatt for tidlig å avskrive 21 år gamle Timothy Fosu-Mensah som kan bekle flere roller defensivt i banen.

Det største spørsmålet ved De Gea-nyheten er nok hva som skjer med keeper Dean Henderson. Den engelske U21-keeperen får nå Premier League-erfaring i Sheffield United, men er kjent som svært offensiv på egne vegne. Har han tålmodighet til å ta konkurransen og eventuelt vente i tre, fire eller også fem år på at De Gea eventuelt skal forsvinne?

Midtstopper Axel Tuanzebe har vært på benken i alle Uniteds fem ligakamper denne sesongen, og er altså dermed allerede vurdert foran mer rutinerte spillere som Jones, Rojo og selvsagt også utlånte Smalling.

KOM INNPÅ MOT LEICESTER: Tuanzebe fikk et par minutter helt på tampen mot Leicester, men kan fort få en del spilletid i cupene fremover.

Tuanzebe har vært kaptein på alle aldersbestemte lag i United, og tok store steg da han fikk fast spilletid i Aston Villa forrige sesong. Han omtales ofte i rosende ordelag av de som har trent ham, og tidligere juniortrener Paul McGuinness, som united.no vet at Solskjær har møtt etter at han overtok United, har tidligere omtalt ham som en mulig fremtidig United-kaptein.

Høyreback Diogo Dalots fremtid er nok mer usikker etter kjøpet av Wan-Bissaka, men slik stallen er nå så vil han i alle fall få sjansen til å vise seg frem de gangene Wan-Bissaka hviles – og da handler det om å ta vare på de sjansene for å vise at han skal være en del av fremtiden i United. Merk også at portugiseren fikk hele 17 kamper under Solskjær i 2018/19-sesongen. Det tyder i alle fall på at Solskjær ønsker å se hvordan han utvikler seg.

Høyreback Ethan Laird, en fysisk og meget offensiv høyreback, har lenge vært blant de mest spennende på akademiet, men likevel var det noe overraskende at han ble trukket frem av Solskjær helt tilbake i januar. Dermed ble det veldig tydelig at selv United-manageren var veldig klar over talentet. Har dessverre slitt litt med skader det siste året.

Venstreback Brandon Williams er kanskje den største positive overraskelsen det siste året, med en enorm utvikling de siste 12 månedene. Kom med i United-troppen som dro til Paris og vant der i Champions League i mars og var dermed fast inventar på en del av de jubelvideoene, og har fortsatt like offensivt og positivt på reservelaget denne sesongen. Har et herlig steg og er svært villig fremover i banen. Hvis utviklingen fortsetter skal ikke Luke Shaw (eller Ashley Young) føle seg altfor trygge. Debuterer mot Rochdale neste uke?

ENORM UTVIKLING: Brandon Williams har tatt store steg de siste 12 månedene.