Utelukker ikke at 17-åringen starter mot Chelsea

Mason Greenwood er bare 17 år, men har allerede ventet en stund på sin første United-scoring. Ole Gunnar Solskjær sier at det ikke er utenkelig at supertalentet starter sesongåpningen mot Chelsea på Old Trafford i august.

– Det er en sjanse for at han starter mot Chelsea. Det er en god mulighet for det hvis han fortsetter å spille som han gjør, sa Solskjær på pressekonferansen etter 4-0-seieren mot Leeds, ifølge BBC.

Greenwood debuterte i den eventyrlige bortekampen i Paris i mars, men fikk en frustrerende avslutning på sesongen da han til tross for mange sjanser ikke fant nettmaskene i sesongavslutningen mot Cardiff. Også mot Perth Glory misbrukte 17-åringen muligheter.

Mot Leeds sendte han derimot United i ledelsen med den største selvfølgelighet med en selvsikker avslutning.

– Vi vet at han kan score mål. Det har vi sett på trening det siste halvåret. Han må bygge fysikk og tilpasse seg seniorfotball, så kommer han til å bli en veldig god spiller, sa Solskjær til MUTV.

SCORET: Mason Greenwood gratuleres av lagkameratene for 1-0-målet mot Leeds.

Målet kom etter en utsøkt gjennombruddspasning fra Pogba fant veien til Aaron Wan-Bissaka som fant Greenwood foran mål.

– Nydelig spill. Det var en flott pasning av Aaron og en typisk «goalgetter»-scoring.

Bak alle de seks scoringene i Australia står en akademispiller, enten som målscorer eller som servitør.

Greenwood spilte ving i første omgang, mens Angel Gomes og Tahtih Chong også viste seg fram etter pause.

Mannskapet til Solskjær hadde ingen problemer med å håndtere den intense Leeds-fotballen til Marcelo Bielsa.

Spesielt i førsteomgang leverte United festfotball med Marcus Rashford og Paul Pogba på banen. Bak dem ryddet Scott McTominay unna det Leeds prøvde seg med.

– Vi scoret fire mål og skapte flere sjanser enn sist, og det er vi fornøyd med. Nesten alle fikk spille 45 minutter, og da blir det en god treningsøkt, sa Solskjær.

Scoringen til Rashford var også av det vakre slaget. 21-åringen la på til 2-0 med en manøver som kunne minne om det han gjorde mot Martin Demichelis i Manchester-derbyet i 2016.

– En nydelig scoring på en god kontring, sa Solskjær.

Akkurat som mot Perth Glory sendte Solskjær et nytt lag ut til andre omgang. Kampen endte 4-0 etter et hodestøt fra Phil Jones og et straffespark fra Anthony Martial.

GODT FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær forteller at han er veldig fornøyd med oppkjøringen så langt.

Ingen Lukaku

Med scoringene til Rashford og Greenwood var det ingen som savnet Romelu Lukaku på Optus Stadium.

Spissen har slitt med skader i Australia, og pådro seg en ny smell før onsdagens oppkjøringskamp.

– Det er ikke ideelt når du mister treningsøkter. Nå har han mistet to muligheter til å spille 45 minutter. Forhåpentligvis blir han klar snart, sa Solskjær på pressekonferansen.

Heller ikke Lee Grant eller Luke Shaw ble klare, mens David de Gea var syk.

Ifølge The Sun har Inter bestemt seg for å møte kravet til Manchester United om 75 millioner pund for Lukaku. Lagene møtes til treningskamp i Singapore på lørdag.